Direktlänk till inlägg 28 juni 2011
Här kommer mitt recept av detta klassiska bröd:
Scones (1 kaka med 4 bitar)
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl gramhamsmjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
25 g smör
1 dl mjölk
1. Sätt ugnen på 225 g.
2. Plocka fram allt du behöver. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
3. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Finfördela smöret i bunken med en gaffel.
4. Häll i mjölken och arbeta ihop till en deg i bunken.
5. Platta ut degen på plåten till en rund ca 1 cm tjock kaka. Skär försiktigt kakan i fyra delar (obs väldigt kladdigt).
6. Placera plåten i mitten av ugnen och grädda tills kakan fått färg (ca 13-15 min). Ät direkt!
Servera med smör, skinka, ost eller vad du nu vill ha på! Jag äter nästan alltid keso på mina mackor, men just till scones tycker jag inte att det passar, utan kör den gamla hedliga varianten bregott på.
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|