Sofie
5 juli 2013 19:34
Som ni säkert har märkt använder jag mig inte av något proteinpulver i mina recept. Jag tycker att det här med proteinpulver är överskattat när man gott och väl kan få tillräckligt med protein via kosten. Ofta är de även sötade och tillsatta med en massa "skit", så att tro att det är så himla nyttigt vet jag inte (dock finns det bättre renare pulver). Om man styrketränar är det viktigt att få i sig protein efter träning för att börja bygga upp kroppen igen, och jag kan förstå att för många är det enklaste då att ta en proteinshake. Men jag tror det viktigaste är att komma ihåg är att proteinpulvret inte ska ersätta den vanliga maten, utan något som man använder då och då som ett komplement tillsammans med vanlig mat.
Men även om jag är kritisk till proteinpulver blir jag lite sugen på att köpa det med tanke på alla fantastiska hälsosamma recept som läggs upp med det på instagram. Alla dessa proteinkladdkakor och proteinmugcakes.
Sedan är det väl också skillnad på proteinpulver och proteinpulver. Det finns ju mer naturliga som hampaprotein, sojaprotein och ärtprotein. Hampaprotein har jag hemma, men det smakar så mycket gräs. Men ärtprotein skulle jag vilja köpa och testa.