Sofies Wellness

Alla inlägg under september 2011

Av Sofie - 18 september 2011 09:48

   

x Ett kokt ägg

x Salami och fetaost macka (värm i micron så osten smälter)

x Soya yoghurt med pauluns müsli, persika och frysta blåbär


Idag testade jag på soya yoghurt för första gången, det smakade sådär. Jag föredrar definitivt den vanliga yoghurten. Salami var något som jag åt mycket som liten, men nu tycker jag mer om skinka, men det kan vara gott ibland som variation och med smält fetaost på smakade det jättegott.


Nu blir det läxläsning innan min tennislektion. Sen på kvällen blir det filmkväll med några kompisar. Det blir nog en rolig dag. Vi hörs senare!


   

Av Sofie - 17 september 2011 17:45

    Överst min pizza, underst min brors pizza


Här kommer receptet på en grundpizza deg, tomatsås och en fyllning som jag lagade igår ur hälsokokboken, självklart kan strunta i den fyllningen vi hade och ha på vad man själv vill (alla recepten är för 4 pers):


Degen


25 g jäst

1 1/2 dl ljummet vatten

1 msk olivolja

1 tsk salt

4 dl fullkornsdinkelmjöl (eller annat mjöl om man vill ha det)

 

1. Sätt ugnen på 250 g.

2. Smula ner jästen i en bunke och rör ut i det ljumma vattnet (37g). Tillsätt olivolja, salt och 3 1/2 dl av mjölet. Arbeta till en fin deg.

3. Låt jäsa med handduk i ca 20 min (gör tomatsåsen medans). Använd resten av mjölet till utbakningen, baka ut med kavel 4 små med tunna pizzor (de jäser i ugnen sedan).

4. Lägg på tomatsås och valfri fyllning och grädda i ugnen i ca 10-15 min.


Tomatsås


1 gul lök

1 vitlöksklyfta

400 g krossade tomater

1 msk ajvar relish (eller tomatpure)

1,5 tsk basilika

salt o peppar

 

1. Skala och hacka löken och vitlöken. Hetta upp en kastrull med olivolja. Bryn lökarna i några min.

2. Tillsätt tomater, ajvar relish och basilika. Låt koka i ca 10 min.

3. Smaka av med salt och peppar, låt stå och svalna.


Italiensk fyllning


15 st champinjoner

1/2 röd lök

3 dl västerbottenost

20 skivor salami

1 burk kalamata oliver

8 skivor lufttorkad skinka

ca 4 dl färsk ruccola

50 g rostade pinjenötter (om du inte hittar rostade, så kan du rosta de själv i en stekpanna medan pizzorna är i ugnen)

några körsbärstomater

 

1. Gör deg och tomatsås enligt receptet ovan, sätt ugnen på 250 g.

2. Baka ut degen till pizzor och häll på tomatsås.

3. Skiva champinjoner och rödlök tunt. Grovriv osten.

4. Fördela champinjoner och rödlök på pizzorna och strö över osten. Grädda i ca 15 min i ugnen.

5. När de är färdiggräddade lägg på skinkan, ruccola, pinjenötter och halverade körsbärstomater.

6. Servera ev. med keso till (jag älskar keso till allt hehe)!

 

  

Två av de innan ugnen


   

 

Av Sofie - 17 september 2011 14:22

   

Förgyll den ibland tråkiga bulgurn/riset/couscous/matvetet/quinoan med att blanda i lite goda saker. Koka med grönsaker i samma kastrull som t.ex bulgurn(så slipper du onödig disk), blanda i kryddor som curry och innan servering blanda i lite krispiga frön eller varför inte ett tärnat äpple?


   Idag piffade jag upp mitt matvete med att koka med morötter och innan servering blanda i pumpafrön som jag fullkomligt älskar


   

Dagens lunch bestod av:

x Matvete med morötter och pumpafrön

x Rester av den godaste kycklinggrytan ever (receptet som ni MÅSTE testa hittar ni här: http://food-and-health-in-my-way.bloggplatsen.se/2011/09/11/6220085-recept-italiensk-kycklinggryta/)

x Wokgrönsaker


Ha en fortsatt trevlig dag! Nu ska jag ut och hitta på något i det fina vädret :D


Av Sofie - 17 september 2011 10:06

   

x Fruktdrink (mixade på en massa jordgubbar, en halv kiwi och en bit riven ingefära)

x Två pumpafrönsfrallor (recept här: http://food-and-health-in-my-way.bloggplatsen.se/2011/09/12/6220858-recept-ragfrallor-med-pumpafron/):

 - en halva med philadelphia och röd paprika

 - en halva med bönröra (några mosade vita bönor+lite olivolja+salt o peppar) och röd paprika

 - en halva med philadelphia, skinka och gurka

 - en halva med skinka, keso och ruccola


På helgen kan man lägga ner lite extra tid på frukosten, då det inte är så stressigt iväg till skolan. Istället för köpt juice, mixade jag ihop en egen fruktdrink på färska frukter, supergott!!!


