Plommon är något som funnits ett tag nu i butik och jag har fått smak för. Det smakar nästan lite som min favoritfrukt persika (som tyvärr inte säljs längre). Passa på att njuta av plommon nu, det finns nog inte så länge till att köpa. Jag tror att jag ska köpa en burk, tärna och frysa. Så har man sedan framöver plommonbitar att ha i gröten, perfekt!
Här är några tips vad man kan ha plommon i:
I fruktsallad med t.ex äpple, turkisk yoghurt och pumpafrön

Till vanliga gröten
Som kvällsmål med kesella och hackade hasselnötter
Till bovetegröten
Eller bara rent av som den är
Googlade även fram lite fakta om plommon:
Plommon innehåller en mängd antocyaniner, speciellt i det färgstarka skalet samt om de är väl mogna. Antocyaniner stärker immunförsvaret och fungerar som antioxidant och stärker immunförsvaret. Ämnet skyddar också mot åderförfettning, grå starr och vissa cancerformer. I likhet med många andra frukter innehåller plommon även mycket c-vitamin som är viktigt för kroppens produktion av kollagen vävnad som stärker bindväven i leder och senor.
Rebecca
23 oktober 2011 21:12
Åhh, vad gott allt såg ut! Att något så enkelt kan göra så mycket är riktigt spännande, man ska testa nytt, helt klart!
http://rebeala.blogg.se