Direktlänk till inlägg 29 juni 2011
Här kommer förra lördagens middag i receptform. Jättegott, uppskattades av hela familjen och kommer definitivt göras igen!
Varm risonisallad med kräftstjärtar och citrusyoghurt (4 portioner)
4 1/2 dl risoni (en sorts mini pasta)
ca 300 g fänkål (3 dl strimlad)
250 g sparris
2 msk olivolja
1 burk kräftstjärtar (ā 170 g)
1 kruka dill
50 g blandsallad
salt o peppar
Citronyoghurt
250 g naturell keso
1 dl matyoghurt
skal från 1 citron
citronsaft från ca 1/2 citron
1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
2. Blanda keso och matyoghurt. Smaka av med citronjuice, citronskal samt 1 krm svartpeppar och 1/2 tsk salt.
3. Strimla fänkålen tunt och skär sparrisen i mindre stavar.
4. Fräs fänkål och sparris i olivolja. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
5. Tillsätt risoni och vänd till sist ner kräftstjärtar och hackad dill.
6. Servera med späda salladsskott och citrusyoghurt.
Receptet kommer härifrån från början men ovan har jag gjort lite ändringar i ingredienserna som jag tyckte behövdes:
http://www.ica.se/Recept/varm-risonisallad-med-citrusyoghurt-605346/
I receptet står det att man ska ha risoni (små små pasta bitar), när jag skulle köpa ingredienserna till denna middag var jag i en liten mataffär som inte hade risoni, men det funkade lika bra med ICAs egna små små gnocchi pasta. Så om ni inte heller har risoni kan ni bara använda vanlig pasta, men då helst av den mindre sorten.
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|