Tänkte bjuda på en variant gottisbollar jag gjorde i helgen. Supergoda verkligen, samtidigt som de var väldigt enkla att göra och nyttiga. Perfekt som godis!
Gottisbollar med hallon, banan och jordnötssmör (10-14 st)
1 dl mandlar
1 dl fryst hallon
1 dl skivad fryst banan
1-2 msk jordnötssmör
kokosflingor att rulla i
1. Mixa alltihop utan kokosflingorna i en mixer/matberedare tills det blir en jämn gegga.
2. Rulla snabbt till bollar innan hallon och banan smälter för mycket så det blir svårt. Rulla i kokosflingor.
3. Ställ in i kylskåpet en stund så att de stelnar lite. Man kan även ha dem i frysen om man vill ha hårdare konsistens, då håller de även längre.
Undebart mellis tillsammans med favoriten vaniljkesokvarg (keso+kvarg+vaniljpulver)

josefines.se
26 november 2012 16:45
http://hovkonditorn.blogspot.se/2011/12/philadelphia-fudge.html
där är ett recept jag skulle vilja prova, men hur skulle man kunna byta ut till nyttigare ingridienser?
Kramis
http://josefines.se
Sofie
26 november 2012 21:37
Ingen aning faktiskt! Ganska svårt att bara göra om sådär utan att pröva själv ;)
Sofie
26 november 2012 21:36
:D
Nettan
26 november 2012 22:30
Älskar din blogg har testat flera av dina recept. Men jag har en fråga. Jag gör ofta morotskaksgröt eller chokladbollsgröt eller gröt överhvudtaget. Kan du inte göra ett inlägg eller skriva här och tipsa om flera toppningar/glassyrer/tillbehör man kan ha till. Just nu har jag kört med keso+ vaniljpulver eller toppa med russin, bär och banan och äpple...skulle vilja ha mer förslag :)
http://nettan.blogg.se
Sofie
28 november 2012 20:55
Det finns miljoner sätt att variera på, olika frukter, bär, frön, nötter, kryddor, citrussafter, kokosflingor, kakao, kaffe, vaniljpulver... Bara att kolla igenom alla mina frukostinlägg under kategorin frukost och du borde får en massa inspiration, annars kanske jag kan göra ett speciellt inlägg med det :)
SaraM
27 november 2012 10:13
De verkar jättegoda, proteinrika och mättande :)
Nu vill jag tipsa om en underbart god grej! :P Jag gjorde kokospannkakor, dvs pannkakor på ägg, mjölk, kokosmjöl, vanilijpulver, bakpulver och en aning fiberhusk. Ljuvliga! Men tillbehöret var nästan godare, jag vispade sojagrädde( man kan nog ta vanlig med) med vaniljpulver, och sedan rörde jag i halvfrusna hallon. Smakade seriöst gräddglass! :D
Sofie
28 november 2012 14:03
Låter gott, ungefär hur mycket hade du av allt? :)
SaraM
28 november 2012 16:47
Jag vet inte riktigt hehe :P Men 2 ägg, och typ ngn dl mjölk, och sedan resten av allt tills det blev en stekbar smet :) Du är jätteduktig i matlagning så du kan nog experimentera dig fram till något ännu godare recept! :D
Sofie
28 november 2012 20:51
Okej tack, ska göra det någon dag :)