Sofies Wellness

Senaste inläggen

Av Sofie - 27 mars 2012 07:43


 


x Grapefruktgröt med kiwi, gojibär och kakaonibs

x Med hallonkeso (keso+mosade hallon)


Grapefruktgröt (1 portion): Koka 1/2 dl fiberhavregryn+1/2 dl dinkelflingor (eller bara yttligare mer havregryn)+2 dl vatten+1/4-1/2 dl saft från en grapefrukt+1 msk kokosflingor+en nypa salt! Blanda ev. i en rå äggvita efteråt för mer protein :D


Godmorgon, idag var planen att testa på havrekligröt, självklart när jag skulle börja koka den så hade vi inget havrekli hemma. Jaja det fick bli gröt på en blandning av fiberhavregryn/dinkelflingor som smakade grapefrukt, men det blev gott det. Och hallonkeso till är inte något man tackar nej till.


Tisdagar brukar vara ganska sköna för min del, men på schemat står idag 1 timmes fys på idrotten, labbdelen i nationella proven i biologi, lunch, franska och onödig mentorstid.


 


Som vanligt tycker jag alltid det är roligt att höra vad ni åt till frukost, kanske jag kan finna lite inspiration :D


Av Sofie - 26 mars 2012 22:20


 

Såg detta uppslag i en tidning och var tvungen att fota det, grymt härlig och inspirerande bild! :D Underbara färger dessutom... Feel the inspiration, you can do anything if you just want it enough. You are unbeatble!


Någon gång tänkte jag göra ett stort och härligt inlägg med inspirerande bilder, om ni har några fina bilder med några passande ord, mejla de till mig på foodandhealthinmyway@yahoo.se


Dålig uppdatering idag, denna vecka är den värsta pluggmässigt på väldigt länge, 2 nationella prov, vanligt fysikprov, gymnasieprov i matte, en stor muntlig presentation i skolan och så alla vanliga läxor också. Men jag ska inte klaga, det är bara att kämpa på. Men efter en vanlig skoldag och ett grymt gympass direkt efteråt var det läxböckerna som väntade på mig resten av kvällen.Ingen tid för bloggande eller matlagning, men mamma gjorde mumsig tacos med min egengjorda tacokrydda till middag så magen var glad iallafall!


Får se hur uppdateringen blir resten av veckan, men ett vanligt frukostinlägg kan ni vänta er imorgon :D


   

Bara 10 dagar kvar nu, jag är taggad, jag har iallafall något att se framemot just nu :D


Av Sofie - 26 mars 2012 07:52


   


x Polentagröt med linfrön och kokosflingor

x Till gröten: Jordgubbar med underbar kvargröra (på kvarg+pytteliten bit mosad banan+kardemumma+vaniljpulver)

x Ett kokt ägg

x En skiva hembakat blåbärsbröd med ett brett lager kvarg


När jag frågade om olika sorters gröter förra veckan var ett av tipsen polentagröt som jag testade idag. God och len gröt är mitt omdöme, kommer jag göra igen. Dock tycker jag att en portion (1/2 dl polentagryn) är alldeles för lite att äta bara till frukost. Jag hade tänkt att ha den där kvargröran och jordgubbarna på gröten, men det såg så löjligt ut när det tog större plats än själva gröten. Därför fick det serveras i en skål till. Och som ni ser på bilden blev det även ett kokt ägg och en skiva bröd till för mer mättnad. Nästa gång jag gör denna gröt kommer jag antingen göra en större portion eller göra som idag och äta något mer.


Polentagröt (1 liten portion): Koka lugnt 1/2 dl polenta med 2 dl mjölk och lite salt i 5-10 min tills det fått en grötliknande konsistens.


Kvargblandningen till var nog bland den godaste jag ätit (och jag har ätit många): Bestod av kvarg, en liten bit banan, kardemumma och vaniljpulver, ni måste TESTA!


