Direktlänk till inlägg 12 juli 2012
Här nere har jag i stort sett inte lagat någonting alls. Men idag kliade det lite i fingrarna på eftermiddagen och jag fick för mig att göra något mer "lagande" mellanmål. På sistone har jag läst en massa raw food recept. Så jag var väldigt taggad på att göra något sådant, men då måste man nästan alltid ha en mixer och en del inte så vanliga ingredienser. Vilket jag inte har här. Men jag fick ändå ihop en fin raw food botten med smak av choklad som faktiskt blev väldigt god.
Raw botten med topping (1 portion)
7 mandlar
2-3 katrinplommon
1 1/2 msk mandelmjöl
1 tsk kakao
1 tsk vatten
ev. lite honung om man vill ha sötare (jag tyckte inte det var nödvändigt)
valfri topping
1. Grovhacka mandlarna och plommonen så bra som det går. Blanda ihop med resten till en kladdig massa.
2. Tryck ut så tunt som det går på ett fat. Ställ in en stund i kylskåpet så att det stelnar.
3. Ta ut och toppa med vad du vill. Jag hade ett brett lager mandelsmör, vaniljkeso och hallon direkt plockade ur trädgården!
Passar både som mellanmål och efterrätt :)
Bottnen fylldes med mer och mer gott:
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 |
27 |
28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|