Sofies Wellness

Direktlänk till inlägg 31 december 2012

Året 2012!

Av Sofie - 31 december 2012 17:34


Förra året gjorde jag ett litet inlägg om året (2011) som gått, jag tänkte göra samma sak här med 2012. Alltid lika kul att kolla tillbaka :D


Januari. Hände inte egentligen så mycket. Började min sista av tjugo terminer på min gamla skola. Enligt min dagbok en ganska jobbig månad på olika sätt. Efter att ha gått på miljoner olika öppet hus kom jag till en skola som jag fastade för totalt, och det är det gymnasiet jag går på nu.


Februari. Om januari var jobbig så februari ännu värre. Dessutom har jag aldrig tyckt om de månaderna pga vädret. Skolstress med nationella proven, skönt med sportlov när det väl kom. Hängde även på The Nike Blast kvällsevent med en kompis i början av månaden, vilket var grymt kul.


Mars. Andra halvan av sportlovet flög jag ensam ner till mormor och morfar i Skåne, skönt att bara vila upp sig. Annars hände det inte så mycket mer, plugg och skola.


   


April. Jag hade ett grymt påsklov med familjen i USA. Nästan en hel vecka i New York med shopping, sightseeing, god mat och alldeles för mycket strosande i roliga mataffärer... Jag har alltid velat åka dit, typ som en dröm som gick i uppfyllelse, jag kommer minsann tillbaka. Sedan ett par dagar i Washington DC med sightseeing hos pappas kusin, och slutligen en dag i staden där mamma delvis växte upp i.


Maj. Började maj med att fira Valborg på en kompis landställe. Sista växeln innan jag gick ut grundskolan, ganska stressigt men helt okej eftersom man visste att det snart var över. Dessutom älskar jag maj när det blir soligt och varmare, VÅR!


 


Juni. Jag gick ut grundskolan med betyg som jag var mer än nöjd med. Avslutningsluncher, avslutningsfotboll och tack och hej då till det som varit mitt dagliga liv i 10 år. Början av lovet spenderades sedan med att vila upp sig och hänga med kompisar. Spenderade midsommar med en kompis på hennes landställe. Blev av med min tandställning jag haft i dryga 2 år.


                

Juli. Ett par veckor i Skåne och ett par veckor i Bohuslän med familjen. Bara lugn och ro, sola, läsa och ta dagen som den kom. Började träna betydligt striktare än innan inför tjejmilen.


Augusti. Som vanligt den första augusti fyller jag år, i år blev jag 16 år. Min födelsedag blev dock den värsta någonsin, åkte på en riktig maginfluensa natten till min stora dag och låg spydde resten av den. Inte kul, och min födelsedagslunch blev framskjuten. Stor släkträff (med ca 100-200 pers) en helg i Värmland, supervackert där. Veckan innan skolan började var grymt kul. Jag gick på träningsskola för ungdomar där vi fick lära oss grunderna, träna tillsammans, ställa frågor och lära oss en massa. Kul att hänga med människor i sin egen ålder som också gillar träning. Denna månad innebar även en dag som jag väntat på i flera år, att börja gymnasiet. Nervöst men det gick såklart bra. Slutade månaden med att åka på klassresa med min nya klass.


 


September. Första dagen på månaden sprang jag mitt första lopp någonsin, tjejmilen. Jag hade tränat en hel del inför det, även om sjukdom hindrade mig i delar av augusti tyvärr. Men jag var nöjd iallafall, hoppas att ta mig under gränsen 50 min nästa år istället. Annars spenderades månaden med att lära känna min främmande klass och komma in i rutinerna.


Oktober. Nu hade jag kommit in i "gymnasielivet" mer. Innan hade det varit så mycket nytt att jag inte hann tänka, nu kom alla nya tankar i kapp mig vilket jag kommer ihåg som jobbigt. Höstlovet spenderades i Skåne.


