Sofies Wellness

Fråga mig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Fråga


 

Besvarade frågor

 
Ingen bild

Johanna

1 mars 2013 11:36

Hej! Jag undrar vart man skulle kunna köpa kokosmjöl och sojamjöl? För jag har för mig att jag inte har sätt det när jag har varit och handlat.

PS! Det är en väldigt intressant, inspirerande och roligt blogg, så keep up with the good work! (:

Mvh, Johanna

Sofie

9 mars 2013 21:44

Tack :D Det finns på vissa större mataffärer men inte alla. Annars hittar du det på hälsokosten eller att beställa hem på nätet. Om du bor i Stockholm skulle jag rekomendera dig att kika in på Gryningen på Södermalm.

 
Ingen bild

ida

28 februari 2013 17:12

hejdu, jag undrar hur man gör eget madelmjöl? är det bara att mala sötmandel till mjöl? eller vilken sorts mandel använder man?

Sofie

9 mars 2013 21:43

Jag brukar mixa mandlar/sötmandlar (vad är skillnaden egentligen?) i en matberedare tills det har blivit ett mjöl.

 
Ingen bild

Sofia

27 februari 2013 12:43

Hej hej! Gillar din blogg eftersom jag älskar att experimentera med mat och få fram nyttiga alternativ. Väldigt många recept grundar sig att man sötar med banan. Jag äter inte banan, vad skulle du föreslå som alternativ?

Sofie

9 mars 2013 21:43

Tack :) Banan är verkligen en grym produkt, och jag använder den i många recept främst för att den sötar bra och ibland även för konsistensen. Ofta om det bara är för sötningens skull kan man ta honung eller agave och söta med. Men ibland kanske man vill ha "volymen" och "konsistensen" också, då kan jag tänka mig att sötpotatismos som jag använder i detta recept borde fungera i kombination med honung/agave som sötar mer.

 
Ingen bild

Linnea

18 januari 2013 22:00

Har du något bra tips på vad man kan göra med ägg gulorna? brukar blir de som blir över och hade varit bra om jag kunde använda dem också! :D Toppen blogg!

Sofie

9 mars 2013 21:43

Tack :) Jag hatar att slänga mat. Jag brukar spara på äggulorna i ett glas i kylskåpet i några dagar ifall de skulle komma till användning till något. Som i en omelett, i köttfärsbiffar eller om mamma/lillebror bakar något. Men tyvärr händer det ganska ofta att jag slänger dem. Jag försöker använda hela ägg, men ibland blir det för mäktigt med hela ägget i, och äggulan ger även ofta en äggsmak som inte passar så bra i t.ex chokladfluff. Nuförtiden använder jag oftast äggvita på dunk, mycket smidigare och så slipper man slänga äggulorna. Dock är det en del tillsatser i det.

 
Ingen bild

Emma

22 februari 2013 17:11

Vad använder du för kakao? :)

Sofie

9 mars 2013 20:55

Jag använder den där vanlig kakaon man köper i mataffären med ett öga på förpackningen. Jag vet att det finns bättre raw varianter där mer nyttigheter bevarats, men här handlar det om prioriteringar. Jag kan inte köpa alla bra hälsokostprodukter, och då satsar jag hellre på de udda saker som mesquite och carob som man inte kan köpa någon billighetsvariant på vilket man kan med kakao. Jag har testat raw kakao, och jag tyckte inte det var någon särskild skillnad smakmässigt.

 
Ingen bild

Jenny

20 februari 2013 21:00

Jag älskar dej, din blogg, dina recept, dina tips, hela du , asså kan fortsätta hela natten! du har fått mig att älska mat ! har tagit åt mig så sjukt mycket av allting du skriver och använder mig av dina recept (dock gör jag om dem till mina egna) i varje vardag! är så himla lyckligt lottad att jag hittade din blogg! jag har diagnosen anorexi och med hjälp av alla dina bra kosttips håller den på att trappas ner till en mildare grad

Sofie

9 mars 2013 20:54

Tack så jättemycket :D Kämpa på med att bli frisk från din anorexia, du klarar det, även om det såklart är lätt för mig att säga!

 
Ingen bild

healthyyhappy

17 februari 2013 17:03

Ville bara säga att du är en enorm inspiration och att din blogg är helt awesome! Fortsätt såhär

Sofie

9 mars 2013 20:53

ÅH tack :D

 
Ingen bild

Anonym

16 februari 2013 08:46

Händer det att du någon gång äter för mycket av tex onyttigt på en kväll? Vad gör du då dagen efter, kompenserar du på något sätt eller hur gör du?

Sofie

9 mars 2013 20:52

Vad menar du med "att äta för mycket"? Jag räknar inte kalorier, och har inte på så sätt någon "gräns" som jag kan överstiga. Jag sätter aldrig några "gränser" för hur mycket jag får äta, men visst händer det att jag ibland känner efteråt att det blev lite väl mycket och då kan jag bli lite irriterad på mig själv som inte lyssnade på mina mättnadskänslor. Jag kompenserar inte det på något sätt utan försöker äta bra och som vanligt dagen efter.

 
kajsaa!*

kajsaa!*

13 februari 2013 16:49

använder du jordnötssmöret från green choice? i sånna fall, kan man förvara den i skafferiet om man öppnat den? tycker att den blir så hård om man har den i kylen. /kajsa

http://flikkbarn.blogg.se

Sofie

9 mars 2013 20:52

Ja det är min favorit. Jag förvarar min i kylskåpet eftersom det står det på förpackningen. Jag vet inte riktigt vad som händer eftersom jag inte har prövat, men jag antar att risken den härsknar eller gör det tidigare än om den stått i kylskåpet.

 
Ingen bild

Moa

9 februari 2013 22:45

Hej vad använder du för jordnötsmör? (märke?) :)

Sofie

9 mars 2013 20:51

Green Choices :)

Sök i bloggen

Translate

Presentation


Välkommen till en blogg skriven av en 18-årig tjej från Stockholm om mat och hälsa! Här inspirerar jag till en hälsosam livsstil som håller på längre sikt utan dieter, kalorier och vikttänk! Jag älskar att testa nya recept och hitta på mina egna, dessa re

Följ bloggen på bloglovin

Nyttigt Gottis

Kontakta mig

                      Mail:

foodandhealthinmyway@yahoo.se

 

Instagram: sooofieee

Fråga mig

116 besvarade frågor

Middagsrecept

Topp-12 "Chokladigt"

 

Inlägg om vikt och kalorier

   

Superfood Guide

Nyttiga frukostmuffins

Kategorier

Vegetariskt

Pannkaksrecept

Andra inspirerande bloggar

Läsarfrågor med svar

Hitta recept

Matbloggstoppen

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2014
>>>

Arkiv

Bloggar om mat

Matklubbens Topplista

Senaste inläggen

Omröstning

Varför läser du min blogg?
 För recepten
 För frukostinläggen
 För inspirationen
 För bilderna
 För att du känner mig personligen
 Annat (kommentera gärna vad då)
 Det är första gången jag besöker bloggen
 Flera av anledningarna

RSS

Hälsobloggstoppen


Ovido - Quiz & Flashcards