Direktlänk till inlägg 11 augusti 2012
Om ni undrar varför det står 18 st i receptet och det är 15 på bilden så beror det på att jag glömde fota innan vi provsmakade ;)
Idag är det lördag och då har många för vana att äta lördagsgodis. Inget fel på det (ditt val) men om det skulle vara så att du idag vill ha något sött men gjort på bättre matvaror och inga kemiska tillsatser så tycker jag att du ska testa dessamumsiga små kakor. Jag gjorde de till min födelsedag och både familj och vänner har blivit serverade dessa och tyckt att de var väldigt goda. Receptet har jag helt kommit på själv:
Jordgubbskakor (ca 18 st)
225 g halvtinade jordgubbar (ett fryspaket)
12 torkade aprikoser
1 1/2 dl sötmandel
1/2 dl kokosflingor
1 1/2 tsk vaniljpulver
2-3 msk agave/honung
Mandelsmör (eller annat nötsmör)
1. Mixa jordgubbarna till en krämig röra. Ställ åt sidan.
2. Mixa aprikoser, mandel, kokosflingor, vaniljpulver, agave/honung och 3/4 dl av jordgubbssmeten till en deg.
3. Klicka ut degen till ca 18 st avlånga kakor på en plåt med bakplåtspapper. Gröp ur i mitten (och av det urgrupna kan du göra fler grottor av).
4. Bre ut en klick mandelsmör (typ en knapp tsk, jag måttade inte) på varje kaka. Fyll groparna med resten av jordgubbssmeten.
5. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 15-20 min. Kolla så att de inte blir brända. Låt svalna. Mina kakor stelnade men var kladdiga i mitten, det gillar jag. Om man vill ha de helt stelnade kan man nog ha de i på lägre värme (annars bränns de) och längre tid!
Enjoy! :D
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|