Alla inlägg under januari 2013
Jag gjorde en härlig superenkel sås till dagens lunch. Helt vegansk dessutom!
Grön sås till fisk/kyckling/kött (en liten skål, för ca 2 personer som tillbehör)
1 avokado
saften ur 1/2 lime
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm torkad ingefära
1. Mosa avokadon och blanda ihop med resten. Smaka av och ät!
Passar säkert perfekt som grönsaksdip eller på knäckebröd som snacks/förrätt också.
Lax i ugn, bulgur, riven squash med balsamvinäger, morot, vanlig sallad och den gröna såsen
Jag gjorde ett par snabba chokladmuffins i micron idag till eftermiddagsmellis/fika. Goda och fyllda med näring! Egentligen mitt grundmuffinsrecept men i en mindre sats eftersom jag inte äter lika mycket till mellis som till frukost, vi hade inga ägg hemma heller så det fick bli äggvita på dunk och så ville jag ha de mer "fikiga" och söta så jag hade i lite stevia strö men man kan skippa det eller söta med mer mosad banan eller honung.
Hälsosamma chokladmuffins till mellis/fika (2 st, 1 person)
2 msk fiberhavregryn (eller valfritt mjöl)
1/2 dl äggvita (ca 2 st, eller 1 helt ägg)
4-5 tsk kakao
1 krm vaniljpulver
1 krm kaffepulver
1 krm bakpulver
2-3 tsk stevia strö (eller mer mosad banan/honung/agave/annan sötning)
1/2 mosad banan
valfri topping (jag hade kvarg, blåbär, jordnötssmör och kokoschips)
1. Bara att blanda ihop allt i en skål. Smaka av med kakao och sötning.
2. Fördela i två muffinsformar. Sätt in i micron på högsta effekt i 1.30-2 min (beroende på micro) tills smeten har stelnat.
3. Toppa med vad du vill. Jag gjorde en röra på kvarg+blåbär som jag bredde över muffinsarna och toppade med kokosflingor och en klick jordnötssmör!
Jag tror att om man mer vill ha dem som kladdmuffins kan man ha i en/ett par/tre msk kokosolja i smeten. Om man inte har micro kan man grädda dem i ugnen på ca 200 grader tills de stelnat (kanske tar 8-20 min?).
Dagens lunch:
x Svampomelett med rosmarin
x Rivna morötter
x Keso
x Sallad med röd paprika
Svampomelett med rosmarin (1 person): Skiva 1 näve champinjoner och finhacka 1 schalottenlök. Fräs några minuter tillsammans i en stekpanna. Pressa i 1 vitlöksklyfta och strössla över rosmarin med svamplöken. Handvispa ihop snabbt med en gaffel 2 ägg i en skål. Häll i äggen i stekpanna. Låt stelna och smula över fetaost. Krydda med salt och peppar, och ev. mer rosmarin. Vänd på omeletten försiktigt så att den inte går sönder (men det är inte hela världen om den gör det...) och låt även andra sidan stelna. Servera med en stor fräsch sallad och grönsaker!
Omelett kan varieras på miljoner sätt, idag blev det en smaskig med svamp, rosmarin och fetaost. De smakerna passade bra ihop! Perfekt till lunch nu när jag kom hem och vi hade knappt någon "riktig" mat hemma.
Gott nytt år på er förresten :D Hoppas att ni hade en trevlig kväll igår? Själv var jag hos en kompis med några andra, hade knytis och hade det trevligt, vid midnatt var vi nere vid Strandvägen och kollade på fyrverkerierna över Stockholm och sen så sov jag över hos min kompis. Najs :) Idag har jag inga direkta planer, men det brukar man ju inte ha första dagen på året. Blir nog bara att vara hemma och slappa, kanske en promenad senare men jag får se, jag har träningsvärk deluxe i benen. Vi hörs!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|