Sofies Wellness

Alla inlägg under augusti 2012

Av Sofie - 14 augusti 2012 20:31


Så kul att jag har fått så många frågor. Jag delar upp det i flera delar (efter när ni skrev dem, alltså första kommentarerna svarar jag på först) för annars blir det för långt. Har ni missat frågestunden? Ni kan fortsätta ställa frågor till fredag, då har ni alla haft en vecka på er. Gör det här! :D


Jag vet om vad du tycker om lösgodis som innehåller färgämnen och alla möjliga tillsatser som man inte ens kan utala.. Men jag har aldrig hört vad du anser om naturgodis som "Exotic snacks" eller "Parrots"? Själv äter jag främst dessa varianter ibland eftersom att jag tycker det är godare och för att jag tycker det borde vara hälsosammare än vanligt lösgodis. Vad är din syn på naturgodis?
Och sen undrar jag av ren nyfikenhet vilket gymnasium du har valt? =)


Svar: Lösgodis är inte bra för kroppen, punkt slut. Men jag tycker ändå att det är helt okej att äta det ibland UTAN DÅLIGT SAMVETE sålänge man äter bra vanlig mat i grunden, om man nu tycker om godis. Det kallas balans, och det är väldigt viktigt! Jag tycker inte om godis därför äter jag inte det helt enkelt (utom choklad, det slinker ner då och då). Jag åt godis när jag var mindre och tyckte väl att det smakade gott. Nu när jag vet så mycket annat gott som man kan äta med riktiga smaker så frestas jag bara helt enkelt inte av godis (jag vet, vilken lyx tycker säkert många av er godisråttor som har svårt att låta bli att frestas). Dessutom när jag tänker tillbaka på den period då jag åt mycket godis och sött i allmänhet så inser jag att jag måste ha varit sockerberoende. Jag kommer ihåg hur jag ofta jag var sötsugen, och när jag väl börjat äta eller bara smaka en bit av något sött (typ godis eller en bit kaka) så kunde jag inte sluta, kroppen ville bara ha socker socker socker och det spelade ingen roll om det jag åt var gott, bara det innehöll socker. Nu när jag äter mycket bättre normalt i grunden så blir jag helt enkelt i sötsugen längre, godiset frestas jag inte alls av och jag kan stillsamt njuta av en bit riktig kladdkaka eller muffins utan att känna att jag måste ha mer. Jag kan berätta mer om mitt tidigare sockerberoende någon annan gång som jag nu på senare tid har insett att jag måste ha haft (om ni vill?).


Okej naturgodis då. Jag älskar naturella nötter, det är mitt "godis". Men mer kan jag inte uttala mig om naturgodis av den enkla anledning att jag typ aldrig ätit det (förutom naturell nötter då men de köper jag oftast i plastpåsar och inte i naturgodispåse). Mina föräldrar köpte aldrig hem det när jag var mindre. Och sedan i äldre dagar när kompisar har köpt det på rasterna (och då kanske jag har smakat någon gång, jag kommer inte riktigt ihåg) men jag avskräcks redan av den hemska lukten som kommer när man öppnar locket till de olika naturgodisarna. Det luktar förfärligt om ni frågar mig (och jag tror att det smakar detsamma), därför har jag aldrig känt att jag har velat pröva det. Eftersom jag inte äter det så har jag inte heller haft något intresse av att ta reda på vad det egentligen är för något. Mycket naturgodis har nötter i sig, så då är min gissning att det näringsmässigt är bättre än godis, men lika energirikt (kalorier alltså). Så om jag var er och stod och valde mellan om jag skulle köpa vanligt godis eller naturgodis så skulle jag gå på det jag var sugen på.


Exakt vilket gymnasium jag ska gå på kommer jag inte att skriva här. Men jag ska gå sam-sam på ett av Stockholms stora gymnasium, jag är så taggad inför det (bara 6 dagar kvar nu) :D


Om du någongång ätit för mycket till middag tex, och vet att det är för mycket, tänker du då att du måste äta mindre nästa dag eller du går bara efter hungerkänslor?

Hur äter/tränar din familj i jämförelse med dig?


