Sofies Wellness

Alla inlägg under april 2012

Av Sofie - 23 april 2012 15:59


 


x Crunchybägare

x Ett päron


Crunchybägare: Blanda lika mycket kesella som keso, i med kanel efter smak och några msk müsli (jag hade pauluns) för "crunchighet", toppa med gojibär!


Hej, trötter här! :P La mig för sent igår och ett mattetest som drog ut på tiden på eftermiddagen är nog de främsta faktorerna. Jag har iallafall fått i mig mellanmål nu som ger mig mer energi. Det där med att plugga i helgen blev det knappast något av, så nu har jag en massa skolarbete att ta itu med resten av eftermiddagen/kvällen. Jättekul, eller inte... Men ska nog ta mig ut på en löprunda senare när melliset smält lite i magen, då får jag ännu mer energi och blir klarare i huvudet :D


 


Ni får förresten ha en fin eftermiddag/kväll, om jag inte hinner blogga något mer idag! :)

Av Sofie - 23 april 2012 07:40

Här kommer de första svaren på era frågor:


går man upp i vikt av de du lägger ut som du äter varje dag? eller står man stadigt och varken går upp eller ner? :) jag skulle nämnligen behöva en stadig grund att stå på och lm dina måltider gör så att man verkligen går upp eller ner är det ju svinbra och ta efter de du äter! :)

 

Alltså det här med att gå och ner i vikt beror på en sak, hur mycket energi du gör av vs. hur mycket du får i dig. Om du gör dig av mer än du får i dig så går du ner i vikt och tvärtom. Om det är ungefär lika står du stadigt. Så det beror på hur mycket du äter av allt. Så om du äter för mycket av "nyttig" mat går du upp. Eller om du äter för lite av "onyttig" mat så går du ner, det betyder att du kan leva på chips och cola och ändå gå ner i vikt, men hur bra kommer du må i kroppen då? Antagligen huvudvärk och energilös och väldigt hungrig. Alla människor som tror att man äter nyttigt för att gå ner i vikt (visst för vissa beror det säkert på det) så har det fel. Äta nyttigt för att vara glad, pigg och bara må bra är en viktig anledning!


Hej Sofie! Jag undrar en sak, tjänar du pengar på din blogg eftersom du har annonser och så?:) i såfall hur mycket tjänar du?
Jag älskar din blogg!:D

 

Tack! :D Jag har inte tjänat ett öre på bloggen. Jag bloggar på bloggplatsen och då får jag automatiskt annonser som de har fixat. Jag älskar verkligen att hålla på med bloggen och gör det helt frivilligt, men visst vore det kul att få något när jag lägger ner så mycket tid på den (blir ju nästan som ett deltidsjobb). En gång blev jag erbjuden att få hemskickat en ny proviva och prova. Men jag tackade nej eftersom jag inte ändå inte dricker det (men min lillebror blev väldigt sur på mig haha...)


Vad vill du gå för linje på gymnasiet?
kraam!! :D

 

Jag har valt att gå sam-sam! Kram :)


Vem lagar maten som du lägger upp på bloggen? är det bara du eller någon annan familjemedlem? :)

 

Det mesta som jag lägger upp på bloggen har jag lagat. Men ibland lägger jag upp något som mamma eller pappa gjort, men då brukar jag alltid skriva det :)


hur många läsare har du om dagen?

 

Det ökar lite hela tiden, senaste veckan har jag legat på ca 650+ unika besökare om dagen :) Igår hade jag läsarrekord på 706 st besökare!


Heej!! Vad har du i vilopuls? nyfiken bara :) Sen undrar jag om du brukar dricka te, och vilka dina favoritsorter är isåfall? Och sen undrar jag vilken din favoritfrukt/grönsak är? Din blogg är väldigt bra!
Kram

 

Hej tack! Jag vet faktiskt inte vad min vilopuls är. Försökte räkna den på morgonen (med fingrarna på halsen), men det gick inte, när jag fann den och började räkna så tappade jag den alltid innan det gått än minut eller ens 15 sek (så att man bara kan multiplicera med 4). Jag har tyvärr ingen pulsklocka att testa med.

Mina favoritteer är friggs rooibos te med blåbär och friggs gröna chai te.

Min absoluta favoritfrukt är röd paprika, men avokado och squash är nära. Favoritfrukten heter aprikos, men jag älskar de flesta frukter! Kram :)


Fler svar kommer! :D

Av Sofie - 22 april 2012 22:42


Snabb och enkel middag innan bion:

 

Rivna morötter, tonfisk, squash, keso, röd pesto, små tomater, två riskakor med banan på och till efterrätt en cookie dough boll med kaffesmak


Sedan gottis på bion:

 

Nötter och dessa chokladdoppade bananbitar jag fann i USA på påse (förresten vill ni ser mer vad jag köpte för saker där?)


