Direktlänk till inlägg 17 mars 2012
Denna kväll här hemma bjöds det på lammgryta med bulgur och sallad. Receptet tagit ur Kostrådgivarens kokbok, en kokbok jag köpte på årets bokrea, detta var första receptet jag prövade ur den (och det lär bli fler).
Lamm i vin med soltorkade tomater, oliver och bönor (4 personer)
500-600 g benfria grytbitar av lamm
2 dl fylligt rött vin
2 msk tomatpure
1 msk sambal oelek
1 burk krossade tomater (ca 400-500 g)
1/2 dl hackad färsk timjan
1/2 dl hackad färsk oregano
10 hackade soltorkade tomater
4 pressade vitlöksklyftor
20 st kalamatoliver
1 burk canelinibönor (eller andra bönor)
1. Bryn köttet i en stekpanna (gärna lite i taget så att det inte blir kokt istället för stekt).
2. Lägg över i en stor kastrull. Häll i vin, tomatpure, sambal oelek, krossade tomater, salt och peppar. Koka under lock i ca 40 min.
3. Tillsätt de färska kryddorna, soltorkade tomaterna, pressad vitlök och hela oliver. Låt puttra i sådär 5 min. I den sista minuten blanda i bönorna så att de blir varma bara.
4. Stäng av plattan, och ät och NJUT!
Nu gjorde jag nästan identiskt som receptet, om jag gjorde det igen skulle jag nog ha lite mindre sambal oelek i (blev nästan lite för starkt) och mer färska kryddor! :)
Har ni ätit något gott den lördagkväll?
För min del blir det nu, packa för morgondagen och sedan lägga mig tidigt, jag ska nämligen upp mer än 1 timme tidigare än jag gör på VARDAGAR en SÖNDAG!
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|