Ibland blir det väl för mycket mat än vad som egentligen är nödvändigt. Men det är faktiskt inte hela världen. Lite extra energi ibland skadar inte, försöker se det som en extra energiboost för morgondagen (särskilt om jag ska träna så kan det ju vara bra). Äter normalt dagen efter men om jag känner att jag blir mätt mycket tidigare än vad jag normalt blir mitt i en normal portion så kanske jag inte äter upp allt, eller så gör jag det för att det är gott. Men det är inte hela världen!


Jag tränar ganska mycket mer än resten av familjen. Lillebror spelar fotboll flera gånger i veckan. Mamma och pappa har båda friskiskort och går där och grupptränar ibland, men jag ska försöka peppa dem att göra det ännu mer i höst, för deras eget bästa! Lunch och middag äter vi alla samma, eller oftast. Frukosten ser dock helt olika ut, de äter betydligt mindre och samma sak i stort sett varje dag. Mellis och kvällsmål är väl inget direkt de äter, eller lillebror gör det ibland efter skolan tror jag (?), och i våras började jag göra "mellislåda" till pappa som bestod av en frukt och nötter/frön/torkad frukt.


 Tänker du på näringsinnehåll när du väljer mat? Som att du undviker vit pasta/ris/bröd och mat med tillsatt socker?
Hur många mål äter du om dagen? =)


Jo jag tänker på vad jag äter (men inte så att det går överstyr så att jag får ångesttankar, ätstörningsproblem eller att det tar upp hela min värld som det tyvärr gör för många unga tjejer). Jag äter vad jag har lärt mig att jag mår bra av. Vit pasta/ris/bröd äter jag, men föredrar fullkornsvarianter för det mår jag bättre av om jag får välja men det går ju inte alltid (mer mättnadskänsla och inget snabbt socker som får blodsockerkurvan att gå upp och ner). Dock kan jag inte äta för mycket fullkorn/fiberprodukter, det klarar inte min mage av. Man har ju hört att man ska äta så mycket fibrer, så under en period åt jag väldigt mycket sådannt, vilket jag sedan insåg inte var bra för min mage (ska inte gå in på detaljer...). Det blev för mycket av de goda. Nu vet jag ungefär hur mycket fullkorn/fibrer jag kan äta så att jag mår bra (och vissa produkter som anses väldigt hälsosamma ska jag undvika helt). Men jag tror att det är väldigt indivduellt, man måste lära känna sin kropp och hur mycket den klarar av (inte hur mycket någon ny diet i aftonbladet säger att du ska äta).


Nu på sommaren har det blivit som det har blivit med att äta regelbundet. Men de senaste dagarna har jag kommit tillbaka till de gamla vanorna igen (skönt, mår bättre av det). Just nu är det 5 mål om dagen: frukost, lunch, mellis, middag och kvällsmål. Jag sover ju längre än på terminerna så ett mellis mellan frukost och lunch hinns inte med, men jag får se om jag börjar med det igen när skolan börjar.


Hej!
Jag blev fick nyligen en diagnos om att jag är laktosintollerant, jag har alltså ätit kvarg/yoghurt/keso innan men nu kan jag inte äta det längre, så min fråga är om det finns kvarg och turkiskyoghurt som är laktosfri? Vart kan man köpa det isåfall? :)
Kram


Hej! Tråkigt att bli diagoniserad laktosintollerant, det är säkert en jobbig omställning. Men du har tur som får det nu och inte för 20 år sedan då det inte alls fanns laktosfria varianter på mejeriprodukter. Keso och yoghurt vet jag direkt finns laktosfri. Googlade och såg att det även finns laktosfri turkisk yoghurt. Köpes i vanlig mataffär! Och kvarg finns också från märket Valio, den heter då mat&bakkvarg, dock kan jag misstänka att den inte är lika vanlig som de övriga laktosfria produkterna, antagligen finns den främst i större och mer välsorterade mataffärer. Men du kan ju alltid fråga om de kan beställa in det (om du brukar handla i en mindre affär). Kram!


Så svar på fler frågor kommer...


