Sofies Wellness

Alla inlägg under augusti 2012

Av Sofie - 21 augusti 2012 07:52


 


Dagens frukost:

x Kokosdavosgröt med kiwi, granatäpplekärnor, rostade nötter/frön och mandelsmör

x Ett halvbra försök att få i mig ett ägg också


Kokosdavosgröt (1 portion): Blanda ihop 1/2 dl vanliga havregryn, 1/2 dl kokosflingor, 2-3 msk havrekli (alternativt mer havregryn) och 2-1 1/2 dl naturell yoghurt, låt stå ochgegga ihop sig under natten i kylskåpet. Jag smaksatte även min rejält med vaniljpulver på morgonen. Toppa med vad du vill!


Körde en favorit i repris denna morgon, kokosdavosgröt. Eftersom jag visste att jag inte skulla vara så pigg och ha tid att göra frukost denna morgon, då blandade jag ihop gröten igår kväll, kokade även ett gäng ägg så att jag har för flera dagar framöver. Perfekt nu när jag inte har lika mycket tid på morgonen! Dock får jag säga att det var sjukt svårt att äta lika mycket som normalt såhär tidigt, det kommer ta några dagar att få kroppen att vänja sig vid de gamla frukostrutinerna.


Så idag är det dagen med stort D. Jag börjar gymnasiet. Superspännande och superläskigt. Precis som det ska vara. Efter 10 år i samma skola och samma klass är det dags att lämna tryggheten och bege sig ut på nytt främmande vatten. Ingen i min klass har valt samma skola, vilket är både positivt och negativt. Men jag känner några från annat håll som börjar i min nya skola, skönt. Bara det att jag inte kan springa 2 minuter hemifrån innan skolan börjar och ändå hinna är en sak, nu ska jag även börja ta bussen varje dag. Mycket omställningar, men jag gillar det!


    


Vad äter ni till frukost idag?


Jag har ingen aning om vad jag kommer göra idag eller hur länge jag kommer vara i skolan och vad som händer efteråt. Men jag har iallafall fixat ett tidsinställt inlägg som kommer upp här vid lunchtid, kika in här då igen! :D 

Av Sofie - 20 augusti 2012 14:02


   


Som kolhydratskälla i dagens lunch istället för potatis/pasta/bulgur/matkorn som jag har tröttnat något på:


Rödbets- och sötpotatisbiffar (1-2 personer)


100 g rödbetor (ca 2 st)

100 g sötpotatis (ca 1/2 st)

1-2 ägg

1 tsk basilika

salt


1. Skala och grovriv rödbetor och sötpotatis.

2. Blanda med ägg. Krydda med basilika och salt.

3. Forma till "biffar", stek på ganska hög värme i olja.


Supergott, och superenkelt. Rödbetorna och sötpotatisen går att byta ut mot vilka rotfrukter som helst. Jag hade faktiskt inte vanliga rödbetor utan polkabetor, vilket är i stort sett detsamma bara att de är vit/rosarandiga i färgen. Det fanns bara ett ägg kvar hemma, så jag var rädd att de helt skulle falla isär. Men det gjorde det inte, dock tror jag att de skulle hålla ihop ännu bättre med yttligare ett ägg i, eller en till äggula eller äggvita. Angående antalet och hur många man ska äta per person beror lite på. Jag hade ingen annan riktig kolhydratskälla som bulgur/potatis till så jag åt upp nästan alla ovan själv. Men har man det som komplement till "huvudmaten" så är det nog mer lagom att dela 2 på receptet. Självklart beror det också på hur hungrig man är, hur stor energiförbrukning man har, äter man ofta och lite eller sällan och mycket osv, ni vet det gamla vanliga :P


Jag åt dessa med rester från gårdagens middag och en stor fräsch sallad:

     Lax med tapenade. MUMS!!!


