Senaste inläggen
x Äggröra på 2 ägg, smulad fetaost, basilika och peppar med 2 finn crisps
x Smoothie på hallon, persika, banan, naturell yoghurt, kardemumma och vaniljpulver
Godmorgon, eller snarare god förmiddag ;)
Detta fick jag i mig denna "morgon", tyvärr ville inte bilderna få med de fina färgglada färgerna frukosten hade i verkligheten. Eller så är jag bara världens sämsta fotograf...
Vad äter ni till frukost idag?
Min träningsvecka:
Måndag - Löpning: Superknasigt (läs mer nedan) fartlekspass 4.92 km 30:28 min+5.72 km 34:22 min (enligt planeringen skulle det ha varit 10 km fartlek) + Pluurpingutmaningen: 4:18 min planka, 43 burpees, 4:24 min planka
Tisdag - Poweryoga (dvd) 55 min + Pluurpingutmaningen 44 burpees, 4:30 min planka, 45 burpees + ca 30 min lugn tråkig tennis
Onsdag - Löpning: Uppvärmningsjogg 10:30 min, Intervaller 45 sek springa snabbt/15 sek gåvila x 10 gånger, 5 min gåvila, Intervaller 45 sek springa snabbt/15 sek gåvila x 10 gånger igen, nedvarvning hem ca 4 min lungt = 6.14 km 39:30 min + Pluurpingutmaningen: 4:36 min planka, 46 burpees
Torsdag - Vilodag med 4:42 min planka och 47 burpees
Fredag - Löpning: 14 km 1:18:45 timme + 49 burpees, 4:54 min planka
Lördag - Vilodag (aktiv sådan innan många timmar i bilen hem) Morgonpromenad 30 min, 49 burpees och 4:54 min planka
Söndag - Löpning: Lugn uppvärmningsjogg 12 min, Intervaller 40 sek springa snabbt/20 sek gåvila x 20 gånger, 3 min nedvarvningsjogg = 35 min ca 5.93 km + 10 min magstyrka + 50 burpees, 5 min planka + ca 7 min transportlöpning hem
Kommentar:
Vilken vecka igen! :D Fartlekspasset i måndags blev helknasig. Jag använder mig av runkeeper och tydligen hade jag råkat ställa in inställningarna till miles istället för km. Så jag blev så sur när den sa att jag sprang så långsamt, först trodde jag bara att jag var seg eller att den starka motvinden jag sprang i påverkade, men efter ett tag insåg jag att det inte var så. Jag blev så sur för jag vill se mina resultat. Jag funderade många gånger på att vända hemåt, men till slut beslöt jag mig för att springa 30 min och sedan hem igen, det borde bli ungefär 1 mil. Jag kämpade, men varvade snarare gång med jogg än jogg och spring som det var meningen att jag skulle göra. Det var först när jag vände efter 30 min som jag insåg att jag sprang efter miles och inte km, det var därför den sa att jag sprungit så kort. Då kunde jag ändra alla inställningar, men hela motivationen var ändå borta, så passet blev inte direkt det bästa... Men det genomfördes iallafall, bättre än ingenting.
Den där poweryoga dvdn hittade jag på någon outlet billigt, det var inte alls särskilt jobbigt, men skön stretch och bra fokus på andningen.
Annars har löpningen som jag fokuserar på nu gått bra. Jag har sprungit mitt längsta någonsin, 14 km. Jag började med tanken att klara av hela utan att stanna och körde därför inte så hårt i början, därför kanske inte en magiskt bra tid, men jag är iallafall väldigt glad att jag klarade det och stannade inte en enda gång (förutom en när jag skulle knyta skorna men det räknas inte).
Hur har en träningsvecka varit? Ni får gärna kommentera om det om ni vill. Känns annars bara som att jag sitter här och skryter om vad jag gjort... ;)
"Veckans tanke" (jag måste verkligen byta namn på den här delen av inläggen, ordet tanke stämmer aldrig):
OS är igång och visst är det kul att titta på idrottsmännen och kvinnorna och fascineras över vad de klarar av. Men det är verkligen ingen dans på rosor att ta sig dit de är träningsmässigt, kika in det här klippet och ni är glada att ni är motionärer och inte elitidrottare!
