Sofies Wellness

Alla inlägg under mars 2013

Av Sofie - 25 mars 2013 17:25


 


Dagens frukost:

x Blåbär/kardemumma oatmealkaka med kesokvarg och hasselnötssmör


Blåbär/kardemumma oatmealkaka till frukost (1 person)


3/4 dl fiberhavregryn eller havregryn

1 tsk kardemumma

1/2 tsk bakpulver

1-1 1/2 dl blåbär

1 mosad banan

1 ägg


1. Bara att blanda ihop i en djup microsäker skål. Smaka av.

2. Micra på högsta effekt tills den stelnat, ca 2.30-4 min!

3. Vänd försiktigt upp och ned på ett fat och toppa med vad du vill.


Superenkelt och supergott :D Dagen har hitills gått i ett. Ett morgonpass på gymmet, gå i skolan och umgås med kompisarna där, lite slapp (=mellis+te+yelp) en stund efter skolan och nu blir det att plugga hela kvällen eller så mycket jag orkar. Och så Dicte ikväll på tv, ni har väl inte missat den grymma danska tv-serien (den enda jag följer just nu)?


 


Och letar ni efter ett grymt våffelrecept idag hänvisar jag er till detta recept!! Det är ju våffeldagen för den som har missat det. Själv blir det nog ingen våffla idag, jag är helt enkelt inte sugen på våfflor :)


Av Sofie - 24 mars 2013 20:24


 


Något som jag fastnat för på sistone är dijonsenap, sååå gott. Idag när vi kom hem sent och hungriga och med ett halvtomt kylskåp fick det bli en enkel och snabb rätt till middag. Nämligen omelett med dijonsenap i! Gott.


Dijonsenapomelett med ruccola och fetaost (2 personer)


4 ägg

1-2 msk dijonsenap (beroende på hur stark smak man vill ha)

1 näve hackad ruccola

salt o peppar

50 g fetaost


1. Vispa snabbt ihop ägg, dijonsenap och ruccola i en skål. Krydda med salt och peppar.

2. Häll i en varm stekpanna med olja/smör. Låt stelna, och innan du vänder på omeletten; smula över fetaosten.

3. Servera med valfria grönsaker/sallad!


Har ni några bra recept med dijonsenap i?


 


Jag har iallafall haft en underbar helg i Dalarna där jag har åkt skidor. Så härligt att komma till vacker natur och vara ute hela dagarna. Dessutom sken solen båda dagarna. Nu ska jag bara vara hemma några dagar för att ladda om batterierna och gå i skolan, sen bär det av mot Barcelona. Sol där med och 17 graders temperatur lovar SMHI. Att vara borta på en riktig vinterhelg har varit fantastiskt, men tänk att komma till en ny främmande storstad och det är VÅR på riktigt. Längtar :D Okej, nu har miljoner saker att fixa innan jag kommer somna som en stock, två heldagar på skidor är jobbigt för den ovane!

Av Sofie - 24 mars 2013 11:00



Till onsdagens soppa bakade jag bröd. Och det var inte vilket sorts bröd som helst utan ett kokosbröd. Kokosgalen som jag är tyckte jag såklart att det var jättegott. Receptet är taget från Emmas blogg.


Kokosbröd (1 st)


1 dl kokosmjöl

1 msk fiberhusk

1 tsk bakpulver

några krm salt (jag hade inte det, men det hade varit gott)

1/2 dl kokosolja eller 50 g smör

5 ägg

valfria frön som solroskärnor, pumpakärnor och sesamfrön


1. Blanda ihop kokosmjöl, fiberhusk, bakpulver och salt i en bunke.

2. Smält kokosoljan/smöret och rör ner bland de torra ingredienserna.

3. Vispa äggen i en annan bunke fluffigt. Rör ihop innehållet i de båda bunkarna. Vispa lite till.

4. Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd brödform. Toppa med valfria frön.

