Sofies Wellness

Senaste inläggen

Av Sofie - 16 augusti 2012 19:00


Då fortsätter jag:


1. Hur många timmar/gånger tränar du i veckan?
2. Vilken är din favorit av nyttiga desserter/efterätter? eller bra tips på några sånna :)
3. Skulle inte du kunna lista några bra mellistips? Har HELT slut på fantasi och kör alltis med samma saker :)


Svar:

1. Olika beroende på lust och tid. Under sommaren har det dock blivit ganska mycket. Jag har sprungit varannan dag enligt ett löpschema inför tjejmilen och det schemat har varit tufft, och sedan har en hel del annan träning smygit sig in där emellan. Men jag är alltid noga med att ha minst 1 vilodag i veckan och inte köra samma sak två dagar efter varandra och även känna efter i kroppen "om jag tränar nu ger det mig mer positivt än negativt?". Just nu är jag inne på en fokusperiod med löpningen, dock vet ni som läser mina träningsinlägg som kommer en gång i veckan att jag nu har varit sjuk och denna vecka går jag på träningsskola och då har inte löpningen blivit lika prioriterad som tidigare i sommar. Men jag kommer vara tillbaka i det på söndagen igen. Hur jag ska träna i höst återstå att se, tror att jag ska försöka lära mig mer om gymmet. Men det kommer ni kunna läsa mer om i mina träningsinlägg.


2. Svårt att välja. Men här är topp-6 (i ordning efter godhet): Snabbkladdkaka i micron, Raw chokladkaka, Kaffechokladbollar, Smulpaj, Mangoglass, Kolaglass


3. Jag har miljoner mellistips. Här finns alla mina mellisrecept samlade och här fler mellistips (ej riktiga recept) och du kan ju alltid äta samma till mellis som till frukost. När jag inte riktigt vet vad jag ska äta till mellis: Brukar jag sleva upp keso i en skål och ibland blanda ut med yoghurt eller kesella. Och sedan på med sådannt som jag är sugen på och som finns hemma. Som hallon, jordnötssmör, kokosflingor, banan, kakao, gojibär, päron, kanel, kardemumma, citronsaft, vaniljpulver, nötter, frön, blåbär, äpple... Eller så skivar jag upp 1-2 ägg på finn crisp/knäckebröd/vanligt bröd/riskakor och på med örtsalt, pestokrydda eller basilika, och en frukt till. Tredje alternativet är bananpannkakor på 1/2-1 banan och 1-2 ägg (beroende på hur hungrig jag är och vad jag har på), steker och sedan frukt/bär/nötter/frön/keso eller liknande på det. Tre favorittips helt enkelt!


Hej! Jag älskar din blogg och dina mat tips är så inspererande!!!! Testat massvis med frukostrecept samt lunch och middag. Men min fråga är : hur mycket kolhydrater behöver man få i sig på en dag om man tränar mycket? Vad tycker du om LCHF? Och tror du att de stämmer att man måste få i sig "snabba" kolhydrater efter tröning för att musklerna ska återhämta sig snabbast möjliga? Vet att du kanske inte "vet" svaret men som sagt frågar vad DU tror och tycker!! Tack för en underbar blogg!!!! Du är en riktig förebild. Kramar <3


Svar: Hej! :D Tack för din fina kommentar.

Som sagt, jag VET inte svaret. Men självklart kan jag ha en åsikt ändå, även fast att den kanske är fel. Jag tror att vi alla är olika. En del behöver mycket kolhydrater, en del måttligt och en del knappast några alls. Jag tillhör väl dem som äter måttligt och jag mår bra av det. Jag skulle inte klara av att träna om jag inte fått i mig kolhydrater innan. Jag blir även seg i huvudet. Men en del kör LCHF och mår jättebra och kan träna hårt av det, och det passar dem. Så jag tror man får känna av det själv. Är man en som behöver kolhydrater eller inte. Dock tror jag att man som barn och tonåring (iallafall första halvan av tonåren) inte ska skippa kolhydrater helt, man växer ju så mycket osv och behöver mycket energi.