Förresten idag är det min sista dag på sommarlovet. Hjälp, hur gick tiden så fort? Det känns inte som om det har varit en riktig sommar ens. Jag har hitills bara spenderat dagen med att fixa och planera lite inför imorgon, jag vet inte riktigt vad jag ska göra. I stort sett har alla mina kompisar börjat skolan nu, antingen förra veckan eller idag. Men jag ska iallafall träffa en gammal klasskompis senare efter att hon har slutat skolan för dagen. Då gör jag iallafall något vettigt idag :D


Ni får ha en fortsatt fin dag! 

Av Sofie - 20 augusti 2012 06:00


Min träning:


Måndag - På träningsskolan: Grund och teknik i benböj, marklyft, militärpress + Träning på egen hand: Uppvärmningsjogg ca 5 min, Löpning 5 km 25:36 min (personligt rekord), Nedvarvning ca 5 min


Tisdag - På träningsskolan: Cirkelfys ca 45 min


Onsdag - På träningsskolan: Löpskola, backtips, ganska lugn distanslöpning = totalt ca 60-75 min (höll inte alls koll på tiden)


Torsdag - På träningsskolan: Grund och teknik i rodd, chins, goodmorning, bänkpress


Fredag - På träningsskolan: Blandade löpintervaller ca 45 min + Träning med Maxine: IntervallFlex 55 min


Lördag - Vilodag


Söndag - Löpning: 10 min uppvärmningsjogg, några stegringslopp, Intervaller 400 m x 10 gånger med 1 min vila emellan varje, ca 10 min nedvarvningsjogg = Totalt 52 min, 8.20 km + Pluurpingutmaningen 55 burpees, 5:30 min planka


Hur har er vecka sett ut?


Kommentar: Hej och hå, minst sagt träningsfylld vecka, egentligen för träningsfylld för att inte alls ha tränat på ett tag pga sjukdom.  Men nu har jag varit på träningsskola så det har blivit så. En del pass har varit väldigt korta och inte alls intensiva och jobbiga utan mer fokus på teknik, men det har ändå gett en del träningsvärk då det var helt ovana rörelser för kroppen att genomföra. På måndagen efter ett sådant teknikpass var jag så sjukt sugen på att springa efter att vad som känt som evigheter. Så jag beslöt mig för att springa ett 5 km pass bara för att se vad jag låg. Jag trodde min kondition skulle ha försämrats rejält efter att jag hade vilat ett par veckor. Men jag var så himla mentalt taggad och full på energi efter att ha vilat att jag bara körde och fick nytt personligt rekord. Jag försökte inte kolla på klockan för att se hur dåligt jag trodde det skulle gå. Men nähä efter halva låg jag jättebra till och jag var inte alls trött, då beslöt jag mig för att jag skulle slå mitt gamla rekord som ligger på 27 min någonting. Det var när det var sådär 1-2 km kvar som det blev tufft, men huvudet signalerade till hjärnan KÖR och det gjorde jag, även fast att jag fisk håll i magen och det kändes ett dunkande i övre delen av magen (som inte är farligt men obehagligt) i slutet. Haha lycka när man slår ett nytt rekord. Denna gången var verkligen det mentala som gjorde det. Tänk om jag sprungit 5 km med samma mentala fokus två veckor tidigare när jag hade löptränat regelbundet länge, då har jag definitivt kommit under 25 min. Det är ju trots allt en magisk gräns :)


På löpskolan lärde jag mig mycket, mer om det nedan.


Vi hade egentligen i "läxa" att gå på 3 gruppträningspass på Friskis under veckan. Vi bokade och tänkte gå på olika pass flera gånger men sedan var vi ofta så slut och hade träningsvärk att det inte kändes skonsamt att träna ytterligare en gång även fast att vi var peppade att göra det. Jag tänkte dessutom på att jag varit sjuk, och vet att det inte är bra att gå från att träna ingenting till att träna hårt. Men sista dagen så hade vi inte sådan träningsvärk och vi ville avsluta på bästa sätt så jag och Maxine gick på ett intervallflex pass. Så himla kul! Jag tror jag har nämnt det tidigare, men jag älskar verkligen de passen med ca 10 min rörlighetsuppvärmning, 25 min blandade jobbiga intervaller för både kondis/styrka och sedan 20 min skön rörlighetsträning. Extra roligt var det också att det var premiär för höstpasset!