  Jag tycker inte om vanligt lösgodis, men den här chokladen tycker jag är jättegod! Super att ha med sig på bio när alla andra äter popcorn :P

Av Sofie - 14 augusti 2012 12:30


  Med matkorn och sallad på gröna blad, rivna morötter, små tomater och solroskärnor


Jag gjorde en snabb och enkel lunch med min smarriga tacokrydda:


Kyckling i tacosås (2 personer)


ca 300 g kycklingfile

1 stor pressad vitlöksklyfta

1/2 msk hemmagjord tacokrydda

1 dl krossade tomater


1. Skär kycklingen i mindre bitar och bryn i en stekpanna.

2. Fräs med vitlök och tacokrydda sista minuten.

3. Häll på krossade tomater, låt allt puttra samman i ca 5 min!


Jag skulle sortera lite kryddor idag och beslöt mig för att blanda ihop min egen tacokrydda när jag väl höll på (den var slut). Jag gjorde även en ny kryddblandning med indiska smaker. Mer om den senare. Nu måste jag verkligen rusa! :D


Av Sofie - 14 augusti 2012 08:58


   


Dagens frukost:

x Muffinsarna ovan

x Riskaka med jordnötssmör


Älskade frukostmuffins/cupcakes recept, idag med en ny smaksättning: hallon, och sedan en underbar citron/kokostopping på. Ni måste testa!


Frukost hallonmuffins/cupcakes med citron/kokostopping (1 person)


3/4 dl fiberhavregryn

1 ägg

1 äggvita

1 skvätt mjölk

1/2-1 mosad banan

1 krm vaniljpulver

3/4 dl mosade hallon

3/4 dl hela hallon


1 dl kesella/turkisk yoghurt

saften ur 1/2 citron

pumpakärnor

mycket kokosflingor (måttade ej, men gissar på ca 2-3 msk)


1. Blanda ihop gryn, ägg, äggvita, mjölk, banan, vaniljpulver och hallon.

2. Fördela i muffinsformar (i papper). Denna gång tog jag 3 större, tidigare har jag använt 5 mindre. Det spelar ingen roll (bara microtiden blir olika), fyll dem 2/3 i den storleken du har.

3. Micra i micron tills de stelnar, ca 2-5 min (beroende på storlek) på full effekt.

4. Blanda kesella/turkisk yoghurt med citronsaft.

5. Bre kesellablandningen över de färdiga muffinsen och toppa med pumpakärnor och rejält med kokosflingor (ska verkligen smaka kokos)! Ät och njut :D


De är flera som har frågat hur många av dessa muffins man "ska" äta. Jag har ju testat med lite olika mängd gryner och ägg/äggvitor för att få en bra balans som är perfekt till frukost. Jag kan ju ingenting om näringsberäkning och liknande, så mitt tips är ät så många som du känner är lagom. Men en läsare (Carina) som läser till kostrådgivare har närningsberäknat dessa på eget intiativ. Enligt henne (eller Sveriges rekomendationer som hon kan) har äpplevarianten på 3/4 dl gryn och 1 ägg (och mycket mer såklart i) perfekt balans mellan kolhydrater, proteiner och fetter men är för energimässigt inte tillräckligt (för en ung aktiv tjej) till frukost. Choklad/kaffevarianten på 3/4 dl gryn och 1 ägg+1 äggvita innehåller lagom energi, men är lite för snål på kolhydrater. Detta kan man ju balansera upp med att äta en frukt eller dricka ett glas mjölk/juice till. Så då vet ni det, men det är ju självklart personligt hur man vill äta! Idag gjorde jag iallafall muffinsen på 3/4 dl gryn, 1 ägg och 1 äggvita för att uppnå bra energimängd. Och sedan hade jag i mycket hallon (som den där extra frukten) och åt dessutom en riskaka (rena goda kolhydrater) och jordnötssmör på det. MUMS!!!


 


Nu är jag redo för en ny dag :) Är ni? Också satsat på en bra stabil frukost?


Av Sofie - 13 augusti 2012 22:22


  Toppat med blåbär och kakaonibs! 


