Ni som läst min blogg känner till mitt fluff som jag gärna äter till kvällsmål, eller som en nyttig efterrätt. Oftast blir det chokladfluffet (klicka för bättre beskrivning hur du gör det), annars kortfattat: elvispa 1-2 äggvitor till ett vitt fluff, rör i kakao, sötning och ibland brukar jag även ha i lite mesquitepulver för extra lyxighet (inte alls nödvändigt). Jag har även gjort ett fluff med smak av lime och kanel.
Häromkvällen testade jag att göra en ny version av mitt chokladfluff. Jag smaksatte det nämligen med kaffepulver. Jag gjorde precis som chokladfluffet ovan, med rörde även i lite kaffepulver efter smak. Blev supergott, och ville bara tipsa er om det!!!
Annars har jag en tanke om att man borde kunna göra ett gott fluff med mosade hallon och pepparkakskrydda (jag vet, ett väldigt tjat om den kryddan, men den är god och jag längtar till jul hihi). Kanske något att testa nästa gång!
:)
11 oktober 2012 21:08
Jag har försökt göra det fluffet, men jag finner inte det goda i det...Kanske gör jag fel? Men det blir mest en pöl äggvitor men en klick agave...
Sofie
12 oktober 2012 18:38
Jag vet inte, det brukar inte bli en pöl för min del. Elvispa riktigt hårt så att du kan vända bunken upp och ner, och sedan rör du väldigt försiktigt i smaksättningen med en sked! Då brukar det luftiga fluffet fortsätta att vara fluffigt och inte bli till en pöl :) hoppas något av tipsen hjälper dig!
Sofie
12 oktober 2012 18:35
Vad kul, berätta hur allt blev sedan :)
matilda
11 oktober 2012 22:23
Gjorde kokos/tomat matvete (la till lite curry också) och gud så gott det blev! Tack för det underbara receptet, kommer definitivt använda det fler gånger.
Sofie
12 oktober 2012 18:35
Kul att du tyckte om det :)
Sofie
12 oktober 2012 18:35
Detsamma!
felicia
12 oktober 2012 21:15
blir inte sådär för mig när ja vispar äggvitor.. blir lixom fluffigt först men så fort man rör i de så sjunker de bara ihop.. å vidare gott är de inte heller :P
http://tkhl.wordpress.com
Sofie
14 oktober 2012 13:44
Det gäller att röra i försiktigt, tråkigt att du inte tycker om det :P
Marja - Baka Sockerfritt
12 oktober 2012 21:29
Jag har faktiskt gjort äggvitefluff, och det är perfekt när man vill ha något lätt! Även testat kaffe vilket är gott, men en gång hade jag "kaffevätska", vilket resulterade i att det hela blev ganska rinnigt ;) bättre att mala till pulver!
http://bakasockerfritt.blogg.se
Sofie
14 oktober 2012 13:43
Tack :)
Anonym
13 oktober 2012 09:00
Gjorde nästan ditt bananbröd häromdagen, hade i kokosflingor istället för kokosmjöl och ingen sötning. Resulterade i VÄRLDENS GODASTE KAKA! Gjorde som cupcakes, och nästa gång ska jag toppa med kokosgrädde, lär bli en kokosdröm. Så mycket bättre och godare till fikat, tack för idén!
Sofie
14 oktober 2012 13:43
Åh det låter jättegott :D
Katten
13 oktober 2012 10:52
Det här har ingenting att göra med inlägget ovan men jag vill dela med mig av ett recept!
Det var du som introducerade mig för ugnsbakad gröt och i morse lyckades jag improvisera fram ett underbart recept. Testa!
Ugnsbakad gröt med hallon och banan
1/2 mosad banan
1/2 dl frysta hallon
1/2 dl fiberhavregryn
1 msk sojamjöl
1/2 dl keso
1/2 dl mjölk
1 ägg
1 tsk bakpulver
lite salt
kardemumma
Blanda allt och grädda i ca. 20 min i 225 g!
Sofie
14 oktober 2012 13:42
Låter gott :)