Sofies Wellness

Fråga mig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Fråga


 

Besvarade frågor

 
Ingen bild

Saaraa90@live.com

6 maj 2012 17:45

Hur stor ugnsform använder du till din ugns bakade gröt?

Sofie

8 maj 2012 17:15

En vanlig skål som jag brukar äta yoghurt i, jag vet tyvärr inte måtten :)

 
Ingen bild

Sara jardebrand

5 maj 2012 21:46

Hej igen!
Tänkte dela med mig av ett lyckat försöks recept jag gjorde igår. Ville göra en mousse som inte var lika sockrad som den chokladmousse Fredrik Paulun ger recept på på sin hemsida ( mörk choklad innehåller ju trots allt en del socker)
Gjorde då såhär:
Ingredienser:
2 gelatinblad
ca: 1msk vatten
2,5 dl
Kesella/yoghurt
2 tsk Vaniljpulver
3/4 dl Hallon
2 äggvitor
Ev. Lite nötkross

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5min.
2. Blanda under tiden kesellan/yoghurten med vaniljen och hallonen (och ev. Nötkross)
3. Ta en liten kastrull och häll i vatten bara så det täcker botten. (ca 1msk) Krama ur gelatinbladen och lägg i kastrullen . Sätt spisen på medelvärme och rör till gelatinet smält. Så fort det smält ta det från plattan. Häll det i en kall skål och låt svalna i kylskåpet (ej stelna)
4. Vispa äggvitorna till hårt skum.
5. Rör i gelatinet i hallonröran. Vänd sedan ner hallonröran i äggskummet.
6. Ställ i kylen minst en timma.

O.B.S egentligen är detta inte receptet jag gjorde eftersom jag här på teneriffa inte har tillgång till vaniljpulver eller kesella. Jag använde cirka 2 tsk vaniljarom (flytande) vilket jag hoppas kan motsvara 2tsk pulver.
Jag använde därtill lättsockrad yoghurt (är den enda som är laktosfri) samt frysta hallon.
Du får gärna utforska receptet mer och kanske vill du ändra lite på det.

Varma hälsningar från Teneriffa :)
Nu ska jag baka något av dina goda bröd!

Sofie

5 maj 2012 21:57

Åh tack för receptet, jag har många olika "nyttighets" efterrätter recept att testa, så vi får se när jag hinner med detta.

Lycka till med brödbakandet, skriv gärna hur det går sedan! :D

 
Ingen bild

:D

29 april 2012 22:54

Vad äter dina föräldrar och syskon till frukost när du gör andra smarriga saker? Äter de samma eller tex vitt bröd eller grejer du inte äter?
Sen undrar jag om du betalar vissa matprodukter själv? Jag tänker på de dyra tex torkade gojibär, pekannötter, nötter mm. :)

Sofie

3 maj 2012 18:05

Haha min familj är som resten av Sverige och äter samma sak nästan varje morgon och inte särskilt mycket heller, men det är deras val! Händer ganska ofta att de höjer ögonbrynen när de ser vad jag äter, och frågor hur jag kan äta det till frukost :P Men oftast om jag bakar lite lyxigare (på helgerna då främst) så får de självklart smaka och äta!

Jag är ju inte så gammal (och inte myndig) så självklart betalar mina föräldrar vad jag äter. Oftast handlar dem, men ibland gör jag det och då får jag pengar sedan. Och vi har väl någon sorts oskriven regel om vad jag får köpa, och hur mycket av de dyrare sakerna. Jag vet var gränsen går för vad jag får köpa! Det finns en hel drös rene voltaire produkter och andra ekologiska saker jag skulle vilja prova, men det är väääldigt dyrt så jag avstår från det :)

Men sedan kan man ju tänka såhär. Visst en påse med godis kostar kring 10-20 kr, medan en påse nötter eller gojibär kostar 50 kr. Men godispåsen äter man ju upp på en gång, medan en påse nötter/gojibär tar mycket längre tid att äta upp. Och då om man köper godis 1-2 gånger i veckan istället köper dyra nötter "tjänar" man ändå in dem pengarna för att man köper nötter mycket mer sällan!

 
Ingen bild

Thesa

20 april 2012 18:55

Kul Sofie att se dina bilder pa NY frukostar! Nu ska jag oxa ata scrambled eggs and toast, med lite sweet chili sauce... At ni goda middagar?

Sofie

21 april 2012 09:42

Gott, ja det gjorde vi! :)
Jag ska mejla dig någon dag när jag har tid och berätta mer om resan. Kram

 
Ingen bild

Sara Jardebrand

20 april 2012 11:09

Har du provat och ha i kardemumma, pepparkakskrydda eller kokos i (eller som tillbehör) till gröt? Ett litet tips bara :)

Sofie

21 april 2012 09:41

Ja jag har provat allt det och alltihop är gott i/till :D

 
Ingen bild

Noone

3 april 2012 18:55

Hur stort är ditt bmi?