Mumsmums, jag spenderar senare delen av kvällen i pyjamas i sängen med spotify, läsandes papper som jag fått idag, kollar upp mitt schema inför hösten som uppdaterats (om det verkligen stämmer så ääälskar jag det), smsar med lite kompisar, hittar en katalog från min förra dansskola och funderar på om jag ska börja dansa igen (fast nej i höst vill jag satsa på gymmet tror jag), läser mina favoritbloggar och äter glass som smakar kola. Livet kunde vara sämre, betydligt sämre! Glassen:


Proteinrik glass med smak av kola (1-2 portioner)


1 dl kesella/kvarg

1 mosad banan

2-3 krm vaniljpulver

1 1/2 msk mesquitepulver

1 msk agave/honung/stevia

1 äggvita


1. Blanda ihop kesella, banan, vaniljpulver, mesquite och valfri sötning. Smaka av, vill du ha mer sötma (sötning) eller kolasmak (mesquite), tänk på att det ska blandas ut med en äggvita så lite för "stark" smak är bra.

2. Vispa en äggvita till ett vitt och hårt skum i en annan skål.

3. Rör försiktigt ner kesellablandningen i äggvitan (så att inte äggfluffet helt förstörs).

4. Lägg i en burk, låt stå i frysen ca 2-3 timmar tills det har fått glasskonsistens, rör då och då (eller ät direkt eller ha inne i kortare tid, men då blir det inte riktigt glasskonsistens snarare tjock kräm, men gott blir det iallafall).

5. Toppa helst med halvtinade blåbär som du mosar ner i glassen, passar smakmässigt jättebra ihop!


Okej detta var väl främsta anledningen till att jag var "tvungen" att köpa mesquitepulver. Att ha ett pulver som smakar kola är grymt gott hehe. Tyvärr kan ni inte göra kolaglass om ni inte har mesquitepulver, och det antar jag att det flesta av er inte har. Om någon är intresserad finns det att köpa på Gryningen på Söder i Stockholm (och säkert andra ställen men där har de bra pris), och även deras webshop.


Men även om ni (eller de flesta av er) inte kan göra kolaglass (för att ni inte har mesquite) så kan ni göra er egen glass för grunden jag använde till detta recept är grym. Vispa 1 äggvita hårt och blanda sedan i ca 1 dl kesella/kvarg, det blir väldigt proteinrikt (vilket man helst vill ha i sig på senare delen av kvällen). Sedan är det bara att använda fantasin att smaksätta, kanske hallon, blåbär, kakao, kanel, lakritspulver, mixade jordgubbar, vaniljpulver, hackade nötter, chokladbitar, kokosflingor eller citronpulver...? Själv har jag flera idéer på kommande glassmaker som jag ska pröva, håll utkik här för att få tips. Sedan måste man även söta (för glass är ju söt, men hur sött kan man ju bestämma själva), bär är ju söta men oftast vill man ha mer sötma, så andra tips är mosad banan, agave, honung, stevia...


    Vill även tillägga att jag inte tror att sådanna här "superpulver" kommer göra så stor påverkan på min hälsa som vissa tror, (sådanna här människor som satsar på superpulver och superpiller från hälsokosten när den enklaste lösningen heter ren och riktigt mat) jag köper det för att det är gott! :D


Har ni testat att göra egen liknande glass? Några bra tips på smaksättningar? Har ni mesquitepulver, några idéer på vad jag kan göra med det? :)


Av Sofie - 13 augusti 2012 20:09

  

 


Kvällens middag blev grym. Kombinationen i biffarna var klockren (tyckte jag och hela familjen), ni måste testa:


Oliv- och senapsbiffar med tomatbulgur (4 personer)


500 g nötfärs

1 ägg

1 msk dijonsenap

2 dl hackade kalamataoliver (såklart urkärnade)

salt (ca 1/2-1 tsk) o peppar (några varv med pepparkvarnen)


2 1/2 dl bulgur

ca 2 dl vatten

ca 4 dl krossade tomater

2-3 tsk torkad rosmarin

1 avokado

1 paprika

salt o peppar


1. Blanda färs, ägg, senap, oliver, salt och peppar i en bunke. Forma till biffar.

2. Stek biffarna i olja/smör så att de blir genomstekta.

3. Koka samman bulgur, vatten, kroosade tomater och rosmarin i ca 10 min.

4. Skär avokado och paprika i mindre bitar. När bulgurn kokat klart: rör i grönsakerna. Smaka av med salt och peppar.

5. Ät biffarna och bulgurn tillsammans med en fräsch sallad!