Alla människor som är utbildade inom träning säger alltid att det är viktigt med återhämtning direkt efter träning. Så jag tror att det stämmer, både snabba kolhydrater (banan är perfekt) och någon proteinrikt (ägg eller keso eller proteindrink) ska man satsa på.


Gillsr du yoghurt eller fil mest när det gäller smoothie? Eller föredrar du något annat?

Vad är det ovanligaste Pålägget du haft på din macka? Har du någon blandning som blivit extra lyckad? Och någon som blivit mindre god?

Din favorit frukt?

Har du något tips på vad man ska ta för lite extra energi innan träning? Mellanmål typ :)

Älskar din blogg kram!


Svar: Tack :D

Jag är en yoghurtmänniska och äter det mycket hellre än fil. Så helst yoghurt i smoothie, brukar även ha i lite kesella, blir krämigare då.


Ovanligaste? Äh denna var svår, jag fick tänka ett tag innan jag kom på detta som jag åt i vintras:

  Blåbärmackor, dvs hembakat bröd med en röra på blåbär och keso. Det är väl ganska ovanligt (men gott)? Jag kommer inte på något annat iallafall.


Extra lyckad påläggsblandning: Jag älskar keso, kokt ägg och sedan antingen basilika/pestokrydda/örtsalt på. Eller kalkonpastrami, mosad avokado, keso (förstås hihi), små tomater och basilika också.

Jag har ätit äckliga kombinationer, jag kommer bara inte på någon just nu.


Jag brukar alltid säga att persika är min favoritfrukt. Men nu när persikosäsongen börjar lida mot sitt slut så måste jag erkänna att jag är väldigt trött på frukten. Så jag säger banan just nu!


Mellistips finns här och mer recept på mellis finns här. Och som nämnt i tidigare svar så tror jag att balansen mellan kolhydrater, fett och protein i mellis man äter innan träning är väldigt olika. Många laddar med kolhydrater, en del skippar kolhydrater och kör mer fett osv. Lär dig vad du behöver!


Heej fin blogg! Här är några frågor:
Äter du nångång godis? (som inte är rawfood, hälso bak)
Var hittar du din inspiration?


Svar: hej! Jag tycker om choklad, men inte "vanligt" lösgodis.

Jag hittar inspiration främst från bloggar jag läser men även folk som lägger upp mattips och recept på instagram och i de kokböcker jag har (skulle ni vilja att jag tipsar om de bästa kokböckerna som finns enligt mig?).


Jag har sett att du äter väldigt nyttigt nästan hela tiden och så men äter du aldrig lösgodis eller mjölkchoklad någon gång? Äter du aldrig något super onyttigt? och sedan en till fråga bara.. vad är din favoritmat? älskar din blogg och blir så inspirerad av dina maträtter! :D tacksam för svar!


Svar: Hej tack :) Som jag skrev en del om i svaren i del 1 så tycker jag inte om godis förutom viss choklad. Därför äter jag inte det. Själv när jag bakar tycker jag att det är kul att laga hälsosammare varianter på saker och ting, det blir som en utmaning. Men när det bjuds på kladdkaka, kakor och tårtor så äter jag det, sålänge det är något jag tycker är gott vill säga och det inte är varje dag. Balans!

Favoritmat är omöjligt att säga, det finns så mycket gott. Men jag brukar säga att om man ska bjuda och impa mig på middag så har man större chans att lyckas om den består av kyckling eller lax och sedan har en massa grönsaker i sig (och en massa annat gott, men det kan variera vad det är för något).


Forsättning följer...

Av Sofie - 16 augusti 2012 11:50


 


Bananbars med blåbär (ca 10 st)


1 dl vanlig havregryn

1 dl mandelmjöl (bara att mixa vanliga mandlar till ett mjöl)

1 dl solroskärnor

3/4 dl kokosflingor

2 mosade bananer

1 tsk vaniljpulver

2 äggvitor

ev. 2 msk agave/honung/stevia (om man vill ha de sötare)

1 1/2 dl frysta blåbär


1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda ihop allt utom blåbären i en bunke.