Dagens middag: Äpple/ingefära/tahini biffar, matkorn, avokado/ingefära sås och sallad med tomat och valnötter
Precis som att göra frukost hemma imorse var det konstigt att laga middag hemma på "riktigt" efter snart en månad. Jag har knappast lagat något när vi har varit borta, jag har låtit familjen göra det och så har vi ätit ute mycket. Det har faktiskt varit skönt att slippa det, men nu är jag full av ny inspiration. Jag har helt tappat räkningen hur många olika räkmackor/sallader och fiskrätter jag ätit de senaste veckorna, fanns överallt på västkusten, och gott har det varit. Men nu är jag nästan trött på det, det trodde jag aldrig. Nu ska jag sluta prata strunt och ge er denna kvällens recept, receptet på biffarna kommer härifrån.
Äpple/ingefära/tahini biffar med avokado/ingefära sås (4 portioner)
Biffarna:
500 g nötfärs
1-2 ägg
1 1/2-2 msk tahini (sesampasta)
1 rivet äpple
2 rivna morötter
ca 2 msk färskriven ingefära
några nypor salt
Såsen:
1 mosad avokado
1 dl turkisk yoghurt
1-2 msk färskriven ingefära
någon nypa salt
1. Blanda ihop allt till biffarna i en bunke. Om det finns tid får "smeten" gärna stå och dra ihop sig i några timmar i kylskåpet (inte alls nödvändigt).
2. Sätt ugnen på 225 grader.
3. Forma till biffar och lägg i en stor ugnssäker form. Sätt in i ugnen tills de är genomgjorda, ca 15 min.
4. Blanda ihop allt till såsen i en skål, och servera med biffarna, matkorn eller liknande och en sallad!
God kväll!
Jag är ett stort fan av att gå i mataffärer. Fast det kanske ni förstår genom att läsa min blogg. Att gå runt och kika på produkter tycker jag är kul, vilket de som brukar gå med mig (familj och kompisar) tycker är mindre kul haha. Jag tycker liksom om att gå runt på frukt/grönsaksavdelningen och leta efter färgglada frukter och grönsaker som ser fräschast ut, upptäcka på mejeriavdelningen att det finns en ny sorts märke på kvarg (som idag hehe), stå och jämföra vilka av de två müslierna jag ska ta och jag går alltid förbi "hälsoavdelningen" med nötter/torkad frukt/gryner/mjöl för att se om det kommit ut någon ny rolig produkt att pröva. Sådan är jag :D
Vi är lite dåliga på att storhandla, det går i perioder. Men efter att ingen har bott här på snart en månad så behövdes köket fyllas på rejält idag. Så jag följde med pappa och storhandlade. Jag handlar inte så ofta (även fast att jag gillar det), vi brukar turas om mamma, pappa och jag. Men idag hängde jag med. Och vi kom hem med massor. Så nu ska det minsann exprimenteras här. Kommande vecka inträffar även en speciell grej som det kommer att bakas och lagas extra mycket mat för, någon som kan gissa vad? :)
Utomlands är alltid extra roligt att handla i. Då finns det en massa annorlunda saker att kolla på. Som t.ex när vi var i china town i new york, vi var inne i världens supermarket och alla skyltar stod på kinesiska så det var kul att försöka gissa sig fram vad det var för något. Brukar ni också kolla runt lite extra i mataffärerna utomlands?
Överst en fin liten lista jag skrev innan (som sedan resten av familjen fyllde på) och sedan delar av dagens inköp (fast allt hittades tyvärr inte)! :D
Okej det här kanske blev ett konstigt inlägg, men tänkte ha lite mer matinspirerade inlägg som inte är recept.
Hur gör ni med handlingen? Storhandlar och skriver listor? Tycker ni att det är kul att handla, eller är det alltid lika besvärligt när ni kommer in och inte vet vad ni ska köpa till middag (ett litet tips för er som känner så, ta fram mobilen och gå in på denna blogg och sök sedan i sökfältet (till höger) efter en matvara som ni är sugna på, då kommer det upp alla recept som jag har använt den varan i, smart va?)