  Tycker ni bulgur och liknande gryn är torrt och tråkigt? Koka då med krossade eller passerade tomater så blir det mycket saftigare. Rosmarinen går att byta ut mot vilken krydda som helst. Samma sak med avokadon och paprikan, gillar du inte det, blanda istället i vitlök, fräst gullök, bladspenat, svamp, morötter eller kanske tärnad fetaost?

  

  Som vanligt med sallad till, denna dag en enkel på rivna morötter och gröna salladsblad!


Måste även nämna lite om min dag (först skrev jag en lång berättelse men insåg att den blev alldeles för långtråkig för er att läsa, så här kommer en väldigt sammanfattad variant): Lugn och seg förmiddag. Träffade Maxine. Var på 2 timmars träningsskola, kul och lärorikt. Lärde mig tekniken för 3 grundläggande övningar på gymmet som jag velat göra men inte vågat pga risken att göra fel, så det var precis vad jag behövde lära mig (mer om detta i veckans träningsinlägg). Ser framemot resten av veckan mycket. Gick runt med Maxine i några av Söders bästa mat/hälsobutiker, roligt för matnördar. Har köpförbud men fick ändå med mig mesquitepulver som jag läst så mycket om hehe. Haft det härligt i solen. Beslöt mig för att känna formen efter att vilat ordentligt efter min sjukdom. Sprang personbästa på 5 km (allt berodde på all den mentala energin jag hade, för kroppen var det minst sagt jobbigt men jag gjorde det, yttligare ett bevis på att 50 % av hur man presterar på all träning beror på det mentala), endorfiner i hög nivå kombinerat med bra musik, underbar natur och vackert löparväder=en helt ny gladare Sofie som kommer hem. Lagade middagen ovan. Slappat lite. Nu ännu mer slapp inför morgondagen. Och sedan blir det proteinrik kolaglass med blåbär till kvällsmål, kika in här senare för recept!

Av Sofie - 13 augusti 2012 09:36


 


Dagens frukost:

x Gröt med smak av äpplepaj


Gröt med smak av äpplepaj (1 portion): Koka drygt 1/2 dl quinoapuffar med 1/2 dl fiberhavregryn (alternativt 1/4 dl havregryn och 1/4 dl kruskakli som i originalreceptet) med en massa kanel och 2 dl vatten. Hacka ett litet äpple i småsmå bitar. Stäng av värmen och rör i nästan hela äpplet och ev. 1 äggvita för mer protein. Mjölken som är ett måste är gjord på 3/4-1 dl mjölk, några knivsuddar vaniljpulver och några droppar agave/honung (alternativt 1 tsk stevia). Häll mjölken över gröten och toppa med resten av äpplet, extra kanel och några hackade valnötter (viktigt för crunchighet). Ät och njut!


Receptet har jag fått från denna tjejs instagram. Äpplegröt med kanel har jag ätit många gånger och det har varit gott men det har inte smakat äpplepaj. Denna gjorde det, och jag tycker att det är ett mysterium hur den kan göra det när min vanliga äpplegröt som är nästan identisk inte gör det. Halva gröten är gjord på quinoapuffar, det brukar inte min äpplegröt göra men jag tror inte det är det som är lösningen. Själv köpte jag faktiskt quinoapuffar enbart för att kunna testa detta recept (egentligen har jag köpförbud på alla sorters mjöl/gryner/nötter/pulver då vårt skåp hemma är överfullt haha men det kostade bara 20 kr på coop (hälsoavdelningen), ska även finnas på hälsobutiker enligt fanny om ni vill ha). Jag tror att ni kan göra gröten på 1 dl fiberhavregryn istället om ni inte har quinoapuffar (kan ju tyckas vara lite onödigt att köpa) för jag tror som sagt inte att det är det som är lösningen. Antagligen så är det kombinationen av den söta vaniljmjölken som tillsammans med äpple/kanel gröten smakar äpplepaj, jag tror även valnötterna är viktiga för crunchighet, paj brukar ju ha lite tuggmotstånd på toppen.