På söndagen återgick jag till den gamla vanliga träningen efter flera veckors avbrott för magsjuka/konstiga dunkande i magen/träningsskola. Dvs löpning enligt mitt löpschema inför tjejmilen. Tråkigt att jag har missat så mycket, men jag kör enligt schemat till tjejmilen som är om knappt 2 veckor, det få gå som det går. Ska ni springa?

Jag gick även tillbaka till pluurpingutmaningen på söndagen. Peppen att genomföra den finns inte längre där, kommer nog inte köra varje dag, men då och då och öka. Det får bli som det blir med det. Jag vill prioritera annan träning nu :P


Några tips/tankar om det jag har lärt mig i veckan:

Jag har som sagt denna veckan gått en träningsskola för tonåringar. Det har varit sjukt kul, jag har lärt mig mycket och lärt känna nya människor. Tänkte ta upp några saker som jag lärt mig som kanske andra kan ha nytta av.


När vi körde löpskola lärde jag mig en hel del. När jag springer så rör jag armarna, men jag använder bara armbågen och ut till händerna, man ska tydligen använda armarna ändå upp till axeln. När man springer ner i backar ska man luta sig framåt, jag brukar luta mig bakåt. När man spinger upp i backar ska man luta sig bakåt, jag har alltid lutat mig framåt. Och när jag verkligen tänkte på att göra rätt då kunde jag faktiskt orka springa fortare utan att det var jobbigt. Så detta ska jag verkligen tänka på i framtiden när jag springer!


Jag fick även lära mig ett antal grundgymövningar. Ni kan de säkert redan, det är de vanligaste som tar många muskelgrupper samtidigt! Jag har aldrig haft någon som kunnat visa för mig, så detta var guld värt. Nu vet jag hur jag ska göra dessa utan att skada mig. Tyvärr kan jag inte visa och berätta alla dessa övningar då det är ganska komplicerat att göra det med ord, och som sagt så kan ni säkert de redan då de är grundövningar.


Något de snackade om också var att man inte ska träna styrka och kondition samtidigt, alltså efter varandra. Det tyckte jag var lite konstigt, crossfit som är det nya som ska vara så effektivt? Och jag har hört många som kör korta löpintervaller mellan olika styrkeövningar på gymmet och tycker att det är så bra. Visst förstår jag det de menar om att man inte ska träna först 1 timme kondis och sedan 1 timme styrka eller tvärtom, för då är man redan trött från den första träningen och kan inte presentera så bra under andra timmen. Det blir mycket mindre effektivt och risk för skador. Men en halvtimme styrka och sedan en halvtimme kondis borde väl gå bra?


Vi gick även igenom hur man ska planera sin träning. Då var det främst hur man ska lägga upp sin kondition/styrketräning om man tränar och tävlar i någon sport vilket många i gruppen gjorde. Jag gör ju inte det, men kan ändå ta nytta av tipsen. Först ska man ha en sorts "försäsong" innan det är säsong för sin sport som man tränar/tävlar i. Då tränar man kondition (typ löpning) 2-3 gånger i veckan, och gymstyrka 2-3 gånger i veckan. Först mer distanslopp och lite intervaller, och mer styrka med lättare vikter och många reps. För att efter några veckor köra mer intervaller och en del distand, och mer tyngre styrketräning. Sedan är försäsongen slut och man tränar sin sport, då hinner man ju inte med sin kondition/styrketräning lika mycket då "sportträningen" tar tid, så då får man köra konditions och gym färre i gånger i veckan för att få med minst 1 vilodag i veckan. Sedan efter säsongen och kanske en något mer intensiv tävlingsperiod så kan det vara bra med ett par veckors helvila innan man börjar om från början med försäsongen.


