Direktlänk till inlägg 25 februari 2013
Det var ett tag sedan jag lagade den ultimata snabbmaten när man är ensam hemma och har en del rester. Det jag snackar om är stekt och krämigt ris/bulgur/quinoa/matvete/liknade. Fräs de grönsaker du har hemma, rör i färdigkokt ris/bulgur/liknande, krydda med några kryddor du är sugen på, ev. något proteinkälla som en halvbit överbliven lax/ lite köttfärsrester/kokta linser och rör slutligen i ett ägg som gör det hela krämigt.
Idag gjorde jag en variant på överbliven kokt bulgur och en halvöppnad burk tonfisk, sedan kryddade jag den hett:
Krämig tonfisk/bulgurröra (1 person)
2 schalottenlökar
1/2 röd paprika
1-2 tsk paprikapulver
1/2 tsk chilipulver
1 krm kayennpeppar
2 msk tomatpure
ca 1 halv burk tonfisk (ca 1 dl)
1 dl kokt bulgur (eller annan kolhydratskälla)
1 ägg
salt o peppar
smulad fetaost
1. Finhacka löken och skär paprikan i mindre bitar. Fräs i en stekpanna i några minuter tills löken blivit mjuk.
2. Krydda med paprikapulver, chilipulver och kayennpeppar. Rör i tomatpure, tonfisk och kokt bulgur.
3. Rör slutligen i ett ägg för att få det hela krämigt. Smaka av med salt o peppar.
4. Servera med sallad och toppa gärna med lite smulad fetaost!!
Se tidigare rätter då jag fräst ihop lite efter vad jag har haft hemma med bulgur/grönsaker/kryddor/ägg här: Stekt bulgur med linser, ingefära och chili, Stekt bulgur med kyckling på asiatiskt vis och Stekt bulgur med julskinka och grönsaker
Testa nästa gång ni har rester i kylskåp: Stek vad du har kylskåpet. Kycklingbitar, grönsaker i alla former, svamp, ost, sallad, köttbitar, lök, fiskbitar, linser, kolhydratkälla (som bulgur, ris, quinoa, matvete) och kryddor. Häll sedan på ett ägg och allt blir till en krämig och god röra! Enkelt och snabbt och går att varieras på miljoner sätt :)
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | ||||||
|