   


Lite om Polenta: Polenta är små gryn som framställs av majskornets kärna. Majsmannagryn kan man säga. Jättegott till majssnittar, i soppor, till gröt, pannkakor eller pudding. Mindre fibrer än när man gör gröt på havregryn/fiberhavregryn. Gröt som är gjord på Polenta gör en väldigt len smak.


Har ni testat Polentagröt? Har ni några andra recept där man ska ha Polenta i? :D


Ha en härlig måndag nu förresten!

Av Sofie - 25 mars 2012 20:20


 


Resten av familjen som inte var hemma på lunchen ville ha våfflor till middag, jag som redan ätit det gjorde en enkel kycklingrätt ā AliceAugusta style. Mums:


Kyckling i asiatiskmarinad (1 portion)


1 kycklingfile

1 msk limesaft

1 krm chiliflakes

1 pressad vitlöksklyfta

1/2-1 tsk malen ingefära

1 tsk soja

 

1. Skär kycklingen i bitar.

2. Blanda ihop resten i en skål och låt kycklingen marineras i (så länge som möjligt beroende på hur mycket tid du har).

3. Genomstek i en stekpanna med olivoja.


  

Tillsammans med quinoa (som jag har en hatkärlek till), bladspenat, denna grönsaksblandning i ugn och en klick turkisk yoghurt :P


Vad äter ni till middag ikväll?


Av Sofie - 25 mars 2012 13:49


   


Efter en härlig förmiddagspromenad och lite shopping på Cajsa Warg med min kompis Hedda kände min kropp för lunch. Bara jag hemma och med tanke på att det är våffeldagen idag, började jag göra våfflor enligt mitt tidigare recept, dock kände jag för att ändra lite (som jag alltid gör), så testade att blanda i kakao och banan i smeten=chokladvåfflor. Resultat? En god banansmak och en svag smak av kakao, smakade inte direkt jättemycket choklad men våfflorna var jättegoda ändå! :P


Eftersom det bara var jag hemma halverade jag receptet:


Healthier Våfflor med banan och kakao (3 st+en mini)


2 ägg

125 g keso

1 msk grahamsmjöl

1 msk sojamjöl

1/2 msk antingen fiberex, fiberhusk eller vetekli

1/2 dl vispgrädde

1/2 tsk bakpulver

1 krm salt

1 banan

1 msk kakao

smör att steka i


1. Mixa allt i en mixer till en slät smet.

2. Låt svälla i kylen i sådär 20-30 min minst.

3. Värm våffeljärnet. Lägg på en klick smör och häll på nästan 1 dl smet (beror ju på hur stor ditt våffeljärn är). Grädda så att den får fin färg och frasiga kanter. Lägg på en tallrik med aluminiumfolie över så håller den sig varm medan du gräddar resten.

4. Servera med antingen kesella/turkisk yoghurt/vispgrädde, frukt/bär, nötter/frön!


Jag åt mina med kvarg+blåbär+hallon+vaniljpulver mosat till en god gegga, kokosflingor och pekannötter :D


 

Blev även premiär idag för att äta ute på balkongen, tummen upp för det :D


Nu ska jag rusa till pendeln som tar mig till tennisen. Alla som känner mig vet att jag är ute i sista sekund till allt, tur att man är van löpare så att man kan springa dit man ska och ändå komma i tid :P

Av Sofie - 25 mars 2012 09:35


 


x Riskaka med jordnötssmör, kanel och banan

x Riskaka med osötat äpplemos och kakaonibs

x Egen bananyoghurt (naturell yoghurt+mosad banan) med kokt matvete, torkade aprikoser, mandlar, kiwi och kakaonibs

(x Ett kokt ägg)


Godmorgon, ni har inte glömt att ställa fram klockan va? Själv vaknade jag halv 9 i den nya tiden och gick upp och åt denna frukost. Mums!


