Direktlänk till inlägg 8 januari 2012
När jag häromdagen gjorde en tillbaka blick på 2011 visade jag upp en av de första rätterna jag lagade själv. Det var en som kommenterade och ville ha receptet, så jag tänkte varför inte lägga upp det så att alla kan få ta del av det? Jag har gjort det flera gånger, dock var det ett tag sedan senaste men det är supergott. Jag letade upp receptet som jag fann utklippt och inklistrat från en tidning i min receptbok.
Lax med grön örtsås och matvete (4 personer)
500 g skinn- o benfri laxfile
3 dl matvete
1 röd paprika
sås:
3 dl frysta gröna ärtor
1 dl vatten
1 1/2 msk kycklingfond
1 dl creme fraiche
1 msk färsk hackad timjan
2 krm salt
1 krm peppar
1. Tillaga matvetet enligt förpackningen. Kärna ur och finhacka paprikan. Blanda paprika och matvete.
2. Sås: Koka ärterna i vattnet och fond i ca 3 min. Tillsätt creme fraiche och mixa slätt med en mixerstav. Rör i timjan och smaka av med salt och peppar.
3. Skär laxen i fyra portionsbitar. Stek i stekpanna eller grilla i en grillpanna ca 4 min på varje sida (om du tycker det osar för mycket, kör i ugnen då men det tar längre tid).
4. Servera laxen med matvete och ärtsås!
Snabbt och superduperenkelt recept, man kan inte misslyckas!
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|