Direktlänk till inlägg 2 juni 2012
Dagen goa lunch:
Kycklingfärssås med morot och fetaost (3-4 personer)
1-2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
400 g kycklingfärs (eller annan färs)
1-2 morötter
1/2 tsk chilipulver
400 g krossade tomater
1 tsk torkad timjan
1 1/2 tsk torkad basilika
50 g fetaost
1. Finhacka löken och pressa vitlöken. Fräs en stund i en stekpanna med olja, lägg åt sidan.
2. Bryn färsen i samma stekpanna.
3. Skala och skär morötterna i halva "mynt". Fräs i lök, vitlök, morötter och chilipulver med färsen.
4. Tillsätt krossade tomater, timjan och basilika. Låt puttra så lång tid som du orkar (ca 7 min-1 timme).
5. Avsluta med att smula i fetaost så att den smälter sådär lite härligt i!
Som sagt tomt i kylskåpet denna dag (pappa är och storhandlar nu), men ett paket kycklingfärs fanns i frysen så jag bjöd resten av familjen på det till lunch. Jag tog inspiration från era köttfärssåstips, dock hade jag gärna velat testa att ha riven squash och hackade soltorkade tomater, men tyvärr fanns inte det hemma. Men nästa gång minsann, då kommer denna rätt bli helt perfekt, och om ni gör efter detta recept: riv i en bit squash och soltorkade tomater!
Hemma hos mig händer det inte mycket denna regniga och kalla dag (att gå ut känns inte så lockande direkt). Jag har spenderat förmiddagen med att läsa alla olästa bloglovin inlägg, läsa mejlen och annat. Jag sitter nu och funderar om jag ska ta mod till mig och gå på ett boxpass på gymmet för första gången, det låter ju kul, men vågar jag gå dit ensam haha?
Balsamico och solroskärnor på salladen är supergott :)
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 |
24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|