Direktlänk till inlägg 1 juni 2011
(ser inte jättegott ut men det var det)
Gröcurry och kokosmjölkssoppa med sesammarinerad torsk (4 portioner)
5 dl vatten
2 st grönsaksbuljongtärningar
1 burk kokosmjölk
2 msk gröncurry
1 krossat citrongräs
3-4 msk fisksås
2 msk sesamolja
1 msk sesamfrön
400 g torskfile
5-6 champinjoner
1 bit ingefära
1 lime (saften)
1 ask/påse babyspenat
120 g skivade vattenkastanjer
1 burk räkor
1. Koka upp vatten och alla ingredienser till sesamoljan i en stor kastrull. Låt koka sådär 10-15 min. Lyft ur citrongräset från soppan (ska endast ge smak).
2. Blanda sesamolja och sesamfrön. Skär torsken i 3x3 cm bitar. Marinera torskbitarna i sesamblandningen.
3. Skiva champinjoner, skala och riv ingefäran. Tillsätt ingredienserna i soppan och koka upp. Smaka av med lime.
4. Tillsätt de marinerade fiskbitarna. Efter någon minut lägg i spenat, vattenkanstanjer och räkor och låt det bli varmt.
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|