Direktlänk till inlägg 13 september 2011
Igår kväll testade jag på en ny sorts potatismos:
Potatismos ā la Sofie (4 personer)
500 g potatis
1 burk kikärter
200 g ärter
En skvätt mjölk
En skvätt olivolja
Salt o Peppar
1. Skala och koka potatisen.
2. I slutet av koktiden låt även kikärterna och ärterna få koka med. Låt allt verkligen bli genomkokt, annars kommer du inte kunna pressa allt.
3. Häll av vattnet. Pressa allt i en potatispress.
4. Häll över en skvätt mjölk och en skvätt olivolja och blanda så att det får mosig konsistens.
5. Smaka av med salt!!!!
Till detta serverade jag parmesanjärpar:
Parmesanjärpar (4 personer)
500 g lammfärs (går nog även bra med nötfärs)
2 ägg
1 dl grovriven parmesanost
1 tsk salt
2 krm peppar
1 pressad vitlök
ev. någon krydda som smaksättning (t.ex. rosmarin)
1. Knäck äggen i en bunke. Blanda med resten av ingredienserna. Forma till järpar/avlånga bollar. Om du vill kan du även smaksätta med någon tsk krydda, jag hade rosmarin i mina.
2.Genomstek i olja i en stekpanna.
3. Servera med mitt potatismos.
Gårdagens middag
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|