Direktlänk till inlägg 26 mars 2013
Dagens frukost:
x Äpplesmulpaj frukosstyle med vaniljsås (kvarg+vaniljpulver+honung/agave)
Äpplesmulpaj frukoststyle (1 person)
3/4 dl havregryn
2 msk hackade valfria nötter/frön (jag tog valnötter och hasselnötter)
1/2 dl naturell yoghurt
honung/agave efter smak
ev. lite vaniljpulver
1 äpple (halva hackat i små bitar, hacka rivet)
kanel
kardemumma
1. Blanda ihop havregryn, nötter och yoghurt. Smaka av med honung/agave och ev. vaniljpulver.
2. Lägg det rivna/hackade äpplet i botten av en form. Krydda med en massa kanel och kardemumma.
3. Smula över smuldegen. Micra på högsta effekt tills smuldegen har stelnat och fått lite färg, ca 4-6 min (går även att göra i ugnen men tar längre tid).
4. Ta ut och servera med vaniljsås (kvarg/yoghurt+vaniljpulver+honung/agave)!
Smaskens :D Inte vad man bjuder släkten på fika eller äter som efterrätt en lördagskväll, men gott och lagom sött som lyxig frukost! Inspiration till receptet kommer från Julia.
Steg för steg:
Idag börjar jag först vid 10, härligt! Men jag vaknade pigg och glad strax innan halv 7 av att solen lyste in i mitt rum. Jag fann ingen mening med att ligga kvar. Så nu har jag hunnit äta förfrukost i sällskap med mamma och pappa, pluggat franska, sprungit 5 km i underbart solsken och ätit riktig frukost i lugnt tempo :D Nu blir det skola!!
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 | |||
|