Direktlänk till inlägg 16 november 2011
Mina nyttigare mellanmålskakor med blåbär och kanel (http://food-and-health-in-my-way.bloggplatsen.se/2011/10/25/6486768-recept-mellanmalskakor/) jag gjorde för flera veckor sedan blev så himla lyckade att jag i måndags beslöt mig för att göra mer men med smaken hallon och vanilj. Och tro det eller ej, jag exprimenterade mig till en smaksättning som blev lika god som blåbär/kanel varianten:
Mellanmålskakor med hallon och vanilj
(ca 24 st)
2,5 dl valfria naturella nötter, gryn och frön (jag gjorde på en blandning av hasselnötter, valnötter, råggryn, paranötter, cashewnötter, sötmandel och pumpafrön)
2 ägg
2 msk smält smör
1 tsk rent vaniljpulver
2 dl hallon
1/2 mosad banan
Topping: kokosflingor
1. Mixa nötterna till fint mjöl.
2. Blanda nötmjöl, ägg, smör, hallon, vaniljpulver och banan.
3. Klicka ut 3 längder smet på en plåt med bakplåtspapper (eller gör små runda klickar som jag gjorde förra gången med blåbär/kanel varianten). Toppa med kokosflingor.
4. In i ugnen på 175 g i 15 min. Skär direkt i lagom stora snittbitar (ca 24 st)!
5. Förvara helst i kylskåp. Men de klarar även att vara ute i vanlig luften men med risk att de bli smuliga och bryts sönder. De fungerar även att ha i frysen så blir de jättehårda och krispiga.
Lägg smeten i längder och skär i bitar direkt när de kommer ut ur ugnen
Perfekt mellanmål att ta med sig när man inte är hemma och inte har tillgång till kylskåp
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|