3. Ta ut blåbären ur frysen och rör försiktigt i. Rör runt så att smeten blir blå men inte blåbären mosas för vi vill ha hela blåbär i barsen. Därför är det viktigt att de är helt frysta innan.

4. Bre ut på en bakplåtsklädd bakplåt.

5. In i ugnen i ca 15-20 min.

6. Ta ut och skär direkt i valfritt stora bitar. Låt svalna.

7. Förvara i en tät burk. De klarar sig utan kylskåp men håller sig längre i kylskåp så förvara dem helst där. Och ska du inte äta dem inom de närmsta dagarna/veckan, frys in så att de inte blir dåliga.


Dessa är ett perfekt mellanmål att ha med sig att äta i farten. Eller om man har bråttom på morgonen och inte hinner äta en riktig frukost, då kan man ha med sig några sådanna här att äta på bussen.


     


Detta är första gången jag gör barser och blir nöjd med resultatet. Jag skulle gärna hitta/komma på ett bra recept på müslibarser också. Helst ska de vara lite krispiga. Har ni några bra tips eller recept på det?


Av Sofie - 15 augusti 2012 18:52


   


Kantarellpremiär för i år (eller vänta vi åt kantarellmackor en gång i somras, så andra gången då)! Tyvärr kan jag inte säga att jag har plockat dem själv eller att någon jag känner har gjort det. De kommer från gubbarna på Hötorget som skriker damen damen åt alla tjejer/kvinnor vare sig de är 7, 43 eller 86 år. Jag var ute på en shoppingrunda igår och lyckades pricka in och råka gå förbi just den tiden då de börjar plocka ihop och sälja allt för halva priset. Ett Stockholmstips till alla, kom på seneftermiddagen till Hötorget och du har frukt/grönsaker/blommor för ungefär halva priset. Inte mer om det, här kommer dagens middag:


Lax med kantareller och squash (4 personer)


4 laxfiléer

salt o peppar

300 g kantareller

1/2 squash

1 liten gullök

1/2 dl grädde


1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Lägg laxen i en ugnsäker form, salta och peppra. Sätt in i ugnen ca 15-20 min (längre tid om den är fryst eller halvtinad).

3. Skölj och ev. hacka kantarellerna om de är stora (annars är det gott med stora kantarellbitar i såsen). Skölj och hacka squash i stora kuber. Skala och finhacka löken.

4. Fräs samman kantareller, squash och lök i smör i en stekpanna. Eftersom kantarellerna till en början blir väldigt vattniga så lät jag de steka för sig i en egen stekpanna (på hög värme så att vattnet kokade bort). Och squash och lök frästes i en annan stekpanna så att det blev mjukt och fick lite färg.

5. Låt kantareller, squash, lök och grädde puttra ihop i några minuter. Salta och peppra!

6. Ta ut fisken och lägg över kantarellröran.


Enkelt men gott! 


Har ni förresten några bra kantarelltips? Hela min familj är kära i den svampen :P


NU: En promenad i kvällssolen med en kompis. Vad gör ni denna kväll?

Av Sofie - 15 augusti 2012 11:50


 


Under sommaren har vi ätit middag så sent att klockan har varit så mycket att det inte har blivit något riktigt kvällsmål. Men den här veckan är vi tillbaka till mer normala middagstider. Precis som i måndags (kolaglassen) lyxade jag igår till det med ett kvällsmål lite mer avancerat än vanligt. Jag gjorde en chiapudding med choklad/kaffesmak, jag älskar den kombinationen. Gillar man inte kaffe kan man ju skippa det. Och antingen äta med bara chokladsmak eller smaksätta med något annat som t.ex apelsinsaft/skal, bara fantasin sätter gränserna!


