Direktlänk till inlägg 21 februari 2012
Kesella något som jag använder en massa i min mat har äntligen kommit ut i dubbelt så stor förpackning, äntligen! Jag äter gärna rena feta produkter, men när det gäller just kesella brukar jag använda lättvarianten, då den feta är för mäktig.
För er som inte vet det är kesella en krämig mejeriprodukt med hög proteinhalt, därför äter många som tränar mycket av detta.
Jag älskar att göra krämigare smoothies, nyttig glass, yoghurtblandningar med bär/nötter och kalla såser med kesella!
Äter ni kesella/kvarg? Några bra tips på vad man kan göra med kesella?
Jag rotade snabbt i mitt bildarkiv och fann dessa bilder med kesella:
Med mosade bär på pannkakor
Med frysta bär och nötter
Med kanelstekta äpplen och pumpakärnor
Blandat med apelsinsaft, hemmagjord müsli och hallon
Som topping på bananmuffins
Blandat med frysta bär, och varit en stund i frysen=hemmagjord glass!
Som topping på en fruktsmoothie
Mixat med frysta mango=mangoglass med pumpakärnor
Till gröt med bärmix
Med citronsaft, cashewnötter, pekannötter, kokosflingor och gojibär!
I en mango/hallonsmoothie med pauluns flingor, hasselnötter och cashewnötter
Det blev även kesella till dagens frukost (+äggmacka):
Blandat med fil och toppat med müsli, rostade sojabönor, pumpafrön, solrosfrön, cashewnötter, gojibär, sesamfrön, mango och kiwi!
Jag hoppas ni fick lite kesellainspiration nu :D Kom ihåg att tipsa mig nu om era bästa kesellatips!
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | |||||||
|