Direktlänk till inlägg 25 januari 2012
Förra veckan köpte pappa hem ett nytt sorts bröd. Solrosbröd från Saltå Kvarn. Jag smakade det till frukost en dag förra veckan och det var gott. Det som är bra med detta bröd till skillnad från de flesta "köpebröd" är att det bara är naturliga ingredienser och inga tillsatser i. Vilket kanske inte så många vet är att de flesta bröden man köper i mataffären innehåller en del onödiga e-medel. Därför är det bättre att baka eget bröd eller köpa bröd i ett riktigt bageri. Men det har man ju inte alltid tid för. Läs på innehållsförteckningen och köp ett bröd utan konstgjorda ämnen, bli en medveten konsument. Dock så är det väl inte allt i världen att äta bröd med lite tillsatser i (jämfört med andra saker), det blir svårt att undvika helt och mitt favoritbröd frökusar är inte ett såkallat "clean" bröd.
Med detta inlägg vill jag förutom att tipsa om detta solrosbröd, göra folk medvetna om att det finns konstiga tillsatser i en massa livsmedel man inte tror det finns i. Sedan vart man ska dra gränsen hur noga man ska vara med att inte få i sig mat med tillsatser eller inte och i vilken mängd tycker jag är upp till var och en. Det går nog inte att slippa allt helt men att undvika lite är bättre än inget alls.
Brödet med keso, avokado och basilika
Det är dessutom gjort på rågsurdeg och KRAV-märkt!
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|