Choklad chiapudding med kaffesmak (1-2 portioner)


1 msk chiafrön (går troligtvis med linfrön eller psylliumfrön som också sväller i vätska)

1 dl vatten

2 msk kakao

1/2 mosad banan

1 dl kesella/kvarg

1 msk agave/honung (eller mer om man vill ha de riktigt sött)

1 tsk kaffepulver (om man vill ha kaffesmak annars kan man skippa eller smaksätta med något annat, men jag älskar kombinationen choklad och kaffe)


1. Vispa ihop chiafrön och vatten så att chiafröna sväller.

2. Rör i resten. Vispa lite till.

3. Låt stå någon timme i kylskåpet och gegga ihop sig.

4. Ät antingen direkt som det är eller gör som jag och blanda ihop kesella+jordnötssmör (eller något liknande), och kör lager på lagervarianten med chiapudding, kesellaröra, chiapudding och toppa med kesellaröra och hallon.


Vad är chiafrön och var köper man det? Nyligen har märket Risenta börjat sälja det i vanliga mataffärer (finns väl inte överallt än men håll utkik). Linfrön och psylliumfrön sväller också i vätska, så det borde också fungera bra istället!


Jag skulle likaväl kunna kalla det för efterrätt som kvällsmål :P Gott!


Update: Fick en kommentar som sa att det bara blir slajmigt och äckligt med linfrön så gör inte på det utan på chiafrön :)


   

Av Sofie - 15 augusti 2012 09:54


 


x Nygräddad varm bananbar med blåbär (recept kommer)

x Hemmagjord persikayoghurt med kokosflakes, gojibär och en rejäl klick mandelsmör (tyvärr har den nästan helt sjunkit bort på bilden)

x Ett kokt ägg


Hemmagjord persikayoghurt: Mixa ihop 1 persika och 2 1/2 dl naturell yoghurt(eller fil om man gillar det mer)! Så naturligt det kan bli ;)


Hejsan hoppsan! Jag har inte så mycket att skriva. Supersmarrig frukost (fast det skriver jag alltid så det blir lite tråkigt haha). Vad åt ni till frukost idag? Något gott som ni kan tipsa mig om?


Dagens planer är väl lite fix och ev. ett ärende på stan, jag ska passa på att slappa lite hemma (snart börjar ju skolan...), sedan som vanligt 2-timmars rolig träningsskola (idag ska vi lära oss mer om löpning, ska bli intressant) och sedan blir det troligtvis ännu mer träning (vi har i "läxa" att gå och träna några pass i veckan också förutom de 2-timmarna vi är där varje dag).


 

Av Sofie - 14 augusti 2012 20:31


Så kul att jag har fått så många frågor. Jag delar upp det i flera delar (efter när ni skrev dem, alltså första kommentarerna svarar jag på först) för annars blir det för långt. Har ni missat frågestunden? Ni kan fortsätta ställa frågor till fredag, då har ni alla haft en vecka på er. Gör det här! :D


Jag vet om vad du tycker om lösgodis som innehåller färgämnen och alla möjliga tillsatser som man inte ens kan utala.. Men jag har aldrig hört vad du anser om naturgodis som "Exotic snacks" eller "Parrots"? Själv äter jag främst dessa varianter ibland eftersom att jag tycker det är godare och för att jag tycker det borde vara hälsosammare än vanligt lösgodis. Vad är din syn på naturgodis?
Och sen undrar jag av ren nyfikenhet vilket gymnasium du har valt? =)