November. Det här var verkligen den största pluggmånaden någonsin. Mitt liv var dagligen på repeat såhär: äta frukost, träna (eller vila), gå i skolan, äta lunch, gå i skolan, äta mellis, plugga, äta middag, plugga, om jag hade tur max en halvtimmes "fritid", sova, för att sedan vakna, äta frukost, träna, gå i skolan... Det var även här jag kom in i mina nya "gymrutiner" och jag började träna mer där samtidigt som jag förälskade mig i att träna på morgonen innan skolan.


 


December. En riktigt mysig månad. Skolan tog inte längre lika mycket tid av fritiden, och jag kunde slappna av mer. Bakning, mys, morgonträning, julkalender, julmarknader, snö... Fick en riktig förkylning sista veckan innan jullovet, låg däckad hemma och bara tog igen allt från hösten. Julafton firades nere i Skåne med familjen, mormor o mormar och moster från USA. Nyårsafton spenderas här uppe i Stockholm hos en kompis!!


Det var mitt år, 2012 har varit ett bra år! Här hänt en massa annat också men framför allt personlig utveckling, känner mig så mycket smartare och självsäkrare men det kommer jag ihåg att jag kände året innan också, det är väl det som sker hela tiden? Genom tiden och livet så utvecklas vi till ett bra bättre "jag" och förstår oss själva mycket bättre. Hur har ert år varit?


Nu ser jag med spänning framemot 2013 med allt det året kommer att innebära :D

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofie - 3 november 2014 21:10


  Japp, jag låter bloggen vila ett tag nu dvs jag tar någon form av bloggpaus på obestämd tid. Energi att lägga på bloggen finns inte riktigt där för mig. Antingen vill jag göra min blogg bra och skriva regelbundet eller så vill jag inte skriva all...

Av Sofie - 18 oktober 2014 15:48

  Inställda planer med en kompis ledde till att jag hängde med familjen och ett par familjevänner ut i skogen idag. Vi hittade en massa svamp och njöt av naturen.           Självklart hade vi med oss matsäck i våra ryggsäckar! På mina mackor...

Av Sofie - 17 oktober 2014 08:00


  Här har ni veckans fredagslista:   1. MIN MORGONSTUND är något jag högt prioriterar. Till för bara några månader sedan ingick det bara att göra en smarrig frukost och äta den i lugn och ro. Nu går jag faktiskt upp ännu tidigare för att börja ...

Av Sofie - 16 oktober 2014 20:20


  Hej allihopa! Som ni säkert har märkt har jag tagit en spontan bloggpaus senaste veckorna. Främst pga bloggtorka och att mycket annat i mitt liv har tagit tid. Men nu är jag tillbaka och tänker så smått börja skriva igen. Vad är ni intresserade a...

Av Sofie - 3 oktober 2014 08:00

  Låt mig presentera veckans fredagslista:      1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...

Sök i bloggen

Translate

Presentation


Välkommen till en blogg skriven av en 18-årig tjej från Stockholm om mat och hälsa! Här inspirerar jag till en hälsosam livsstil som håller på längre sikt utan dieter, kalorier och vikttänk! Jag älskar att testa nya recept och hitta på mina egna, dessa re

Följ bloggen på bloglovin

Nyttigt Gottis

Kontakta mig

                      Mail:

foodandhealthinmyway@yahoo.se

 

Instagram: sooofieee

Fråga mig

116 besvarade frågor

Middagsrecept

Topp-12 "Chokladigt"

 

Inlägg om vikt och kalorier

   

Superfood Guide

Nyttiga frukostmuffins

Kategorier

Vegetariskt

Pannkaksrecept

Andra inspirerande bloggar

Läsarfrågor med svar

Hitta recept

Matbloggstoppen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Arkiv

Bloggar om mat

Matklubbens Topplista

Senaste inläggen

Omröstning

Varför läser du min blogg?
 För recepten
 För frukostinläggen
 För inspirationen
 För bilderna
 För att du känner mig personligen
 Annat (kommentera gärna vad då)
 Det är första gången jag besöker bloggen
 Flera av anledningarna

RSS

Hälsobloggstoppen


Skapa flashcards