Direktlänk till inlägg 12 februari 2014
Glass till frukost? Visst går det, och det är supergott, enkelt och nyttigt. Bara att mixa frysta bär, fryst banan och valfri vätska till rätt konsistens! Ät på direkten och njut :D
Efter att ha läst mycket om acaibowls som är superpopulärt i USA så köpte jag mig ett paket acaipulver i december. Nu har jag flera gånger gjort acaibowls som är som perfekt krämig glass. Supergott! Jag älskar att pröva nya spännande produkter och smaker. Men bärglass går att göra minst lika bra utan acaipulver. Så tillhör ni de "normala" som aldrig har hört talas om acaipulver; gör en smaskig bärglass och skippa acaipulvret bara. Men tillhör ni minoriteten som har acaipulver, gör receptet nedan med acai.
Acaibowl/bärglass (1 person)
2 1/2 dl frysta blåbär/hallon
1 fryst/halvtinad skivad banan
drygt 1 dl valfri sorts mjölk/kokosvatten/juice (=någon form av vätska)
ev. 2-3 tsk acaipulver (kan uteslutas)
1. Mixa bär, banan och 1 dl vätska. Häll i vätska till önskad konsistens.
2. Smaksätt ev. med acaipulver.
3. Häll upp i en skål och ät på direkten innan glassen smälter.
Till frukost idag blev det en acaibowl toppad med rostade kokoschips och två kokta ägg på sidan av. Sen blev det lite yoghurtkeso med müsli eftersom jag inte kände mig tillräckligt mätt. Mums på det!
Till er som har eller någon gång har använt er av acaipulver; har ni några tips på vad man kan göra med det förutom att göra acaibowls? Tips uppskattas!
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
|||
17 |
18 |
19 | 20 | 21 |
22 | 23 | |||
24 | 25 |
26 | 27 |
28 | |||||
|