Svar: Lösgodis är inte bra för kroppen, punkt slut. Men jag tycker ändå att det är helt okej att äta det ibland UTAN DÅLIGT SAMVETE sålänge man äter bra vanlig mat i grunden, om man nu tycker om godis. Det kallas balans, och det är väldigt viktigt! Jag tycker inte om godis därför äter jag inte det helt enkelt (utom choklad, det slinker ner då och då). Jag åt godis när jag var mindre och tyckte väl att det smakade gott. Nu när jag vet så mycket annat gott som man kan äta med riktiga smaker så frestas jag bara helt enkelt inte av godis (jag vet, vilken lyx tycker säkert många av er godisråttor som har svårt att låta bli att frestas). Dessutom när jag tänker tillbaka på den period då jag åt mycket godis och sött i allmänhet så inser jag att jag måste ha varit sockerberoende. Jag kommer ihåg hur jag ofta jag var sötsugen, och när jag väl börjat äta eller bara smaka en bit av något sött (typ godis eller en bit kaka) så kunde jag inte sluta, kroppen ville bara ha socker socker socker och det spelade ingen roll om det jag åt var gott, bara det innehöll socker. Nu när jag äter mycket bättre normalt i grunden så blir jag helt enkelt i sötsugen längre, godiset frestas jag inte alls av och jag kan stillsamt njuta av en bit riktig kladdkaka eller muffins utan att känna att jag måste ha mer. Jag kan berätta mer om mitt tidigare sockerberoende någon annan gång som jag nu på senare tid har insett att jag måste ha haft (om ni vill?).


Okej naturgodis då. Jag älskar naturella nötter, det är mitt "godis". Men mer kan jag inte uttala mig om naturgodis av den enkla anledning att jag typ aldrig ätit det (förutom naturell nötter då men de köper jag oftast i plastpåsar och inte i naturgodispåse). Mina föräldrar köpte aldrig hem det när jag var mindre. Och sedan i äldre dagar när kompisar har köpt det på rasterna (och då kanske jag har smakat någon gång, jag kommer inte riktigt ihåg) men jag avskräcks redan av den hemska lukten som kommer när man öppnar locket till de olika naturgodisarna. Det luktar förfärligt om ni frågar mig (och jag tror att det smakar detsamma), därför har jag aldrig känt att jag har velat pröva det. Eftersom jag inte äter det så har jag inte heller haft något intresse av att ta reda på vad det egentligen är för något. Mycket naturgodis har nötter i sig, så då är min gissning att det näringsmässigt är bättre än godis, men lika energirikt (kalorier alltså). Så om jag var er och stod och valde mellan om jag skulle köpa vanligt godis eller naturgodis så skulle jag gå på det jag var sugen på.


Exakt vilket gymnasium jag ska gå på kommer jag inte att skriva här. Men jag ska gå sam-sam på ett av Stockholms stora gymnasium, jag är så taggad inför det (bara 6 dagar kvar nu) :D


Om du någongång ätit för mycket till middag tex, och vet att det är för mycket, tänker du då att du måste äta mindre nästa dag eller du går bara efter hungerkänslor?

Hur äter/tränar din familj i jämförelse med dig?


Ibland blir det väl för mycket mat än vad som egentligen är nödvändigt. Men det är faktiskt inte hela världen. Lite extra energi ibland skadar inte, försöker se det som en extra energiboost för morgondagen (särskilt om jag ska träna så kan det ju vara bra). Äter normalt dagen efter men om jag känner att jag blir mätt mycket tidigare än vad jag normalt blir mitt i en normal portion så kanske jag inte äter upp allt, eller så gör jag det för att det är gott. Men det är inte hela världen!


Jag tränar ganska mycket mer än resten av familjen. Lillebror spelar fotboll flera gånger i veckan. Mamma och pappa har båda friskiskort och går där och grupptränar ibland, men jag ska försöka peppa dem att göra det ännu mer i höst, för deras eget bästa! Lunch och middag äter vi alla samma, eller oftast. Frukosten ser dock helt olika ut, de äter betydligt mindre och samma sak i stort sett varje dag. Mellis och kvällsmål är väl inget direkt de äter, eller lillebror gör det ibland efter skolan tror jag (?), och i våras började jag göra "mellislåda" till pappa som bestod av en frukt och nötter/frön/torkad frukt.


