Direktlänk till inlägg 9 september 2011
Jag ska erkänna, det här med att äta bra med tanke på miljön och djuren är inte min starka sida. När jag själv handlar köper jag ekologiskt om jag ser det, men jag skulle på långa vägar kunna bli bättre på det.
Idag har jag ägnat stora delar av seneftermiddagen och kvällen med ett hemkunskapsprojekt för skolan. Där ingår det att man ska laga en fiskrätt så då när jag skulle planera måltiden kikade jag in på WWFs fiskguide på nätet. Där står det vilka fiskar som man kan äta med gott samvete, de man inte ska äta så ofta och de man helst ska undvika helt.
Det blev hur som helst fryst hokifile som man kan äta med gott samvete.
Som de flesta vet är fisk väldigt nyttigt, både de feta som lax och makrill och de som inte är riktigt lika feta som hoki och torsk. Ofta blir fisk stämplat som äckligt. Själv tycker jag inte alls det, bara den är tillagad på rätt sätt. Rekomendationen att äta fisk minst 3 gånger i veckan tror jag faktiskt att jag går över. I alla fall om jag får bestämma allt jag ska äta.
Hur oftar äter ni fisk? Och äter ni endast "grön stämplad" fisk?
Lax, makrill, tonfisk och hoki är 4 fiskar jag verkligen gillar :D
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|