Sofie

3 april 2012 20:07

Ingen aning faktiskt, jag bryr mig inte ett dugg om mitt bmi, jag vet inte ens hur man räknar ut det :P

 
Elisabeth Hedenljung

Elisabeth Hedenljung

29 mars 2012 10:11

Hej Sofie!
Vilka trevliga inlägg du har gjort om Kesella kvarg. Många roliga och god tips på använding av den, vilket måste vara uppskattat av många.
Hälsningar från Elisabeth Hedenljung/Produktansvarig för Arla Köket och Kesella kvarg

http://www.arla.se

Sofie

29 mars 2012 21:42

Tack :)

 
Ingen bild

Karen

17 mars 2012 15:10

Har du något bra recept på bars? Tänkte ha med mig som mellanmål på golfrundan. Karen

Sofie

19 mars 2012 18:02

Jag har gjort det en gång, se här:
http://food-and-health-in-my-way.bloggplatsen.se/2012/01/31/7209480-recept-mellanmalsbars/

Dock var jag inte helt nöjd med resultatet, jag tyckte de blev lite torra, jag ska någon gång försöka igen med ett annat recept.

Annars kan jag tipsa om mina mellanmålskakor i alla smaker som jag älskar (de är typ liknande bars och perfekta att ta med):
http://food-and-health-in-my-way.bloggplatsen.se/2012/02/22/7246253-favorit-i-repris-recepten-pa-alla-mina-varianter-av-mellanmalskakor/

//Sofie

 
Ingen bild

Jossan

16 mars 2012 17:55

Hejsan!
Detta är kanske en väldigt personlig fråga och jag kräver inget svar; men hur lång är du och hur mycket väger du? Annars så vill jag bara tacka till en underbar inspirerande blogg! :)

Sofie

19 mars 2012 17:58

Hej! Jag svarade på frågan i ett inlägg, se här: http://food-and-health-in-my-way.bloggplatsen.se/2012/03/18/7558041-det-dar-med-vikten/

:D

 
Ingen bild

Sigrid

29 februari 2012 23:39

Hur lång tid spenderar du på att laga frukost på morgonen en vanlig skoldag? Jag går upp en timme innan jag börjar på mitt jobb och har ca 45 min på mig. Hade gärna velat äta din frukost varje dag, men jag får helt enkelt inte ihop det. Hur gör du egentligen, och hur lång tid har du på dig på morgonen? Kram

Sofie

1 mars 2012 22:16

Det är olika beroende på vad jag gör, ibland kan det ta nästan 25 min och då får jag verkligen kasta i mig allt (inte bra...), men om jag gör davosgröt kvällen innan och bara tar ur kylskåpet på morgonen och kanske toppar med lite frön tar det max 1 min.

Jag hör många säga "åh vilken god frukost, jag vill också ha sådan men jag hinner/orkar inte". Och jag förstår alla som säger det MEN tänk såhär istället: Om jag får 5-10 min mindre sömn spelar det inte så stor roll jämfört med om jag får en riktig bra start på dagen och orkar med till lunch, i det långa loppet tror jag att man får mer energi av det.

Jag tror jag ska göra ett inlägg med mina snabbaste frukostar. Det tror jag fler skulle uppskatta.

Du undrar hur jag gör: när jag kommer in i köket känner jag efter, vad är jag sugen på? Jag kommer på en plan, och sedan kör jag så att det ryker, när något kokar passar jag på att skära upp något annat, jag är en mästare på att struktera upp allt så att jag hela tiden gör något samtidigt som vissa saker kan klara sig själv (t.ex. äggen i kastrullen, gröten som kokar, något som tinar i micron), allt för att utnyttja tiden på bästa sätt.

Och hur lång tid har jag på mig? En vanlig morgon ringer klockan 6.45 och jag är uppe inom 10 sek, kör ett par minuters yoga och fixar mig lite. Jag skulle gissa att klockan är nästan 6.55 innan jag är i köket. Sedan för att jag ska hinna duscha osv måste jag lagat och ätit min frukost klart senast 7.25 alltså 30 min totalt. Sedan hur stor del som jag lagar eller äter är olika beroende vad jag gör. I värsta fall är jag inte klar förrän tjugo över och då får jag kasta i mig allt.

Jag hoppas du fick svar på dina frågor, och jag lovar ALLA hinner laga sig en bra frukost (det behöver bara ta 5 min att göra max), det gäller bara att välja att prioritera det!

Kram :D

Sök i bloggen

Translate

Presentation


Välkommen till en blogg skriven av en 18-årig tjej från Stockholm om mat och hälsa! Här inspirerar jag till en hälsosam livsstil som håller på längre sikt utan dieter, kalorier och vikttänk! Jag älskar att testa nya recept och hitta på mina egna, dessa re

Följ bloggen på bloglovin

Nyttigt Gottis

Kontakta mig

                      Mail:

foodandhealthinmyway@yahoo.se

 

Instagram: sooofieee

Fråga mig

116 besvarade frågor

Middagsrecept

Topp-12 "Chokladigt"

 

Inlägg om vikt och kalorier

   

Superfood Guide

Nyttiga frukostmuffins

Kategorier

Vegetariskt

Pannkaksrecept

Andra inspirerande bloggar

Läsarfrågor med svar

Hitta recept

Matbloggstoppen

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2014
>>>

Arkiv

Bloggar om mat

Matklubbens Topplista

Senaste inläggen

Omröstning

Varför läser du min blogg?
 För recepten
 För frukostinläggen
 För inspirationen
 För bilderna
 För att du känner mig personligen
 Annat (kommentera gärna vad då)
 Det är första gången jag besöker bloggen
 Flera av anledningarna

RSS

Hälsobloggstoppen


Ovido - Quiz & Flashcards