Direktlänk till inlägg 27 augusti 2013
Jag stod för middagen ikväll och jag experimenterade fram en alldeles krämig, supergod och het wok. Basen i woken var vitkål som är en underskattad grönsak samt kycklingfärs. Har du inte kycklingfärs i din mataffär kan du köpa kycklingfiléer och mixa i en mixer till färs. Annars kan du använda annan sorts färs men kyckling passar extremt bra med röd curry och kokosmjölk.
Kycklingfärswok med vitkål, röd curry och kokosmjölk (4 personer)
500 g kycklingfärs
5 dl strimlad vitkål
1 1/2 dl kokosmjölk
1 msk röd curry pasta (eller mer för hetare smak)
1 tsk torkad ingefära (eller mer för starkare smak)
salt
1. Bryn kycklingfärsen.
2. Fräs vitkålen krispig i en annan stekpanna medan du bryner färsen.
3. Lägg över färsen i den frästa vitkålen. Rör i kokosmjölk, currypasta och torkad ingefära. Låt puttra ihop i ca 2-5 min.
4. Smaka av med alla kryddor och smaksätt så att det blir så hett som DU vill ha det!
Woken serverade jag med sallad på gröna blad, röd paprika och gurka samt kokta gröna ärtor. Mums fillibabba!
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|