Direktlänk till inlägg 3 december 2011
För några veckor sedan gjorde jag en god krispig müsli blandning: http://food-and-health-in-my-way.bloggplatsen.se/2011/11/14/6663941-krispig-granola-musli-och-skivstangspass/ Nu har den tyvärr tagit slut. Så när jag hade lite tid över på eftermiddagen nu så passade jag på att göra en ny sats, denna gång med en liten julig touch:
En sats krispig müsli med pepparkakskrydda
1. Sätt ugnen på 200 g. Blanda 2 dl dinkelflingor, 1 dl pumpakärnor, 1/2 dl grovhackad mandel, 1 dl rågflingor, 1 1/2 dl grovhackade hasselnötter, 1/2 dl kokosflingor, 1/2 dl linfrön, 1 msk pepparkakskrydda (om det inte finns färdigmixad pepparkakskrydda i din mataffär, gör en egen blandning på kanel kardemumma ingefära nejlika) och 2 äggvitor i en bunke! Egentligen kan man nog bara ta 6 dl valfria gryn/hackade nötter/frön efter smak eller vad man har hemma för tillfället!
2. Lägg smeten på ett bakplåtspapper på en bakplåt och in i ugnen ca 5 min. Det ska ha stelnat ihop sig lite som ett jätte knäckebröd. Bryt i bitar och vänd dem på pappret.
3. In i ugnen igen 10 min. Bryt i mindre bitar igen (om du tycker det behövs). Förvara i en burk!
Nu ska jag bege mig mot farmor som bjuder på middag ikväll, trevligt!
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
||||
|