Kvällslyx när jag väl var hemma framför ett avsnitt av Ugly Betty:

   

Hemmagjord glass på "smulade" frysta hallon, kesella och vaniljpulver (egentligen är det bästa att mixa alltihop och sedan frysa ett par timmar men jag orkade inte det utan blandade bara till en goda smörja och åt på direkten) toppat med ett hallon, några bitar fryst mango, pumpakärnor och kokosflingor!


Ibland när jag läser min egna blogg tror jag att hela mitt liv kretsar kring mat då jag nästan bara ligger upp matbilder haha. Men det är ju en matblogg och därför lägger jag nästan bara upp matbilder och skriver om mat.


Filmen jag såg var The hunger games. Så bra! Jag sträckläste boken på påsklovet och älskade den. Och filmen gjorde mig inte alls besviken. Nu ska jag bara få tag på andra och tredje boken i serien :D


Förresten skrev tidigare att jag skulle börja svara på era läsarfrågor idag, det har jag inte hunnit, men det kommer upp så fort jag hinner fixa med det!


Godnatt allihopa :P

Av Sofie - 22 april 2012 10:40


   


x Naturell yoghurt med pauluns kokos, hasselnöt och jordgubbsmüsli

x Riskakor med keso, ruccola och pesto

x Jordgubbar och kiwi med kokosflingor


Pappa hade köpt pauluns (jag tror nya?) müsli (kokos, hasselnöt, jordgubb) så jag testade den till frukost idag. Precis som de två andra varianterna var denna väldigt god. Alla 3 är mina favoriter nu (+Funcs supermüsli). Det enda negativa med denna är att det är russin i, för jag tycker inte om det särskilt mycket, särskilt inte i müsli.


Nu borde jag börja plugga vilket jag egentligen skulle ha gjort igår men det blev aldrig av. Senare idag är det tennis som vanligt (jättetaggad, har varit bortrest och det har varit lov så jag har inte spelat på flera veckor) och på kvällen blir det bio med en kompis! :D


 

Såhär ser müslin ut om ni letar efter den i mataffären!


Förresten någon annan som testat denna müsli?

Av Sofie - 21 april 2012 13:26


 


Jag har lagat lunch till pappa och mig, blev en väldigt enkel wok som var helt vegetarisk.


Vegowok (2 personer)


2 portioner kamutvete (eller liknande)

4 st quornfileer (går även med redan tärnade quornbitar)

valfri grönsaks/wok mix (jag blandade 2 st jag fann i frysen)

sweet chili sås

 

1. Koka kamutvete enligt förpackingen.

2. Tina fileerna lite så att de går att tärna i mindre bitar. Tärna sedan. (Om du har redan tärnade bitar är det bättre för du kan då bara skippa det steg).

3. Bryn quornbitarna i en stekpanna. Lägg i wokgrönsakerna och låt allt få lite färg och genomstekas.

4. Lägg i det kokta kamutvetet. Blanda runt.

5. Häll över sweet chili sås efter smak, smaka även av med salt!


Gott, enkelt och nyttigt! Precis som mat ska vara :P


 

Toppat med avokado :)


Av Sofie - 21 april 2012 10:15


 


x Frökuse med keso, ägg i micro och pestokrydda

x Frökuse med keso, avokado, pestokrydda och en liten tomat

x Naturell yoghurt blandat med pepparkakskrydda med pumpafrön och torkade äpplebitar


Hej, kanske inte världens mest unika frukost för min del, har lagt upp/ätit liknande en massa gånger, men någon kanske kan få lite inspiration ifrån den! God var den iallafall :)


Ägg i micro gör man såhär: Knäcke 1-2 ägg i en skål, vispa med en gaffel så att vitan och gulan blandar sig, sätt på 600 i ca 1 min i micron (så att allt stelnar). Mosa sedan äggkakan med en gaffel till smul!


Jag har iallafall haft en slapp morgon och ska nu strax gå på ett intervallflex pass. Efter det ska jag försöka få lite läxor gjorda och sedan blir kusinkalas med resten av släkten. Jag hade gärna träffat någon kompis också, får se om jag hinner det. Så ser planerna för min lördag ut. Hur ser er lördag ut?


Angående frågestunden så ger jag er resten av dagen till att ställa fler frågor och så imorgon börjar jag svara på dem!


