Sofies Wellness

Direktlänk till inlägg 9 november 2012

Recept: Saffransvåfflor

Av Sofie - 9 november 2012 12:00


      


Det är ett tag kvar till våffeldagen (den är väl i mars någongång?), men inte långt kvar till jul. Jul i matväg för mig är allt som smakar saffran och pepparkaka hehe. Så dessa våfflor smakade jul. När jag skrev om saffransugnpannkaka häromdagen fick jag ett tips om att göra saffransvåfflor och det lät gott så jag var tvungen att pröva det till middag igår. Egentligen är det bara mitt favoritrecept bananpannkakor (+saffran) men man gör det i ett våffeljärn. Om ni nu inte av någon anledningen har/tycker om saffran, kan ni bara skippa det så får ni vanliga våfflor som smakar som bananpannkaka.


De var väldigt goda, men dock inte frasiga som våfflor kan vara (vad är tricket med det egentligen?). Mer som konsistensen på bananpannkakor men i våffelform.


Saffransvåfflor (2 st)


2 ägg

1 banan

1 paket saffran

kokosolja/smör/kanske rapsolja


1. Mosa bananen och rör med äggen och saffran.

2. Sätt på våffeljärnet. När det är varmt ligger du i en rejäl klick kokosolja/smör/smakfri olja (det du har hemma helt enkelt, dock inte olivolja eftersom den kommer ge just olivsmak).

3. Häll i halva smeten, och låt gräddas till en våffla med fin färg. Lägg på en tallrik och gör samma med andra halvan av smeten.

4. Ät med vad du vill. Jag lyxade till det med hallon/keso/en gnutta kanel-röra, mullbär, russin (kanske man även kan ha i våfflorna för mer lussebullssmak), hampafrön och kokosflingor!


Passar till dagens alla mål. Frukost, förmiddagsmellis, lunch, eftermiddagsmellis, middag, kvällsmellis och fika. Man kan ju anpassa mängden beroende på vad det är för måltid och om man har någon topping på osv.

Minnesregeln: 1 ägg+1/2 banan=1 våffla


 


     


Enjoy, skapar även en ny kategori nu som får heta Jul. Då blir det lättare att hitta alla juliga recept. Dock kommer det ta ett tag för mig att föra över alla tidigare recept in i kategorin som är juliga eftersom det är massor av recept och allt måste göras manuellt (och jag har en massa månaders inlägg som jag inte ens har sorterat sedan tidigare, men det tar en hiskelig tid).


 
 
Ingen bild

:D

9 november 2012 12:09

Det som gör att vanliga våfflor är frasiga är att de inte innehåller ägg, och att det är så mycket smör i.

Dessa ska jag göra :) och saffransgröt, saffransfil......:P

 
Veronica

Veronica

9 november 2012 13:18

Låter gott! Ägg gör att våfflor inte blir frasiga utan mjuka. Om man gör våfflor på mjöl utan ägg blir de mer frasiga. Smör kan också bidra till frasighet.

http://matforendam.blogspot.se

Sofie

9 november 2012 13:35

Jaha okej då vet jag det :D

 
Victoria

Victoria

9 november 2012 14:13

Åh, saffran! MUMS!

http://frukostera.blogg.se

 
Anna

Anna

9 november 2012 15:03

Jag brukar låta våfforna svalna på ett galler - då blir de extra frasiga :)

http://lidenmentuff.blogspot.com

 
Ingen bild

martina

9 november 2012 15:16

hemligheten i våran familj för att få till frasfrasvåfflor är att hälla i lite vichyvatten (obs vichy ej loka/ramlösa) SÅ frasigt och gott!!

Sofie

9 november 2012 22:27

Jag tar då del av hemligheten nästa gång jag gör våfflor ;)

 
Ingen bild

Vilma

9 november 2012 17:35

Åhh va gott! Enkelt men smart;)
Smör eller grädde i smeten gör dem frasiga också. O även kallvatten eller bubbelvatten hjälper till med det tydligen

Sofie

9 november 2012 22:26

Ja många har tipsat om det där :)

 
Ingen bild

Wilma

9 november 2012 19:17

Hej Sofie, jag läser din blogg varje dag och blir alltid superglad så fort du skrivit ett nytt inlägg:-). Jag undrar om du skulle kunna tipsa om något recept på egna flingor (typ bran flakes). Skulle vara jättekul om du svara:-) / Wilma

