Direktlänk till inlägg 26 februari 2012
Idag har varit en sådan där dag när matmotivationen och fantasin tryter (JA även jag har sådanna dagar), som tur är bor jag hemma och låter mina föräldrar laga allt mat på sådanna dagar (och även dagar då jag inte hinner). Så jag har inget gott nytt recept från dagen att bjuda på, MEN jag har ett superrecept från veckan som jag inte har hunnit lägga upp:
Fisk rekomenderas att man ska äta minst 3 gånger i veckan, det är en hel del människor som inte gör det. Jag tror att många tycker det är svårt att veta hur man ska tillaga fisk så att det blir gott, särskilt vit fisk (lax i ugn kan de flesta göra). Här är en fiskrätt (med vit fisk) från en kväll i veckan som iallafall jag och min familj tyckte var god:
Sej med en ugnsbädd av äpple, ärter och dill samt currymos (3 portioner)
400 g halvtinad sejfile (ett fryst block)
ca 9 st potatisar
3 msk mjölk
en skvätt olivolja
2 tsk curry
150 g halvtinade gröna ärter
1 kruka färsk dill
1-2 syrliga äpplen
1. Sätt ugnen på 200 g. Skär fiskblocket i 3 bitar. Gnid in fisken med lite olivolja, salt och peppar. Lägg i en ugnsäker form, täck med aluminiumfolie. Ställ in i ugnen i ca 30 min, eller tills den är "genombakad".
2. Skala potatisen och skär i mindre bitar. Koka som vanlig potatis. Mixa med en sammans med mjölk och olivolja. Smaksätt med curry, salt och peppar. Låt stå på svag värme tills resten är klart.
3. Hacka dillen och skär äpplet i 1/2 cm stora tärning. Fräs först ärterna i en kastrull med olja. Precis innan fisken är klar, låt dill och äpple få fräsa med. Lägg "fräset" över fisken.
4. Servera fisken med moset!
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | |||||||
|