Dagens frukost:
x Chokladgröt med keso, chiafrön, kokoschips, pistagenötter, banan och gojibär
Chokladgröt (1 portion): Koka upp 1 dl fiberhavregryn (eller liknande gryn), 2 dl vatten, 1 msk kakao, 1 mosad banan och ev. en nypa carobpulver (om du har det) till en gröt. För mer protein rör i 1 äggvita i slutet. Toppa med vad du vill!
Jag är hemma efter 2 veckor i Skåne och 2 veckor i Bohuslän. Det kändes väldigt konstigt att stiga upp ur sin egen säng, göra frukost i köket med tillgång till hela skafferiet och sedan att fota frukosten med en riktig kamera. Haha jag hade glömt bort lite hur man gör... Egentligen hade jag tänkt testa på en ny sorts gröt idag, men vi har nästan inga färskvaror hemma så jag fick ta det som fanns och då fick det bli en favorit i repris.
Denna dag kommer att spenderas med att fixa och packa upp här hemma. Och om jag känner mig själv rätt så kommer det nog ta mer än 1 dag. Springa efter löpschemat ska det också göras, tror att det var intensiva intervaller idag på schemat!
Hursomhelst så kommer nog bloggen nu återgå till sitt ganska normala med mer inlägg och "liveuppdateringar". Jag har +3 veckor kvar på lovet (så skönt), och jag ska främst bara vara hemma i stan som planerna ser ut nu :)
Vi hörs nog senare idag!
Tänkte bjuda på några recept (i repris) som smakar morotskaka:
Eller gammal hederlig morotskaka med riktigt vetemjöl och socker: Vanlig Morotskaka
Jag har även spanat in några andra bloggar som jag läser som har lagt upp recept med smak av morotskaka (men som jag inte har testat):
Morotskaka utan socker, mjöl eller smör (frågan är om det är så mycket nyttigare, socker/mjöl/smör är ju naturliga ingredienser...)
Har ni några fler recept som smakar morotskaka får ni gärna tipsa :D
Jag älskar att variera mina mellanmål, precis som all mat jag äter. Men det finns en favorit som alltid är sådär perfekt:
Äppleklyftor, kanel, keso och mandelsmör (eller annat nötsmör)!
Har ni något absolut favoritmellis? :D
Har ni hunnit testa min Jordgubb/Basilika/Persika/Vanilj cupcake än? Idag gjorde jag iallfall en ny variant av den, med smak av äpple/kanel. Även dessa blev underbart goda. Förutom att ändra smaksättningen ändrade jag lite i grundreceptet också efter att jag läst Emmas tolkning på mitt första recept. Mer gryn, söta med banan och två st mindre istället för en. Jag funderar på om man kan öka grynen ännu mer till 1 dl utan att behöva ha mer vätska så att det blir ännu mer mättande och man slipper äta något mer till (fast det kanske det bara är matvraket jag som behöver göra det haha), men annars kanske man kan ha i 1 äggvita extra med 1 dl gryn. Ja det blir att testa nästa gång. Här kommer dagens recept:
Hälsosamma frukost cupcake i micron med äpple/kanel (2 st, 1 portion)
3/4 dl fiberhavregryn (eller vanliga)
1 ägg
1 skvätt mjölk
1/2 mosad banan
1/2 rivet äpple
1 tsk kanel
1 krm vaniljpulver
turkisk yoghurt
kanel
resten av det rivna äpplet
ev. gojibär (hade jag mest för utseendets skull)
1. Blanda ihop havregryn, ägg, mjölk, banan, äpple, kanel och vaniljpulver. Lägg i två kaffemuggar.
2. "Grädda" i micron så att de stelnar på full effekt i ca 2 min. Ev. vänd på dem och grädda även undersidan ca 30 sek extra så att den också stelnar helt.
3. Toppa med turkisk yoghurt, kanel, rivet äpple och ev. gojibär!
Ni måste testa dessa eller min andra variant :D
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|