Direktlänk till inlägg 12 september 2011
Rågfrallor med pumpafrön (ca 18 st)
50 g jäst
3 dl vatten
2 dl naturell yoghurt
2 msk rapsolja
1 msk honung
2 tsk salt
4 msk psylliumfrön
1 dl pumpafrön
1 dl rågkross
ca 12 dl rågsikt
1 ägg
1. Värm upp vattnet i en kastrull. Blanda ut vattnet med yoghurten och se till att vätskan är fingervarm, 37 g. Smula jästen och häll vätskan över. Rör om så att jästen löser sig.
2. Blanda i olja, honung, salt, psylliumfrön, hälften av pumpafröna (spara resten till garnering) och rågkross i bunken. Rör i nästan allt rågsikt. Blanda med en slev tills du får en jämn deg som släpper från bunken. Lägg en handduk över och låt jäsa i ca 30 min.
3. Sätt ugnen på 225 g. Baka ut degen på mjölat bakbord. Knåda den jämn och fin. Dela den i ca 18 lika stora bitar. Forma till frallor och lägg upp på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under handduk i yttligare 30 min.
4. Sätt ugnen på 225 g. Pensla frallorna med uppvispat ägg och strö över resten av pumpafröna. Grädda dem i mitt av ugnen i ca 12 min. Låt de svallna på galler!
Receptet kommer ursprungligen härifrån:
http://fitnessochhalsa.blogspot.com/2011/06/nybakat-brod.html
Men jag har ändrat och fixar på receptet så som jag tycker det är bäst
Här tillsammans med skinka, keso och ruccola
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|