 Tänker du på näringsinnehåll när du väljer mat? Som att du undviker vit pasta/ris/bröd och mat med tillsatt socker?
Hur många mål äter du om dagen? =)


Jo jag tänker på vad jag äter (men inte så att det går överstyr så att jag får ångesttankar, ätstörningsproblem eller att det tar upp hela min värld som det tyvärr gör för många unga tjejer). Jag äter vad jag har lärt mig att jag mår bra av. Vit pasta/ris/bröd äter jag, men föredrar fullkornsvarianter för det mår jag bättre av om jag får välja men det går ju inte alltid (mer mättnadskänsla och inget snabbt socker som får blodsockerkurvan att gå upp och ner). Dock kan jag inte äta för mycket fullkorn/fiberprodukter, det klarar inte min mage av. Man har ju hört att man ska äta så mycket fibrer, så under en period åt jag väldigt mycket sådannt, vilket jag sedan insåg inte var bra för min mage (ska inte gå in på detaljer...). Det blev för mycket av de goda. Nu vet jag ungefär hur mycket fullkorn/fibrer jag kan äta så att jag mår bra (och vissa produkter som anses väldigt hälsosamma ska jag undvika helt). Men jag tror att det är väldigt indivduellt, man måste lära känna sin kropp och hur mycket den klarar av (inte hur mycket någon ny diet i aftonbladet säger att du ska äta).


Nu på sommaren har det blivit som det har blivit med att äta regelbundet. Men de senaste dagarna har jag kommit tillbaka till de gamla vanorna igen (skönt, mår bättre av det). Just nu är det 5 mål om dagen: frukost, lunch, mellis, middag och kvällsmål. Jag sover ju längre än på terminerna så ett mellis mellan frukost och lunch hinns inte med, men jag får se om jag börjar med det igen när skolan börjar.


Hej!
Jag blev fick nyligen en diagnos om att jag är laktosintollerant, jag har alltså ätit kvarg/yoghurt/keso innan men nu kan jag inte äta det längre, så min fråga är om det finns kvarg och turkiskyoghurt som är laktosfri? Vart kan man köpa det isåfall? :)
Kram


Hej! Tråkigt att bli diagoniserad laktosintollerant, det är säkert en jobbig omställning. Men du har tur som får det nu och inte för 20 år sedan då det inte alls fanns laktosfria varianter på mejeriprodukter. Keso och yoghurt vet jag direkt finns laktosfri. Googlade och såg att det även finns laktosfri turkisk yoghurt. Köpes i vanlig mataffär! Och kvarg finns också från märket Valio, den heter då mat&bakkvarg, dock kan jag misstänka att den inte är lika vanlig som de övriga laktosfria produkterna, antagligen finns den främst i större och mer välsorterade mataffärer. Men du kan ju alltid fråga om de kan beställa in det (om du brukar handla i en mindre affär). Kram!


Så svar på fler frågor kommer...


  Jag tycker inte om vanligt lösgodis, men den här chokladen tycker jag är jättegod! Super att ha med sig på bio när alla andra äter popcorn :P

Av Sofie - 14 augusti 2012 12:30


  Med matkorn och sallad på gröna blad, rivna morötter, små tomater och solroskärnor


Jag gjorde en snabb och enkel lunch med min smarriga tacokrydda:


Kyckling i tacosås (2 personer)


ca 300 g kycklingfile

1 stor pressad vitlöksklyfta

1/2 msk hemmagjord tacokrydda

1 dl krossade tomater


1. Skär kycklingen i mindre bitar och bryn i en stekpanna.

2. Fräs med vitlök och tacokrydda sista minuten.

3. Häll på krossade tomater, låt allt puttra samman i ca 5 min!


Jag skulle sortera lite kryddor idag och beslöt mig för att blanda ihop min egen tacokrydda när jag väl höll på (den var slut). Jag gjorde även en ny kryddblandning med indiska smaker. Mer om den senare. Nu måste jag verkligen rusa! :D


Av Sofie - 14 augusti 2012 08:58


   


Dagens frukost:

x Muffinsarna ovan

x Riskaka med jordnötssmör


Älskade frukostmuffins/cupcakes recept, idag med en ny smaksättning: hallon, och sedan en underbar citron/kokostopping på. Ni måste testa!


