Direktlänk till inlägg 5 januari 2012
Det är så härligt med lov. Jag har helt plötsligt så mycket mer tid. Och en av sakerna jag gör med mer tid är att jag lagar mer mat. Gårdagens middag blev någon sorts julköttbullar, jag hittade flera liknande recept på köttbullar med kanel och apelsinsmak så jag mixade ihop dem och gjorde min egna variant, enjoy:
Köttbullar med touch of kanel och apelsin (4 personer)
1 apelsin
1-2 schalottenlökar eller en 1 bit gul lök
500 g nötfärs
1 ägg
1/2 dl grädde
1/2 tsk timjan
1 msk kanel
1 tsk salt
1 krm peppar
1. Finriv skalet på apelsinen. Skär apelsinen itu och pressa ut saften (ca 1 dl). Finhacka löken.
2. Blanda apelsinskal, apelsinsaft, lök, färs, ägg, grädde och kryddor i en bunke. Blanda väl och se till att kanel inte klumpar ihop sig någonstans.
3. Forma till köttbullar.
4. Stek i smör i en stekpanna så att de får fin färg och genomsteks.
Till detta åt vi även en god champinjonsallad som jag gjorde:
Champinjonsallad (4 personer)
6-7 st färska champinjoner
2 msk olivolja med citronsmak (eller olivolja som du blandar med saft från en citron)
4 stora nävar ruccola
2 msk rostade solrosfrön
1. Skölj champinjonerna och skär i tunna skivor. Blanda med olivoljan.
2. Skölj ruccolan och lägg i en skål. Lägg på champinjonerna och toppa med solrosfröna!
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|