Direktlänk till inlägg 12 augusti 2011
Här kommer ett smarrigt recept jag testade för ett tag sedan.
Ugnstekt lax med citronsås och bladspenat (4 personer)
500-600 g laxfile
salt o peppar
1 citron
2 dl creme fraiche (lätt om man vill det)
1 1/2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
1 paket fryst bladspenat (ā 450 g)
1-2 vitöksklyftor
potatis eller ris till
1. Sätt ugnen på 225 g. Skär laxen i portionsbitar. Salta och peppra dem runt om. Häll i lite olivolja i botten på en ugnsform och lägg i laxbitarna. Sätt in i ugnen ca 10 min.
2. Tvätta citronen väl. Finriv skalet.
3. Koka ihop creme fraiche, vatten och buljongtärning i ca 5 min. Smaka av med pressad citron, salt och peppar. Tillsätt citronskalen.
4. Fräs bladspenaten med pressad vitlök med olivolja i en stekpanna.
5. Servera allting tillsammans med kokt potatis eller råris.
För er som inte förstått det så älskar jag lax och det är därför det ofta kommer upp bilder på lax och laxrecept. Finns det några fler där ute som är sålda på denna fantastiska fisk?
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|