Direktlänk till inlägg 24 februari 2013
Jag har tidigare gjort morotskakagröt, mini morotskaka, raw morotskakabollar, morotskakacupcakes, morotskakasmoothie och morotskakapannkakor. Efter dagens mellisexpriment välkomnar jag även morotskaka kvargen i morotskaka-recept-familjen.
Morotskaka kvarg (1 person)
3/4 dl finriven morot (ca 1 liten morot)
drygt 1 dl kvarg eller turkisk yoghurt
1 tsk kanel
pyttelite torkad ingefära (det rör sig om mindre än 1/2 krm)
1 krm vaniljpulver
1 tsk agave eller honung (går säkert att söta med mosad banan med)
några valnötter
1. Blanda ihop riven morot, kvarg, kanel, ingefära, vaniljpulver och sötning. Smaka av.
2. Lägg upp på ett fat och toppa med några hackade valnötter, lite mer riven morot och ringla ev. över lite honung/agave.
Passar säkert underbart att toppa gröten eller liknade till frukost också. Gillar man inte det lilla tuggmotståndet man får ifrån morotsrivet kan man mixa ihop alltihopa med en stavmixer. Och om man vispar 1 äggvita fluffigt, och sedan rör ihop tillsammans med det ovan och fryser ner ett par timmar skulle det inte förvåna mig om man får smaskens morotskakaglass :D
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | ||||||
|