Direktlänk till inlägg 25 april 2012
Flygande Jacob är en sådan rätt som jag smakat någon gång, men aldrig lagat själv. Läste vilka ingredienser som behövdes och sen gjorde jag allt på fri hand igår kväll till middag. Vi hade bara vispgrädde hemma så jag blandade ut det lite med mjölk, men det går säkert bra med mellangrädde eller matlagningsgrädde istället. Lura dock inte er själva med att köpa någon med extremt lite fett i, då kompenseras det oftast bara med en massa onödiga tillsatser. Fett är inte farligt. Och vi har aldrig jordnötter hemma (fast med lite fusk med jordnötssmöret) då en av mina närmsta kompisar är dödsallergisk mot det, så därför fick det bli med cashewnötter, minst lika gott det!
Flygande Jacob (3 portioner)
ca 500 g kycklingfile
2 dl grädde (vispgrädde/mellangrädde/matlagningsgrädde)
1/2 dl mjölk
3/4-1 dl chilisås
1 banan
1 dl cashewnötter (eller jordnötter)
1. Skär filerna i mindre bitar och bryna dem i en stekpanna.
2. Blanda grädde, mjölk och chilisås i en bunke. Vispa med en handvisp väldigt lätt.
3. Skiva bananen. Grovhacka nötterna.
4. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Häll över såsen. Lägg på skivad banan och strö över nöthack.
5. Sätt in i ugnen i ca 15 min på 175 g. Ha gärna på grillvärme de sista minuterna så det får lite färg!
Jag åt med en sallad på rivna morötter, avokado och pumpakärnor :D
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|