Sen vet jag inte om allt det här stämmer, men det här var en del av det jag fick lära mig. Kan tyvärr inte skriva allt då det skulle bli så långt :D Om ni kan något mer om det jag tar upp ovan får ni gärna slänga ur er en kommentar!


Av Sofie - 19 augusti 2012 21:45


 


Pappa har länge klagat på den där oöppnade burken med svarta oliver som stått i skafferiet i evigheter. Svarta oliver är inget som går hem hos någon av oss, det går att äta men det är inte särskilt gott. Men tapenade är gott. Dock fick vi köpa hem ännu mer äckliga oliver då i alla grundrecepten jag kunde hitta skulle man ha större mängd haha. Men nu har vi iallafall inga svarta oliver kvar här hemma.


Tapenade (1 sats)


300 g svarta oliver (avrunnen vikt), ca 5 dl

4 sardellfiléer

1/2 dl olivolja

2 vitlöksklyftor

saften ur 1/2 citron


1. Bara att mixa ihop allt till en krämig röra!


Vi gjorde en sats, det blev ganska mycket. En del av tapenaden fick gå åt till kvällens middag. Resten ska sparas till att ha på knäckebröd/bröd, förrättsdipp eller till annan mat. Vad kan man mer ha tapenade till?


 


Lax med tapenade: Gör tapenade enligt receptet ovan. Lägg tinade laxfiléer i en ugnsäker form. Bre över ett lager tapenade. In i ugnen på 175 grader i ca 15-20 min. Klart!


 


Kvällens supergoda middag! :D

Av Sofie - 19 augusti 2012 17:46


  Min blåbärspajfikabit idag med hemmagjord vaniljkesella (kesella+vaniljpulver+mosad banan)


Så himlans gott! Tänk för två år sedan kunde jag knappt koka pasta/bulgur eller värma en tomatsås. Nu hittar jag på helt egna recept utan problem, och det blir gott. Vilken förvandling ;)


Igår plockade jag och en kompis spontant blåbär som sagt när vi var ute en sväng. Jag kände att jag ville göra något speciellt med dem då det tog sin lilla tid att plocka. Det blev en halvliter så det var alldeles lagom för en paj. Så smulpaj fick det bli.


Den blev verkligen jättebra, perfekt krispigt täcke, lagom söt och god smak. Kanelen förgyller hela pajen. Samtidigt så är det inte alls något "dåligt" i. Bara bra näringsrik mat. Det låter väl bra? Perfekt som fika, dessert, mellanmål, kvällsmål och till och med frukost (det är ju inget dåligt i så varför inte?). Jag och min lillebror åt den varm som eftermiddagsfika/mellis, jag med vaniljkesella till och han med glass.


Nyttig Blåbärssmulpaj


5 dl blåbär

1 dl fiberhavregryn

1 dl grovhackade mandlar

1/2 dl grovhackade valnötter (eller andra nötter)

1/2 dl solroskärnor

1/2 dl kokosflingor

1 msk kanel

2 msk linfrön

1 dl kesella/kvarg

3 msk agave, eller honung i lite större mängd (eller annan sötning)


1. Skölj blåbären och fördela i en pajform (ca 25 cm i diameter).

2. Blanda noga ihop resten.

3. Smula smuldegen över blåbären.

4. Grädda i ugnen i ca 10-15 min på 225 grader.

5. Ta ut och ät tillsammans med exempelvis vaniljkesella, glass, vaniljsås eller vispgrädde! Godast är den förstås nygräddad och fortfarande varm.


