Direktlänk till inlägg 30 augusti 2013
Gårdagens middag bestod av kyckling med bladspenat, chili och vitlök, quinoa och riven morot. Hett och gott! Jag använder mig av fryst chili eftersom det är något vi alltid har hemma men man kan använda färsk med. För laktosfritt; skippa grädden eller byt ut mot kokosmjölk eller havregrädde.
Kyckling med bladspenat, chili och vitlök (3 personer)
ca 350 g kycklingfilé
7 dl fryst bladspenat
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
2-3 tsk fryst chili
1/2 dl grädde (eller kokosmjölk eller havregrädde för laktosfritt, eller uteslut helt)
salt o peppar
1. Skär kycklingen i mindre bitar. Bryn i en stekpanna.
2. Fräs bladspenaten i en annan stekpanna. Skär paprikan i mindre bitar. Pressa vitlöken. Låt paprika, vitlök och chili fräsa med bladspenaten.
3. Lägg över den genomstekta kycklingen i bladspenatsfräset. Blanda ihop och smaka av med chili, salt och peppar.
4. Häll över grädden och låt puttra ihop på svag värme i en minut eller två.
5. Servera med vad du vill. Ät och njut!
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|