Direktlänk till inlägg 5 februari 2012
Jag irriterar mig på alla som säger att fisk inte är gott. För det är det. Det gäller bara att tillaga den på rätt sätt. Jag tror minnena av skolans geggiga fisk får många att tro att all fisk är äcklig. Men fredagens middag visar iallafall att fisk kan vara underbart gott:
Medelhavsfisk (4 portioner)
600 g valfri vit fisk (vi hade torsk)
250 g körsbärstomater
3/4 dl egenpressad citronjuice
1 dl kalamataoliver
10 st vitlöksklyftor (ja du läser rätt, det ska vara 10 st)
1/2 kruka basilika
olivolja
salt o peppar
nötströssel:
10 valnötter
2 vitlöksklyftor
1/2 kruka basilika
1. Sätt ugnen på 225 g (om fisken är fryst, försök halvtina den innan).
2. Olja en ugnssäker form. Salta och peppra runt om fiskfilerna. Lägg ner i formen.
3. Dela tomaterna och lägg på fisken. Pressa citronerna och och häll över saften. Lägg på oliverna och vitlöksklyftorna (hela med skalet på). Hacka basilikan och strö över. Ringla även över olivolja eller olivolja med basilikasmak.
4. Sätt in i ugnen ca 10-15 min (ca 20 min om fisken är halvtinad/fryst) tills fisken är klar.
5. Hacka valnötterna, pressa vitlöken och hacka basilikan och blanda i en sål. Strö över fisken när den kommit ut ur ugnen.
6. Ät och njut!
Sedan äter man självfallet inte vitlökarna, de är bara med för att ge smak åt resten av rätten :)
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | |||||||
|