Sofie

9 november 2012 22:26

Hej :)
Tack vilken fin kommentar. Äh jag tror inte man kan göra egna branflakes, de är väl typ flakes som är gjorda av någon smet i fabrik? Ärligt talat vet jag inte så mycket om dem, har aldrig ätit det tror jag.
Men igår la jag upp ett recept på en granola, och några länkar till gamla recept på granola/müsli, kolla upp dem istället :D

 
Malin magdalena

Malin magdalena

9 november 2012 19:37

Kolsyrat vatten och vispad grädde i våffelsmeten ger frasighet till tusen - testa!

http://www.malinsetta.blogg.se

Sofie

9 november 2012 22:24

I will :)

 
Catarina

Catarina

9 november 2012 22:16

Å så gott det ser ut! Det kommer jag att testa i helgen :)
Önskar dig en härlig helg!
Kram Catarina

http://keckla.bloggplatsen.se

Sofie

9 november 2012 22:22

Detsamma :)

 
Ingen bild

Wilma

10 november 2012 08:20

Okej, tack ändå:) jag ska nog testa granolan med äpple och kanel, tyckte den lät supergod!:D

Sofie

10 november 2012 09:51

Gör det :)

 
Ingen bild

Karin

12 november 2012 17:36

Om man inte vill ha saffran i, vilken krydda skulle du då tagit och hur mycket? :)) Toppen blogg! Läser den varje dag och får massor av inspiration :D

Sofie

12 november 2012 22:49

Tack :) Kanel eller kardemumma, kanske en eller ett par tsk vore lagom!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofie - 3 november 2014 21:10


  Japp, jag låter bloggen vila ett tag nu dvs jag tar någon form av bloggpaus på obestämd tid. Energi att lägga på bloggen finns inte riktigt där för mig. Antingen vill jag göra min blogg bra och skriva regelbundet eller så vill jag inte skriva all...

Av Sofie - 18 oktober 2014 15:48

  Inställda planer med en kompis ledde till att jag hängde med familjen och ett par familjevänner ut i skogen idag. Vi hittade en massa svamp och njöt av naturen.           Självklart hade vi med oss matsäck i våra ryggsäckar! På mina mackor...

Av Sofie - 17 oktober 2014 08:00


  Här har ni veckans fredagslista:   1. MIN MORGONSTUND är något jag högt prioriterar. Till för bara några månader sedan ingick det bara att göra en smarrig frukost och äta den i lugn och ro. Nu går jag faktiskt upp ännu tidigare för att börja ...

Av Sofie - 16 oktober 2014 20:20


  Hej allihopa! Som ni säkert har märkt har jag tagit en spontan bloggpaus senaste veckorna. Främst pga bloggtorka och att mycket annat i mitt liv har tagit tid. Men nu är jag tillbaka och tänker så smått börja skriva igen. Vad är ni intresserade a...

Av Sofie - 3 oktober 2014 08:00

  Låt mig presentera veckans fredagslista:      1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...

Sök i bloggen

Translate

Presentation


Välkommen till en blogg skriven av en 18-årig tjej från Stockholm om mat och hälsa! Här inspirerar jag till en hälsosam livsstil som håller på längre sikt utan dieter, kalorier och vikttänk! Jag älskar att testa nya recept och hitta på mina egna, dessa re

Följ bloggen på bloglovin

Nyttigt Gottis

Kontakta mig

                      Mail:

foodandhealthinmyway@yahoo.se

 

Instagram: sooofieee

Fråga mig

116 besvarade frågor

Middagsrecept

Topp-12 "Chokladigt"

 

Inlägg om vikt och kalorier

   

Superfood Guide

Nyttiga frukostmuffins

Kategorier

Vegetariskt

Pannkaksrecept

Andra inspirerande bloggar

Läsarfrågor med svar

Hitta recept

Matbloggstoppen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
30
<<< November 2012 >>>

Arkiv

Bloggar om mat

Matklubbens Topplista

Senaste inläggen

Omröstning

Varför läser du min blogg?
 För recepten
 För frukostinläggen
 För inspirationen
 För bilderna
 För att du känner mig personligen
 Annat (kommentera gärna vad då)
 Det är första gången jag besöker bloggen
 Flera av anledningarna

RSS

Hälsobloggstoppen


Ovido - Quiz & Flashcards