Hursomhelst jättegott, pröva :D


 


Så redo för en ny dag och en ny vecka! Bara 8 dagar till skolan börjar :S Dags att börja njuta och utnyttja tiden som är kvar tror jag :D

Av Sofie - 12 augusti 2012 21:53


 


x Mini omelett på 1 ägg, 1 skiva kalkonpastrami, 1 hackad soltorkad tomat, peppar och basilika

x Hembakat bröd med keso (som jag saknat hela helgen haha), tomatpure och basilika

x Mini "efterrätt" på hallon, blåbär, mango, mandelsmör, torkade äpplebitar, kokosflingor och kakaonibs


Ja idag blev det frukost till middag, fast kanske lite mer avancerad frukost än de flesta brukar äta. Hemma igen efter en annorlunda helg i vackra Värmland, faktiskt inte alls hungrig eller med någon aptit, resten av familjen beställde hem pizza, jag fick rent av pressa i mig det på bilden. Inte alls hungrig som sagt men sjukt trött. För lite sömn, inte tränat på evigheter, en massa bilåkande, mycket att göra och inte alls regelbunda mål (men bra mat) har helt enkelt satt sina spår. Imorgon blir det tillbaka till vanliga vanor, yes. Nu ska jag sooooova för jag känner att jag bara sitter och skriver en oinspirerande sörja till er nu!


Vad brukar ni äta till middag när ni äter "frukostmat" eller brukar ni köra på någon annan nödlösning (typ tonfisk/makrill på knäckebröd)? :) Kul att många har frågat på frågestunden, har du missat det? Fråga på här! Godnatt...


 

Av Sofie - 12 augusti 2012 21:08


Måndag - Uppvärmningsjogg ca 5 min, Löpning 5 km (test efter sjukdom) 29:44 min + 53 burpees, 5:18 min planka + ca 5 min nedvarvningsjogg


Tisdag - PW 30 min + 17 min ben och rumpa appen + 54 burpees, 5:24 min planka


Onsdag-Söndag - Vilodagar


Kommentar: Jag ska försöka hålla mig väldigt kort då jag är så trött att jag håller på att somna medan jag skriver... Det blir tyvärr ingen veckans "tanke" denna vecka, jag har inte tid för det. Jag var som sagt sjuk förra veckan, tog lite extra vilodagar förra helgen och gick en del lugna promenader istället för att gå från liggande till hård träning. Men på måndagen var tanken att jag skulle komma tillbaka sakta men säkert till den normala träningen. Sagt och gjort. Jag sprang 5 km, men jag hade lovat mig själv innan att jag skulle ta det lungt och inte springa mitt bästa och vid minsta känning (stavning?) gå. Så jag tog det långsamt och gick några gånger då det bara kändes annorlunda jobbigt i kroppen (känningar inuti) inte konditionsjobbigt eller mjölksyra i benen. Tävlingsmänniskan Sofie blev ganska sur när tiden inte alls var särskilt bra, men så blir det väl när man är sjuk. På tisdagen hade jag inte alls tänkt träna (börja varannan dag efter sjukdom) men kände för det, och det var inte träning av de lugna slaget. När jag tränade var det något som kändes lite fel, precis som på måndagen men tänkte inte mer på det. Det var senare på tisdagen när jag var ute på en lång men långsam promenad med en kompis som den där konstiga känslan kom tillbaka i kroppen, och det var i hjärtat/bröstet som ett obehagligt dunkade men inte så att det gjorde ont. Lite rädd blev jag och beslöt mig för att vila några dagar. Men även om jag vilade så försvann det inte. Till slut så gick jag till läkaren på fredagen för att kolla. Tog ett antal prover. Inget fel på mitt hjärta. Troligtvis är det som jag känner av övre delen av magen, tydligen om man har varit magsjuk (och spytt) kan magsaft kommit upp och in i andra delar av magen och typ irritera eller något, jag kommer inte riktigt ihåg hur det var med alla konstiga ord. Men det är hursomhelst ingen farligt, och jag kan träna med det även fast att det känns obehagligt. Så från och med fredag kunde jag träna igen, men samtidigt så reste jag bort och har haft ett fullsmockat schema hela helgen. Fast att inte kunna träna är bara en ursäkt, träna kan man nästan alltid göra, antingen mer eller mindre (alla kan få in 10-15 min då och då med någon form av träning, att skylla på att man inte hinner är bara en ursäkt för att man är för lat och inte prioriterar sin hälsa), men nu valde jag att skippa att träna. Jag kunde hållt på med pluurping på hotellrummet eller sprunhit en kort runda i trakten men nej jag kände verkligen inte för det så det blev inget av det. På gott och ont. Funderade på att springa nu söndag kväll när vi kom hem. Det hade jag kunnat. Men jag insåg att det inte var en bra ide. Med bara 5 timmars sömn (sen lördag kväll och sedan upp igen tidigt på söndagen, jag är ganska sömnkänslig om jag sover för lite eller för mycket) och ingen riktigt bra energi i kroppen. Dessutom ska jag nu från att knappast tränat på 2 veckor träna ganska intensivt 5 dagar i rad (mer om det senare). Så det hade nog ändå bara blivit pannkaka av det. Satsar hellre på att sova ordentligt nu och vara utvilad för imorgon. Kanske en PW eller kort löptur innan frukost innan dagens "riktiga" träning.


