Direktlänk till inlägg 12 maj 2012
Jag är väl sist ut med att testa blomkålsris, haha jag har läst på en massa andra bloggar i olika varianter. Personligen tycker jag att äta kokt blomkål i större bitar är jätteäckligt. Det har en väldigt läskig smak. Men jag tänkte att jag ändå skulle försöka med detta. Resultatet: Jag är nöjd, men det fanns en liten liten bitter smak av blomkålen, men på det stora hela var det gott. Dessutom blandade jag i en massa kryddor och andra smaksättningar så det kändes knappast. Måtta behöver man inte, bara att slänga i allt och själv smaka av.
Tomat blomkålsris med paprika, fetaost och kryddor
blomkålshuvud
pressad vitlök
hackad röd paprika
krossade tomater
torkad oregano
torkad timjan
chilipulver
salt o peppar
en bit smulad fetaost
1. Finriv blomkålen.
2. Fräs vitlök och paprika i en stekpanna. I med blomkålen, krossade tomater och smaka av med alla kryddorna.
3. Puttra ett par minuter och smula i lite fetaost!
Såhär gjorde jag, men jag har läst vad som känns som miljoner varianter på olika bloggar. Detta går att variera hur mycket som helst. Grunden är bara finriven blomkål. Sedan kan man koka den ca 30 sek eller fräsa som jag gjorde. Smaksätta med alla kryddor du kan tänka dig som passar ihop. Fräsa med olika lökar och andra grönsaker. Använd bara fantasin.
Dagens lunch: Blomkålsris, ugnsbakad lax, färsk spenat, avokadoröra (på mosad avokado+kesella+blandkrydda med bla chiliflakes i)
Har ni testat blomkålsris? Vad tyckte ni? :)
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
|||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|