5. Sätt in i ugnen på 175 grader i ca 25-30 min!

6. Skär upp i skivor, ät och njut.


Hela familjen älskade det så detta kommer jag att göra igen. Nu gjorde jag det i form av en tunn limpa. Nästa gång ska jag testa att göra det i form av frallor eller "tekakor".





I detta recept är det ju en del "konstiga" saker som kokosmjöl och fiberhusk som man kanske inte har hemma. I just detta recept går nog inte dessa ingredienser att utesluta eller byta ut mot andra. Ni finner ingredienserna i vissa större mataffärer, i hälsokostbutiker och på nätet som Bodystore :D (hehe jag vet att ni kommer fråga detta så därför skriver jag svaren innan ni hinner ställa frågorna)


Jag hoppas ni får en fin söndag!!

Av Sofie - 23 mars 2013 13:00


Nu har jag som jag sa att jag skulle göra fixat så att alla "chokladiga" inlägg hamnar under en kategori så att det blir lättare att finna alla dessa recept. Ni finner dem här under chokladigt!!


Jag har även valt ut de tolv godaste "chokladiga" recepten av dem (utan inbördesordning):


   Chokladmoussetårta med chokladfrosting och pekannötter


   Hemmagjord choklad med cashewnötter, gojibär och havssalt


   Choklad/kaffe frukostmuffins med blåbärstouch och mandelsmörstopping


   Chokladgröt eller Chokladdavosgröt


   Underbart, god och krämig brownie men orkar man inte hålla på med två lager eller inte gillar kaffe som är i kan man istället göra min liknande raw chokladkaka


   Choklad/hasselnötsfluff


   Kvarggröt med kakao, apelsin och kaffe


   Krämig och snabb kladdkaka i micro


   Chokladbollsröra med varm banan/jordnötssmörstopping


   Hemmagjord nutella och nutellapraliner


   Chokladbollar med kaffe och blåbär eller dessa liknande chokladbollar


   Varm choklad/banan/jordnötsröra som man kan ha som lager i en frukostbägare som på bilden ovan eller till keso eller på riskaka som här


Alla recepten är verkligen underbart goda och nyttiga :D Har ni några bra "chokladiga" recept att dela med er av?

Av Sofie - 22 mars 2013 14:03


 


Dagens frukost bestod av:

x Havregrynsgröt toppat med päronbitar, pekannötter och en kaffe/hallonsås


Kaffe/hallonsås (1 person): Blanda ihop någon msk kokat kaffe med en näve hallon och en knapp dl kvarg!


Dagens frukost kommer upp lite sent idag, jag hann inte lägga upp den här på bloggen innan skolan. Men som ni ser var det en ganska enkel variant: den kära gröten med lite topping. Gott var det iallafall!


Nu blir det packa packa packa och plugga plugga plugga innan jag åka norrut senare idag till skidbacken för en dator- och pluggfri helg :D Ska bli underbart.

Så jag önskar er trevlig kväll och helg på samma gång!


 

Av Sofie - 21 mars 2013 15:22


 


Dagens frukost:

x Äggröra på två ägg, salt och basilika med tomatpure ringlat på

x Choklad/ingefärasmoothie toppat med gojibär


Choklad/ingefärasmoothie (1 person): Mixa samman 2 dl naturell yoghurt, 1 stor mogen banan, 2-3 msk kakao och 1/2 tsk torkad ingefära!