Jag har länge letat efter ett sådant här recept på en god och knaprig men nyttig paj. Fast jag hittade inget, så nu har jag hittat på ett själv. Perfekt! :D Blåbären går förstås att byta ut mot andra bär och frukter, nästa gång får nog bli äppelpaj såhär på hösten. I smuldegen kan man säkert exprimentera mer, byta ut nötterna, blanda i kakao eller andra smaksättningar och kryddor. Kanske vaniljpulver, jordnötssmör eller mitt kära mesquitepulver?


 


     


Mer än godkänd av hela familjen. Att det var en nyttig version var det ingen som la märke till eller kommenterade ;) Smakar precis som vanlig!

Av Sofie - 19 augusti 2012 10:15


 


x Chokladdavos med mandelsmörskräm, gojibär och kiwi


Chokladdavos med mandelsmörskräm (1 person): Blanda ihop 1 dl valfria gryn, 2 dl naturell yoghurt, 1 msk kakao och 1/2-1 mosad banan. Om du tycker om kaffe kan du smaksätta med ca 1 msk kokat kaffe, och om du har mesquitepulver hemma kan du även ha i 1 tsk av detta, men dessa två saker är inte alls nödvändiga men jag hade i det idag. Mandelsmörskrämen gjorde jag på 1/2 dl turkisk yoghurt, 1/2 dl kesella och 1 msk mandelsmör. Toppa med valfri frukt/bär!


Chokladdavosen är en favorit som går att varieras på en massa sätt med olika smaksättningar; idag kaffe och mesquite, och olika toppingar; idag mandelsmörskräm, gojibär och kiwi. Den går även relativt enkelt och snabbt att göra. Passade bra idag då jag vaknade ganska sent då det blev ganska sent igår kväll, jag var och såg en modern rockversion av De tre musketörerna som musikal, den var grym.


 


Förresten igår när jag var ute med en kompis så hittade vi en massa blåbärsris med blåbär. Så vi plockade en del och hälften av det står nu i mitt kylskåp. LYX! Visst skulle jag kunna toppa det på yoghurt eller gröt. Men det känns som man vill göra något speciellt med det. Har ni några bra idéer? Jag funderar på att göra någon sorts variant av blåbärspaj med nötkrisptoppen. Om någon har något recept på liknande så får ni gärna tipsa mig :D

Av Sofie - 18 augusti 2012 16:51


Ännu mer frågor och svar kommer här:


Om du fick leva på endast en frukost, en lunch, ett mellanmål, en middag och en efterrätt i hela ditt liv, vilka rätter skulle du välja? Svara gärna så specifikt som möjligt ;)


Svar: Vilken svår fråga, det finns för mycket gott. Om jag snabbt och spontant ska svara just nu får det bli: Frukost Morotskakagröt, Lunch ja då älskar jag enklare matigare sallader som denna t.ex:

    


Mellanmål då måste jag säga två äpple/kanel/keso/nötsmör eller någon variant av bananpannkakor. Middag är i stort sett omöjligt att säga, tar en riktig goding från den senaste veckan Oliv-och senapsbiffar med tomatbulgur. Efterrätt antingen kladdkaka i micron, raw chokladkaka eller något annat hembakat.


Vad är din absoluta favorittopping på yoghurten och på gröten?


Svar: Precis som frågan ovan är det så svårt att säga favoriter av allting. Hallon är alltid gott, och jag rostade nyligen en massa nötter/frön och de är så mycket godare än råa nötter. Så hallon, rostade nötter/frön och kokosflingor får bli mitt svar. Men som sagt det varierar helt från dag till dag, jag tycker om variation. Keson är också en stor favorit på gröten.


Hej! Jag undrar om du har något bra tips på ett proteinrikt mellanmål att äta efter träning och som även håller sig i väskan ett par timmar. Saker så som bla kesella och mjölk har jag hört ska vara bra efter träning, men jag brukat nästan alltid träna direkt efter skolan och då är inte dessa alternativ de allra bästa.


