Direktlänk till inlägg 1 april 2013
En supergod laxrätt som jag gjorde för några veckor sedan. Ingefära+lax+kokosmjölk+tomat är underbart ihop:
Ingefäralaxsås med tomat och kokosmjölk (4-5 personer)
4 schalottenlökar (eller 1 gul lök)
2 vitlöksklyftor
2-3 morötter
2-3 tsk torkad ingefära
500 g krossade tomater
2 dl kokosmjölk
4 laxbitar (ca 520 g)
1 broccoli
salt o peppar
1. Skala och finhacka löken. Pressa vitlöken. Skala och skär morötter i "mynt".
2. Fräs först löken i en större kastrull, och fräs sedan med vitlöken och morötterna i några minuter.
3. Häll i ingefära, krossade tomater och kokosmjölk. Låt puttra upp.
4. Skär laxen i mindre kuber. Skölj broccolin och skär i mindre bitar. Och skär inte bara upp blombuketterna, stora delar av stammen kan man också äta (onödigt att slänga den ju), krispig och god.
5. Lägg i laxen och broccolin. Låt koka ihop sig så att laxen blir genomkokt och broccolin mjuk.
6. Smaka av med salt o peppar, och ev. mer ingefära!! Servera med vad du vill.
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | 5 |
6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|