Idag startade jag dagen för en gångs skull med en härlig morgonpromenad, kallt men vackert och soligt. Varför gör jag inte det oftare? Efter promenaden åt jag iallafall frukosten ovan, supergott!! Chokladsmoothie har jag gjort många gånger innan även om det var ett tag sedan sist nu, men idag spetsade jag den med ingefära vilket passade bra tillsammans med chokladsmaken :D


 



Av Sofie - 20 mars 2013 20:24


 


Åh kvällens middag var verkligen underbart god. Den bestod av en fräsch linssoppa och till det kokosbröd med avokado och örtsalt på. Receptet på brödet får ni någon annan dag, men här får ni iallafall receptet på linssoppan som jag hittade på medan jag lagade:


Linssoppa med smak av citron, rosmarin, vitlök och kokos (4 personer)


3 schalottenlökar

1/2 squash

4 vitlöksklyftor

2 dl okokta röda linser

5 dl vatten

5 dl krossade tomater

2 dl kokosmjölk

1 grönsaksbuljongtärning

1 msk torkad rosmarin

rivet skal och saften från 1 citron

salt o peppar


1. Hacka schalottenlöken. Grovriv squashen. Pressa vitlöken. Fräs lök, squash och vitlök i en större kastrull i några minuter.

2. Häll i linser, vatten, krossade tomater, kokosmjölk och buljong. Låt det puttra upp.

3. Rör i rosmarin, citronskal och citronsaft. Låt allt puttra i ca 10-15 min tills linserna är mjuka. Smaka av med salt och peppar!


Linser är verkligen en bra råvara. Alltid efter att jag ätit en utsökt vegetarisk måltid undrar jag varför jag inte gör det oftare, det är ju så gott. Och det är nyttigt och bättre för miljön än att äta en massa kött.


    


Hur går det för er med onsdagsutmaningen? Själv genomförde jag precis mina sista 10 burpees :D


Av Sofie - 20 mars 2013 07:50


 


Imorse letade jag rätt på mitt frukostmuffinsrecept och lagade sedan en ny variant frukostmuffins. Supergoda!!! Nyttiga med bara bra saker och går fort att göra eftersom de bakas i micron.

  

 Frukost hallonmuffins/cupcakes med nutellatopping (1 person)


Muffins:

1/2-3/4 dl fiberhavregryn eller andra gryn

1 dl tinade hallon

1 krm vaniljpulver (kan uteslutas)

1 ägg

1 äggvita


1 liten riven morot (ca 3/4 dl)


1/2 mosad banan


Topping:

1/2-3/4 dl kesella/turkisk yoghurt

1/2 mosad banan

1 msk hasselnötssmör

1 msk kakao





1. Blanda ihop allt till muffinsen. Fördela i muffinsformar i papper, jag tog 4 st mindre formar.

2. Micra på full effekt i micron tills de stelnat (ca 2-4 min).

3. Blanda ihop allt till toppingen. Bara att kleta över muffinsen när de är klara! Jag tog även en extra klick hasselnötssmör på mina muffins.


Se alla tidigare varianter på frukostmuffins här!!!


 


       


Trevlig onsdag på er, och glöm inte utmaningen nedan :D  

Sök i bloggen

Translate

Presentation


Välkommen till en blogg skriven av en 18-årig tjej från Stockholm om mat och hälsa! Här inspirerar jag till en hälsosam livsstil som håller på längre sikt utan dieter, kalorier och vikttänk! Jag älskar att testa nya recept och hitta på mina egna, dessa re

Följ bloggen på bloglovin

Nyttigt Gottis

Kontakta mig

                      Mail:

foodandhealthinmyway@yahoo.se

 

Instagram: sooofieee

Fråga mig

116 besvarade frågor

Middagsrecept

Topp-12 "Chokladigt"

 

Inlägg om vikt och kalorier

   

Superfood Guide

Nyttiga frukostmuffins

Kategorier

Vegetariskt

Pannkaksrecept

Andra inspirerande bloggar

Läsarfrågor med svar

Hitta recept

Matbloggstoppen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Arkiv

Bloggar om mat

Matklubbens Topplista

Senaste inläggen

Omröstning

Varför läser du min blogg?
 För recepten
 För frukostinläggen
 För inspirationen
 För bilderna
 För att du känner mig personligen
 Annat (kommentera gärna vad då)
 Det är första gången jag besöker bloggen
 Flera av anledningarna

RSS

Hälsobloggstoppen


Ovido - Quiz & Flashcards