Dagens planer är att strax träffa en kompis, tennis lite senare och även svenskplugg om jag orkar. En ganska lugn men härlig söndag med andra ord helt enkelt :D


Förresten det är Våffeldagen idag och om ni vill ha ett bra recept på våfflor finner ni det här! Själv får jag se om jag gör några våfflor...


 

Av Sofie - 24 mars 2012 21:12


 


... kommer idag upp väldigt sent (efter att jag åt det).


Det bestod av några få enkla ingredienser: Finn crisp sesam med 2 hårdkokta ägg och pestokrydda!


Ni har säkert sett det miljoner gånger på bloggen, men det är så gott. Äter jag ofta som komplement till frukosten om jag är inte är mätt efter det jag först lagt upp.


Att pestokryddan dessutom kommer från en liten by i Italien jag besökte med några av mina närmsta kompisar i somras gör att varje gång jag äter kryddan får jag underbara sommarminnen därifrån :D


Förresten apropå ägg, hur vill ni ha era kokta? Jag vill ha mina hårdkokta (klarar inte lös gula), jag lägger alltid mina i en kastrull med vatten, sätter på högsta värme och när det börjar koka sätter jag klockan på 8 min! Då blir de perfekta enligt mig.


En del människor säger att man inte ska äta ägg pågrund av att man kan få för högt kolestrol särskilt män, jag vet inte riktigt om det där, ägg måste ju vara bättre än att äta en massa halvfabrikat och tillsatser, för ägg är en ren och naturlig råvara, och det är inte kemiska produkter som finns överallt i mycket mat?


Av Sofie - 24 mars 2012 13:39


 


x Bladspenatsallad med oliver och champinjoner

x Kokt broccoli

x Pestokyckling

x Matvete

x En klick keso


Finns det något godare eller enklare att göra än pestokyckling? Blev det till lunch idag, längesedan jag gjorde det senast. Bara att steka kycklingfile i bitar som vanligt och en stund innan servering blanda ner några skedar grön pesto (eller röd för variation).


Sedan är jag även svag för pesto och keso tillsammans. Så gott! Och ett att av mina favoritpålägg på macka.


Lördag idag, har redan hunnit med fysikplugg och en härlig men jobbig löprunda med intervaller :D

Vad gör ni idag?


 

Salladen som jag gjorde till bestod av bladspenat, skivade råa champinjoner, kalamataoliver, olivolja med citronsmak (från älskade frankrike) och torkad timjan! Alla som säger att de inte gillar sallad och syftar på äcklig isbergssallad med gurkhack och i bästa fall några bitar tomater, testa denna :P



Sök i bloggen

Translate

Presentation


Välkommen till en blogg skriven av en 18-årig tjej från Stockholm om mat och hälsa! Här inspirerar jag till en hälsosam livsstil som håller på längre sikt utan dieter, kalorier och vikttänk! Jag älskar att testa nya recept och hitta på mina egna, dessa re

Följ bloggen på bloglovin

Nyttigt Gottis

Kontakta mig

                      Mail:

foodandhealthinmyway@yahoo.se

 

Instagram: sooofieee

Fråga mig

116 besvarade frågor

Middagsrecept

Topp-12 "Chokladigt"

 

Inlägg om vikt och kalorier

   

Superfood Guide

Nyttiga frukostmuffins

Kategorier

Vegetariskt

Pannkaksrecept

Andra inspirerande bloggar

Läsarfrågor med svar

Hitta recept

Matbloggstoppen

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2014
>>>

Arkiv

Bloggar om mat

Matklubbens Topplista

Senaste inläggen

Omröstning

Varför läser du min blogg?
 För recepten
 För frukostinläggen
 För inspirationen
 För bilderna
 För att du känner mig personligen
 Annat (kommentera gärna vad då)
 Det är första gången jag besöker bloggen
 Flera av anledningarna

RSS

Hälsobloggstoppen


Ovido - Quiz & Flashcards