Direktlänk till inlägg 3 januari 2012
Eftersom vi har varit bortresta har jag inte lagat mat på några dagar. Men nu är vi hemma igen. Jag orkade inte göra något komplicerat så det blev en väldigt enkel kycklinggryta:
Kyckling med hetta (4 pers)
500 g kycklingfile
3 små paprikor (helst i olika färger)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2-1 röd chili (beror på hur hett du vill ha)
1 burk hela tomater (400 g)
1 tsk salt
1. Skär kycklingen i mindre bitar.
2. Skölj och skär även alla paprikorna till mindre bitar, ca 2-3 cm.
3. Finhacka lök, vitlök och chili.
4. Stek kyckling, vitlök, lök och chili i en stekpanna i nästan 5 min. Lägg över till en stor kastrull med lock.
5. I samma stekpanna stek paprikan i nästan 5 min på hög värme så att den får lite fin färg. Lägg även över paprikan i kastrullen.
6. Blanda i en burk tomater med resten, och mosa försiktigt dem (går säkert även med en burk krossade tomater). Blanda i saltet. Låt koka/puttra under lock i ca 15-20 min. Rör då och då!
Kvällens middag:
Sallad, kycklinggryta, bulgur!
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|