Direktlänk till inlägg 11 februari 2012
Jag har haft problem med att ladda upp bilder i bloggen under eftermiddagen, men här kommer nu ett sent lunchinlägg. Jag hade tänkt göra kikärtsbiffar, men självklart fanns det inga kikärter hemma när jag kollade i skafferiet men jag fann en förpackning bön/kikärtsmix.
Bön/kikärtbiffar (ca 14 st, 3 personer)
1 burk/förpackning bönor eller kikärter av något slag
(jag hade 380 g blandning av kidneybönor, vita bönor och kikärter)
1 schalottenlök
1 äggvita
1 dl valfria gryn/flingor (jag tog dinkelflingor)
10 körsbärstomater
2 tsk basilika
1/2 tsk salt
1 morot
ev. 1 msk vatten
1. Skölj bönorna i vatten.
2. Mixa allt utom moroten till en krämig massa.
3. Grovriv moroten och blanda i (mixa ej).
4. Häll rapsolja/smör i en stekpanna. När den är varm, lägg på klickar av smeten och pressa ut till biffar direkt i pannan.
5. Stek först på hög värme så att de får fin yta. Sänk värmen så att de stelar och inte går helt sönder när du sedan ska vända på dem. När du kan vända på dem, gör det försiktigt (de går fortfarande lätt sönder) och höj sedan värmen igen så att de får fin yta på även andra sidan. Sedan kan du sänka igen för att få dem genomvarma men inte bränna fast.
6. Klart!
Jag åt mina med röd paprika, avokado och pestokeso (keso+pesto)!
Nu ska jag återgå till att göra lite nytta här hemma!
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | |||||||
|