Frukost hallonmuffins/cupcakes med citron/kokostopping (1 person)


3/4 dl fiberhavregryn

1 ägg

1 äggvita

1 skvätt mjölk

1/2-1 mosad banan

1 krm vaniljpulver

3/4 dl mosade hallon

3/4 dl hela hallon


1 dl kesella/turkisk yoghurt

saften ur 1/2 citron

pumpakärnor

mycket kokosflingor (måttade ej, men gissar på ca 2-3 msk)


1. Blanda ihop gryn, ägg, äggvita, mjölk, banan, vaniljpulver och hallon.

2. Fördela i muffinsformar (i papper). Denna gång tog jag 3 större, tidigare har jag använt 5 mindre. Det spelar ingen roll (bara microtiden blir olika), fyll dem 2/3 i den storleken du har.

3. Micra i micron tills de stelnar, ca 2-5 min (beroende på storlek) på full effekt.

4. Blanda kesella/turkisk yoghurt med citronsaft.

5. Bre kesellablandningen över de färdiga muffinsen och toppa med pumpakärnor och rejält med kokosflingor (ska verkligen smaka kokos)! Ät och njut :D


De är flera som har frågat hur många av dessa muffins man "ska" äta. Jag har ju testat med lite olika mängd gryner och ägg/äggvitor för att få en bra balans som är perfekt till frukost. Jag kan ju ingenting om näringsberäkning och liknande, så mitt tips är ät så många som du känner är lagom. Men en läsare (Carina) som läser till kostrådgivare har närningsberäknat dessa på eget intiativ. Enligt henne (eller Sveriges rekomendationer som hon kan) har äpplevarianten på 3/4 dl gryn och 1 ägg (och mycket mer såklart i) perfekt balans mellan kolhydrater, proteiner och fetter men är för energimässigt inte tillräckligt (för en ung aktiv tjej) till frukost. Choklad/kaffevarianten på 3/4 dl gryn och 1 ägg+1 äggvita innehåller lagom energi, men är lite för snål på kolhydrater. Detta kan man ju balansera upp med att äta en frukt eller dricka ett glas mjölk/juice till. Så då vet ni det, men det är ju självklart personligt hur man vill äta! Idag gjorde jag iallafall muffinsen på 3/4 dl gryn, 1 ägg och 1 äggvita för att uppnå bra energimängd. Och sedan hade jag i mycket hallon (som den där extra frukten) och åt dessutom en riskaka (rena goda kolhydrater) och jordnötssmör på det. MUMS!!!


 


Nu är jag redo för en ny dag :) Är ni? Också satsat på en bra stabil frukost?


Sök i bloggen

Translate

Presentation


Välkommen till en blogg skriven av en 18-årig tjej från Stockholm om mat och hälsa! Här inspirerar jag till en hälsosam livsstil som håller på längre sikt utan dieter, kalorier och vikttänk! Jag älskar att testa nya recept och hitta på mina egna, dessa re

Följ bloggen på bloglovin

Nyttigt Gottis

Kontakta mig

                      Mail:

foodandhealthinmyway@yahoo.se

 

Instagram: sooofieee

Fråga mig

116 besvarade frågor

Middagsrecept

Topp-12 "Chokladigt"

 

Inlägg om vikt och kalorier

   

Superfood Guide

Nyttiga frukostmuffins

Kategorier

Vegetariskt

Pannkaksrecept

Andra inspirerande bloggar

Läsarfrågor med svar

Hitta recept

Matbloggstoppen

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2014
>>>

Arkiv

Bloggar om mat

Matklubbens Topplista

Senaste inläggen

Omröstning

Varför läser du min blogg?
 För recepten
 För frukostinläggen
 För inspirationen
 För bilderna
 För att du känner mig personligen
 Annat (kommentera gärna vad då)
 Det är första gången jag besöker bloggen
 Flera av anledningarna

RSS

Hälsobloggstoppen


Ovido - Quiz & Flashcards