Alla inlägg under februari 2012
x Fruktsallad (på äpple, kiwi, banan, apelsin och päron) med limekeso (keso+limesaft), kokosflingor och gojibär
x Rågstyrka med philadelphia, kokt ägg och örtsalt
Det är alltid lika kul att laga härlig helgfrukost med en kompis. Vi gjorde en fräsch fruktsallad som vi toppade med bland annat gojibär. Vitamin och antioxidant fylld mat i all ära. Supergott!
Det här var så gott, och keso med lime har blivit en ny favorit!
Med kesella, hackade nötter och kakaonibs
Efter en supergod laxmiddag (recept kommer imorgon) lyxade jag och min kompis till det med varsin chokladmilkshake framför tvn. Egentligen skulle det ha blivit glass (enligt receptet) men det blev mycket rinnigare så det fick bli en chokladmilkshake, men det var minst lika gott det.
Chokladmilkshake (2 stora glas)
2 frysta bananer
60 g hackad mörk choklad (vi hade lindts 85 %=6 rutor)
3 dl mjölk
1/2 dl kesella
1-2 dl hallon
ev. lite vaniljpulver och honung (om man vill ha mer sötma)
1. Mixa ihop allt och häll upp i stora glas.
2. Servera med t.ex en klick kesella och hackade nötter!
Varför äta smågodis framför melodifestivalen när man kan dricka chokladmilkshake???
Nu ska jag återgå till att vara social, ha en trevlig kväll!
Skölj en burk bönor, mosa dem och blanda med en skvätt olivolja, en pressad vitlök, salt, peppar och en massa citronsaft!
Ät som pålägg på macka, som dip med grönsaksstavar eller som röra till en måltid!
Inte så färgglatt kanske...
x Uppfriskande gröt med kiwi, kokosflingor och mjölk
(x Finn Crisp med kalkonskiva och 1/2 avokado)
Uppfriskande gröt (1 portion): Koka 1 dl fiberhavregryn (eller andra gryn/flingor)+2 dl vatten+pressad citronsaft+några bitar mango+några nypor gojibär! Blanda ev. i 1 äggvita+någon msk müsli när gröten är klar!
Mums, citron i gröten fräschar upp hela "rätten"! Jag har även börjat blanda i någn msk müsli när gröten är klar så att den blir lite "crunchy", det tycker jag är gott.
Idag var planen att gå och träna ett ganska hårt pass på förmiddagen (jag hade bokat) och jag var jättetaggad för det, jag har inte tränat på snart 2 veckor (träningsabstinens haha). Men självklart inser jag att kroppen inte är 100 % frisk för att klara ett jobbigt träningspass, så jag avbokade. Nu är jag sur för att jag inte kan träna, men jag har använt min ilska till att städa mitt rum. Jag tänkte även gå en promenad innan lunch för att få ut lite energi. Resten av dagen är inte jätteplanerad, en kompis jag inte träffat på ett tag kommer hit och äter middag och sover sedan här. Innan det får vi se vad jag gör.
Ha en fin lördag allesammans!
Jag älskar förövrigt färgen på den här skålen...
Jag avslutar denna dag med bärmousse och de sista avsnitten av Ugly Betty säsong 2. Denna fredag har varit bra, några få lektioner, klädsim med klassen, slutade tidigt, shopping med en kompis och sedan filmtittande resten av eftermiddagen och kvällen med samma kompis! :D
Här kommer iallafall recept på denna underbara bärmousse som jag sitter och äter på nu. Istället för mejerivaror och äggula är denna mousse byggd på krämig avokado (se noga till att avokadon varken är omogen eller övermogen):
Bärmousse (1 portion)
1 avokado
3 dl blåbär och/eller hallon
1 krm vaniljpulver
ev. några droppar honung för mer söt smak
1. Mixa allt till en härlig mousse och ät direkt!
Jag hade dock bara frysta bär för 1/2 portion, så jag gjorde en halv portion bärmousse som jag blandade ut med kesella, även det blev väldigt gott!
Bärmousse+kesella+pumpakärnor=mums!
Med en skiva bröd!
Jag och mamma lagade tillsammans en fiskgryta helt fritt efter vad vi hade hemma till middag igår. Vi måttade inte men gjorde ungefär såhär:
1. Fräs 2 rivna morötter, 1 pressad vitlök, en bit hackad fänkål och 1/2 tärnad squash i en stor kastrull med olja.
2. Häll på 1 förpackning krossade tomater, vatten, en skvätt grädde, 2 dl linser och någon tsk provencalsa kryddor. Låt det puttra en stund ca 8-10 min.
3. I med ett block fryst hoki som var tärnat i bitar. Puttra i sådär 5-10 min tills fisken var genomkokt, lägg även i broccoli de sista 3 min.
4. I med en näve frysta räkor och smaka av med salt och peppar!
Det behöver inte vara svårt, bara blanda ihop lite grönsaksrester och ett block fisk och man har en soppa!
Suddig bild, svårt att fota när det rykte ur kastrullen...
x Jordnötsgröt med banan, keso, blåbär/hallon och solrosfrön
Jordnötsgröt (1 portion): Koka 1 dl fiberhavregryn (eller andra gryn/flingor)+2 dl vatten+1 msk jordnötssmör!
Jag har egentligen som "regel" att inte äta eller ha jordnötter någonstans då en av mina närmsta kompisar är dödligt allergisk mot det. Men när jag gjorde coltingpannkakor (med jordnötssmör i) häromdagen fastnade jag för jordnötssmör. Och nu när vi ändå har en burk hemma så kan jag likaväl använda mig utav den. Dock inte när min kompis ska komma på besök!
Idag är det fredag, och fredagar är alltid sköna, och denna fredag är extra bra. Vi ska gå och simma med klassen, och vi har bara en timme historia (vilket är ett av mina favoritämnen) och en kort svenska lektion innan.
På fredagar har de även "köket" sidor i tidningen, idag stod det om att det inte är konstigt att svenskar äter mindre nyckelhålsmärkt (mer fibrer och mindre fett, socker, salt) när skinka med dess "tusen" tillsatser är nyckelhålsmärkt och ett bröd med massa sirap och tillsatser är nyckelhålsmärkt! De borde skaffa en symbol för produkter med tillsatser som har få naturliga ingredienser...
Varför inte göra en krämig stroganoff på kyckling? Perfekt vardagssmat! Åt vi hemma hos oss en dag tidigare i veckan :)
Kyckling stroganoff (4 personer)
1 gul lök
ca 500 g kycklingfile
1 1/2-2 dl krossade eller passerade tomater
1-2 msk tomatpure
1/2 dl grädde
2 msk creme fraiche
salt o peppar
topping: basilika och cashewnötter
1. Finhacka löken. Strimla kycklingen.
2. Bryn i en stekpanna. Häll på tomater, tomatpure, grädde och creme fraiche. Låt puttra i sådär 10 min.
3. Smaka av med salt och peppar.
4. Toppa med basilika och krossade cashewnötter!
MUMS!!!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | |||||||
|