Svar: Skrev ett inlägg igår med ett tips att djupfrysa kesella/keso blandningar så håller det sig mycket längre. Det kanske fungerar för dig? Men kanske inte om du går hemifrån på morgonen och ska äta mellanmålet efter träningen vid 17-tiden. Kokta ägg är proteinrika och har jag hört ska hålla sig bra, men jag har aldrig testat det själv. Bananpannkakor (dvs pannkakor på 2 ägg+1 banan eller 1 ägg+1/2 banan beroende på hur hungrig man är) tror jag också håller sig bra i väskan. Annars är jag själv på jakt efter fler bra alternativ. Från och med nästa vecka kommer jag börja skolan och kommer nog oftast inte komma hem mellan skola och träning som jag alltid gjorde förut. Så om ni har några tips får ni gärna tipsa mig och Kristina som ställt denna fråga :D


Vilka är dina favoriter bland alla gottisbollar/kakor/"sötsaker" som du har gjort? De som du tycker är absolut godast :D
Tack för en asbra och inspirerande blogg! <3


Svar: Tack vad snällt :D

Favoriterna på nyttiga efterrätter är Snabbkladdkaka i micron, Raw chokladkaka, Kaffechokladbollar, Smulpaj, Mangoglass, Kolaglass. Favoriten av gottisbollar är alltså kaffechokladbollarna ovan och om man längtar efter julen tycker jag även dessa hallon/pepparkakskrydda gottisbollar är riktigt goda.


Hur många dl yoghurt/mjölk/fil äter du till frukost och hur många dl musli/flingor/bär/nötter i det?

Vilken basmat är nyttigast att äta till sina måltider?

Hur många mackor mjuk och hård och riskakor
äter du till frukost?


Svar: Jag måttar i stort sett aldrig yoghurt/mjök/fil/musli/flingor/bär/nötter (utom till recept som smoothie och liknande), jag tycker att ögonmåttet brukar fungera bra, och det blir nog lite olika varje gång till frukost.


Det finns väl inga exakta ingredienser som är "nyttigast". Jag brukar variera och köra ungefär halva tallriken grönsaker, 1/4 kolhydrater och helst då bulgur/matvete/knäckebröd/kamutvete/sötpotatis men ibland blir det potatis/pasta och sedan sista 1/4 någon proteinkälla och då helst fisk/kyckling/nötfärs/vilt eftersom det är det som jag tycker är godast. Allt är ungefärligt efter ögonmåttet och efter hur mycket det finns av allt och vad jag är sugen på, jag sitter inte direkt och måttar på tallriken.


Precis som första frågan. Det beror på vad jag har på, vad jag är sugen på, vad jag har till och hur hungrig jag är.


Vilka är dina bästa tips om man vill äta nyttigt och gott?


Svar: Ja den här myten att nyttigt ska vara äckligt är jag trött på att höra folk säga. Visst finns det nyttig mat som är äcklig, men det finns också mycket som är väldigt god. Jag vet inte riktigt om jag har några tips. Köp hem mycket olika frukt och grönt, man tröttnar snabbt på isbergssalladen med tomat/gurka och äpplen och bananer som är väl den svenska standarden för frukt/grönt. Det finns så mycket mer gott. Köp hem mycket kryddor, det förgyller alla maträtter. Jag kommer inte på några direkta tips, men kika på min blogg hehe det bästa tipset jag har, här finns massor av inspiration och det kommer mer dagligen för att äta just nyttigt och gott.


Sådär bara 15 frågor kvar nu att svara på. Jag fördelar nog upp det i 2-3 inlägg till :D

Av Sofie - 18 augusti 2012 10:23


    


Ni vet Annie som skriver en av mina favoritbloggar? Detta receptet är taget från hennes blogg. Hon gör alltid så mycket annorlunda och inspirerande rätter och recept, tyvärr så har hon ofta mycket konstiga eller snarare ovanliga ingredienser. Men så la hon upp detta recept och jag hade redan allt hemma. Perfekt! En hel del konstiga saker finns i detta recept också. Eftersom det är kokosfrallor går nog inte kokosmjölet att byta ut, men jag är ganska säker på att hampafröna går att byta ut mot linfrön/solroskärnor/pumpakärnor och sojamjölet mot vilket annat mjöl som helst. De andra ingredienserna är sådant som man brukar ha hemma. Eller kanske inte fiberhusk och det går inte att byta ut, men det finns i de flesta vanliga mataffärer nuförtiden.