Förresten såg jag att jag blivit medtagen på Fitness Magazines bloggguide, roligt, dock ganska lång guide med många länkar, så ni vill som vill ha bloggtips, kika här :)

Av Sofie - 20 april 2012 21:36


 


Efter en dag fylld med slapp skola och tjejeftermiddag med ett par kompisar (och lite annat...) så fick jag nyss för mig att testa en ny variant fredagsgottis. Receptet baseras främst på kikärter. Och då tänker ni säkert WHAT!?! Jag tänkte precis samma sak när jag läste receptet första gången. Men receptet lovade att de skulle vara goda, och det var de! Du bestämmer själv hur söta du vill att de ska vara med honung (eller liknande). I orginal receptet ska man även ha en skopa proteinpulver i, jag har inte det, men om ni vill ha det så är det bara att blanda i.


Cookie Dough bollar (ca 20 st)


Grunddegen:

1 burk/förpackning kikärter (ca 380 g)

3-4 msk naturligt jordnötssmör

sötning i form av honung/sweet freedom/agave efter smak

 

Jag hade i:

Kakaonibs

Pepparkakskrydda

Hackade cashewnötter

Kaffepulver

 

1. Skölj kikärterna riktigt noga (du vill inte att bollarna ska smaka som spadet kikärterna kommer i).

2. Mixa kikärterna med en stavmixer. Blanda i jordnötssmör och honung (eller liknande) efter smak.

3. Dags att smaksätta (inget måste men det är gott). Jag ville smaksätta med olika saker i olika bollar, så jag delade upp degen till flera degar. Sedan blandade jag i kakaonibs i en, pepparkakskrydda i en, hackade cashewnötter i en och kaffepulver i en. Bara smaka sig fram hur mycket man vill ha i. Men som sagt inget måste, och du kan ju smaksätta med exakt vad du vill, testa olika kryddor, hackade nötter, chokladbitar, kakao, frön t.ex

4. Rulla sedan till små bollar.

5. Ät antingen som de är direkt eller låt bli fastare i kylskåpet/frysen ett tag.

6. Om du inte äter upp alla på en gång, förvara i en burk i kylskåpet/frysen!


Ät och njut :P


Receptet kommer ursprungligen härifrån, hon har även lagt ut ett recept på kladdkaka med svarta bönor (nu blir ni inte lika chockade av det när ni har hört talas om kikärtsgodis?), det blir antagligen nästa sak för mig att testa! :D


  


Annars önskar jag er bara en trevlig kväll! Själv ska jag nog bara dega i sängen, kolla på någon tv-serie och käka några cookie dough bollar och bara njuta av att det är helg:D

Av Sofie - 20 april 2012 07:50


 


x Äggröra med röd pesto och fetaost

x Vaniljyoghurt (naturell yoghurt+vaniljpulver) med dinkelflingor, kiwi och gojibär


Äggröran: Smält lite smör/olja i en kastrull. Rör i 2 ägg1 skvätt mjölk1 stor sked röd pesto och 1 bit smulad fetaost. Rör runt medan det stelnar, så att det blir "smuligt".


Regnet bokstavligt talat öser ner utanför fönstret, temperaturen ligger på någon enstaka plusgrad och hela himlen lyser grått, HEJ fredag! Tänk hur mycket man påverkas av vädret? Idag känns det inte lika roligt att gå upp och gå till skolan tack vare vädret. Men det är fredag och det är skönt iallafall! :)


Förresten testa denna äggröra, väldigt god!


 

Sök i bloggen

Translate

Presentation


Välkommen till en blogg skriven av en 18-årig tjej från Stockholm om mat och hälsa! Här inspirerar jag till en hälsosam livsstil som håller på längre sikt utan dieter, kalorier och vikttänk! Jag älskar att testa nya recept och hitta på mina egna, dessa re

Följ bloggen på bloglovin

Nyttigt Gottis

Kontakta mig

                      Mail:

foodandhealthinmyway@yahoo.se

 

Instagram: sooofieee

Fråga mig

116 besvarade frågor

Middagsrecept

Topp-12 "Chokladigt"

 

Inlägg om vikt och kalorier

   

Superfood Guide

Nyttiga frukostmuffins

Kategorier

Vegetariskt

Pannkaksrecept

Andra inspirerande bloggar

Läsarfrågor med svar

Hitta recept

Matbloggstoppen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

Arkiv

Bloggar om mat

Matklubbens Topplista

Senaste inläggen

Omröstning

Varför läser du min blogg?
 För recepten
 För frukostinläggen
 För inspirationen
 För bilderna
 För att du känner mig personligen
 Annat (kommentera gärna vad då)
 Det är första gången jag besöker bloggen
 Flera av anledningarna

RSS

Hälsobloggstoppen


Ovido - Quiz & Flashcards