     

Av Sofie - 16 september 2011 20:32

   

x Hemmagjord pizza med italiensk fyllning och en klick keso


Supergott, receptet kommer upp imorgon!


Hur myser ni denna fredagkväll?

Av Sofie - 16 september 2011 18:10

   

Min favorit mattidning är Laga Lätt, och idag fick jag mitt första nummer på posten (har köpt lösnummer tidigare). Jag tycker den är väldigt bra, för den har ungefär min syn på matlagning, det ska vara lättlagat, inte ta så himlans lång tid och det ska vara ganska hälsosamt. Så denna tidning rekomenderar jag verkligen, jag tycker elle mat o vin och allt om mat också är bra, men där är recepten ofta ganska komplicerade.


    Jag tycker om tidningens hälsosida och det där recepten på choklad/banan kaka ser sjukt gott ut, det måste jag testa någon dag


  På posten kom även mattidningen Salt o peppar som mina föräldrar får för att de ibland handlar i Vi-affärer


För övrigt samlar jag på mig alla mattidningar jag kan hitta och jag älskar att göra listor på recept som jag vill pröva att laga någon gång, jag tror jag har listor på flera 100 recept, synd bara att man inte har tid för så mycket matlagning ;)


Prenumenerar/läser ni några mattidningar? Vilken är er favorit?


Av Sofie - 16 september 2011 09:30

   

Igår testade jag på att göra mellanmålbollar perfekta att äta för att få ny energi:


Frukt- och nötbollar (ca 20 st)


2 dl nötter (valfria, antingen blandat eller en sorts, jag körde hasselnötter, paranötter, valnötter och mandel)

2 dl havregryn/dinkelflingor/rågflingor (välj själv, jag körde hälften fiber havregryn och hälften dinkelflingor)

3 dl torkad frukt (t.e. russin, aprikoser, tranbär, blåbär)

1 1/2 msk kakao

2-3 msk vatten

Ev. riven kokos

 

1. Mixa nötter och flingor fint i en matberedare. Tillsätt torkad frukt och kakao.

2. Mixa till det blivit en jämn massa, tillsätt vatten så att det blir lagom smuligt så att det går att forma till bollar. Forma till bollar.

3. Om du vill kan du även rulla bollarna i riven kokos.


    Perfekta mellanmålet att ha med sig i väskan eller att äta efter träning


De förvaras bäst i kylskåpet eller frysen, men om du ska äta de samma dag klarar de självklart att ligga framme utan någon kyla

Av Sofie - 15 september 2011 14:30

Jag hittade en intressant artikel från senaste Friskispressen:

       

Så enligt denna notis är rapsolja bättre. Något jag inte visste var att olivolja inte klarar den höga tempraturen som sker vid stekning, därför ska man helst inte steka i det.

Själv steker jag oftast i rapsolja, men ibland blir smör (för vissa saker t.ex pannkakor och svamp är godast i smör) och vissa saker i olivolja också för smakens skull.


Vad använder ni?


Sök i bloggen

Translate

Presentation


Välkommen till en blogg skriven av en 18-årig tjej från Stockholm om mat och hälsa! Här inspirerar jag till en hälsosam livsstil som håller på längre sikt utan dieter, kalorier och vikttänk! Jag älskar att testa nya recept och hitta på mina egna, dessa re

Följ bloggen på bloglovin

Nyttigt Gottis

Kontakta mig

                      Mail:

foodandhealthinmyway@yahoo.se

 

Instagram: sooofieee

Fråga mig

116 besvarade frågor

Middagsrecept

Topp-12 "Chokladigt"

 

Inlägg om vikt och kalorier

   

Superfood Guide

Nyttiga frukostmuffins

Kategorier

Vegetariskt

Pannkaksrecept

Andra inspirerande bloggar

Läsarfrågor med svar

Hitta recept

Matbloggstoppen

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Arkiv

Bloggar om mat

Matklubbens Topplista

Senaste inläggen

Omröstning

Varför läser du min blogg?
 För recepten
 För frukostinläggen
 För inspirationen
 För bilderna
 För att du känner mig personligen
 Annat (kommentera gärna vad då)
 Det är första gången jag besöker bloggen
 Flera av anledningarna

RSS

Hälsobloggstoppen


Ovido - Quiz & Flashcards