Jo ska berätta nu vad jag ska göra i veckan, inte världens grej men det ska bli kul. Jag och min kompis Maxine ska gå på träningsskola för tonåringar på vår gymkedja, på 5 dagar ska vi hinna med 10 timmar träningspraktik (alltså träna) varvat med teori. Jag har ingen aning om hur det kommer bli, och exakt vad vi kommer att få göra. Fokus gym imorgon, löpning på tisdag och lite annat. Men förhoppingvis kommer det att bli jättekul och jag kommer få lära mig en massa nya saker (som jag då kanske kan låta er ta del av i nästa veckas träningsinlägg). Ja ni kommer få höra under veckan hur det är!


Så denna vecka blir det träningsfokus på det. Min löpsatsning inför tjejmilen går sådär nu (den som började så bra). Min kondition har nog försämrats avsevärt efter 2 veckors icke-löpning. Tråkigt då jag kände att den verkligen började bli bättre. Men jag kommer igen. Att springa varannan dag nu och gå på träningsskola blir för tufft, särskilt efter att jag har varit sjuk. Vila kommer jag att behöva på lördag, men på söndag minsann så ska jag fortsätta med min tjejmilplan att springa enligt ett löpschema jag har varannan dag, och så kör jag på det tills tjejmilen och då får det gå som det går. Den här pluurpingutmaningen som jag gick med i, ja det har ju gått som det har gått de här två veckorna. Jag har inte riktigt bestämt hur jag ska göra. Kanske fortsätter jag bara imorgon från där jag var, och blir klar några veckor senare än alla andra, det vore okej.


Så nu har ni tagit del av min träningsdagbok och mina tankar. Hoppas att det kanske kan inspirera någon. För mig är det ett skönt att skriva av mig och planera och tänka efter hur min träning gick för att kunna göra ännu bättre i framtiden!


Och kom ihåg träna aldrig när du är sjuk. Och vid konstiga känningar, kontakta en doktor som får kolla :)


Sök i bloggen

Translate

Presentation


Välkommen till en blogg skriven av en 18-årig tjej från Stockholm om mat och hälsa! Här inspirerar jag till en hälsosam livsstil som håller på längre sikt utan dieter, kalorier och vikttänk! Jag älskar att testa nya recept och hitta på mina egna, dessa re

Följ bloggen på bloglovin

Nyttigt Gottis

Kontakta mig

                      Mail:

foodandhealthinmyway@yahoo.se

 

Instagram: sooofieee

Fråga mig

116 besvarade frågor

Middagsrecept

Topp-12 "Chokladigt"

 

Inlägg om vikt och kalorier

   

Superfood Guide

Nyttiga frukostmuffins

Kategorier

Vegetariskt

Pannkaksrecept

Andra inspirerande bloggar

Läsarfrågor med svar

Hitta recept

Matbloggstoppen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Arkiv

Bloggar om mat

Matklubbens Topplista

Senaste inläggen

Omröstning

Varför läser du min blogg?
 För recepten
 För frukostinläggen
 För inspirationen
 För bilderna
 För att du känner mig personligen
 Annat (kommentera gärna vad då)
 Det är första gången jag besöker bloggen
 Flera av anledningarna

RSS

Hälsobloggstoppen


Ovido - Quiz & Flashcards