Smaken då? Verkligen jättegod och annorlunda och väldigt saftiga, lite kokossmak men ändå inte. Dessa ska jag definitivt göra igen. Dock skulle man nog ha på varmluftsläge då mina fick vara betydligt längre tid inne än receptet, och efter ett tag fick jag sänka värmen för att de inte skulle bli brända på ovansidan. De var även lite degiga inuti när jag tog ut dem, men efter att de svalnat ett par minuter var de perfekta. Ni måste testa! :D


Kokosfrallor (ca 7 st)


1 mosad banan

2 ägg

1 dl naturell yoghurt

2 msk solrosfrön

1 msk hampafrön

3 msk kokosmjöl

3 msk sojamjöl

1 msk bakpulver

2 tsk fiberhusk

lite salt


1. Bara att blanda ihop allt i en bunke. Låt det stå och svälla ihop en stund, ca 5 min.

2. Forma till valfritt många bollar som du lägger på en bakplåtsklädd bakplåt. Platta till lite.

3. Sätt in i ugnen på 225 grader i 6-12 min. Bäst med varmluft annars får man göra som mig och ha dem inne ännu längre och sedan sänka värmen så att de inte blir brända.

4. Ta ut och skär itu och låt svalna något så att de "stelnar" och inte blir degiga i mitten.


   


Dagens frukost fick då bli:

x En kokosfralla med keso, kokt ägg och basilika

x En kokosfralla med keso, pesto och paprika

x En kokosfralla med keso, prusciutto och pesto (övre halvan av brödet åt jag upp på direkten för smakprovning)

x En skål naturell yogurt blandat med hallon och vaniljpulver och sedan rostade frön/nötter på toppen


Lyxfrukt :D Det är ju trots allt helgfrukost, fast för mig har det varit det i snart 10 veckor varje dag hihi ;)


Dagens planer är att träffa en kompis som jag inte träffat på över 1 år eller något, vi ska ha bada/sola om vädret tillåter och ha lite picnic, och sedan ikväll ska jag på teater med familjen. Låter som en bra lördag! :D


Ha en fin dag!!!

Sök i bloggen

Translate

Presentation


Välkommen till en blogg skriven av en 18-årig tjej från Stockholm om mat och hälsa! Här inspirerar jag till en hälsosam livsstil som håller på längre sikt utan dieter, kalorier och vikttänk! Jag älskar att testa nya recept och hitta på mina egna, dessa re

Följ bloggen på bloglovin

Nyttigt Gottis

Kontakta mig

                      Mail:

foodandhealthinmyway@yahoo.se

 

Instagram: sooofieee

Fråga mig

116 besvarade frågor

Middagsrecept

Topp-12 "Chokladigt"

 

Inlägg om vikt och kalorier

   

Superfood Guide

Nyttiga frukostmuffins

Kategorier

Vegetariskt

Pannkaksrecept

Andra inspirerande bloggar

Läsarfrågor med svar

Hitta recept

Matbloggstoppen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Arkiv

Bloggar om mat

Matklubbens Topplista

Senaste inläggen

Omröstning

Varför läser du min blogg?
 För recepten
 För frukostinläggen
 För inspirationen
 För bilderna
 För att du känner mig personligen
 Annat (kommentera gärna vad då)
 Det är första gången jag besöker bloggen
 Flera av anledningarna

RSS

Hälsobloggstoppen


Ovido - Quiz & Flashcards