Direktlänk till inlägg 14 februari 2014
En fräsch, vegetarisk och färgglad sallad kan pigga upp vilken vardag som helst. Den här som jag gjorde igår till middag blev verkligen gudomligt god och den kommer jag definitivt göra igen. Vad sägs om krispig sesampanerad halloumi, linser med citron, rostad aubergine, tahinidressing med balsamvinäger och färgglada grönsaker på en och samma tallrik?
Halloumisallad med linser, aubergine och tahinidressing
(4 personer)
1 1/2 dl röda okokta linser
3 dl vatten
lite salt
3 msk citronsaft
peppar
1 litet ägg
ca 3/4 dl sesamfrön
ca 200-250 g halloumi
1 aubergine
olivolja och lite salt
ca 10-15 dl gröna bladgrönsaker
1-2 morötter
1 msk tahini (sesampasta)
2 msk vatten
1 tsk balsamvinäger
1. Koka upp linser, vatten och en gnutta salt. Låt puttra under lock i ca 15 min. När det är klart smaka av med citronsaft och peppar.
2. Medan linserna kokar; vispa lätt upp ägg i en skål. Strö sesamfrön på en tallrik. Skär halloumi i tunna skivor. Doppa halloumiskivorna först i ägget och sen i sesamfröna. Stek sedan halloumibitarna så att de får fin krispig yta på båda sidorna.
3. Skär aubergine i mindre bitar. Stek i en stor skvätt olivolja tills de fått färg. Strö över lite salt.
4. Skölj bladgrönsaker och skala och grovriv morötterna. Blanda sedan ihop bladgrönsaker och morötter, och lägg i botten av en stor skål. Lägg på linsröran, stekta auberginbitarna och de krispiga halloumibitarna.
5. Rör ihop tahini, vatten och balsamvinäger till en dressing och lägg i en liten skål. Servera salladen med dressingen!
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
|||
17 |
18 |
19 | 20 | 21 |
22 | 23 | |||
24 | 25 |
26 | 27 |
28 | |||||
|