Alla inlägg under maj 2011
x Kesella med blåbär, musli, valnötsbitar och kokosflingor
Mums! Många har svårt för det här med att äta kesella. Första gången jag smakade det tyckte jag att det smakade blä, men jag testade en gång till och då var det godare. Men självklart måste man ha någonting till att äta det, bara kesella är inte gott. Så om du inte testat kesella, kanske ett mellanmål att testa någon dag i veckan?
Kycklingfärssås för ca 4 personer
1/2 gul lök
1/2 purjolök
1-2 vitlöksklyftor
400 g kycklingfärs
1,5 tsk paprikapulver
1,5 tsk oregano
500 g krossade tomater
1/2 köttbuljongtärning med 1 dl vatten
1-2 tsk sambal oelek
färsk oregano
1.Finhacka alla tre sorters lökarna. Fräs de så att de blir mjuka i olja i en stekpanna.
2.Tillsätt färsen och paprikapulvret och oreganon. Bryn färsen så att den blir smulig.
3.Häll i buljongtärningen+vatten och krossade tomaterna och låt puttra samman i några minuter.
4.Smaka av med med sambal oeleken och färska oreganon.
Servera med t.ex pasta och en sallad. Ett lätt och lyckat recept!
Vikt är bara en siffra
Många hetsar upp sig kring sin vikt, särskilt tjejer. Men det är faktiskt bara en siffra, och inget man ska behöva påverkas av (om man inte är väldigt underviktig eller överviktig). Jag håller inte koll på min vikt och hoppas du som läser detta inte heller gör det. Och om man tränar och har byggt upp muskler så väger faktiskt muskler mer än sådannt fett man har på kroppen.
Så låt inte en siffra förstöra ditt liv!
Jag älskar som sagt att testa nya recept, och de hittar jag på olika mathemsidor, matbloggar och mattidningar. En bra mattidning tycker jag är Elle mat&vin, recepten kan dock vara lite konstiga tycker jag (inga vanliga vardagsrecept direkt), men bilderna är helt underbara! Man får så mycket inspiration!
Så spring och köp denna tidning om du inte har den hemma :)
Idag har jag firat min mamma med att baka hennes favoritkaka; nämligen morotskaka. Hur har du firat din mamma?
Här kommer receptet på världens smarrigaste morotskaka (vet inte var det kommer ifrån men antagligen från någon blogg eller bakbok):
Kakan
4 dl strösocker
3 ägg
2 1/2 dl rapsolja
4 dl finrivna morötter
4 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
Glasyr
200g philadelfiaost
25 smör (smält o sedan svalnat)
200 g florsocker
2 tsk vaniljsocker
1/2 pressad citron (saft)
1.Sätt ugnen på 175 grader.
2.Vispa ägg och socker, det behöver inte bli poröst, vispa bara snabbt så att sockret löser sig.
3.Blanda sedan i oljan och de finrivna morötterna.
4.Blanda sedan i en annan bunke vetemjöl med de andra torra ingredienserna. Häll mjölblandningen i äggblandningen och blanda.
5.Häll smeten i en smord rund form, gärna med löstagbar kant.
6.Grädda i ugnen ca 45 min. Prova med en sticka om den är klar. Stickan får vara kladdig, men inte löst smetig.
7.Ta ut ur ugnen och låt svalna en stund.
8.Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred den över kakan. Ställ in i kylskåpet.
Testa du med, ett jättegott recept! Min mamma blev jätteglad o överraskad.
x En bit lax med fetost/matyoghurt/timjan röra
x Två små köttfärsbiffar med soltorkade tomater och basilika
x Rostade potatisbitar
x Broccoli
Efter att ha kommit in från en löprunda på 1 mil var jag riktigt hungrig. I veckorna blir det ofta rester kvar hos oss, så på helgluncherna äter vi oftast olika rester från veckan som gått. Detta var vad jag hittade i kylskåpet idag, bara att värma upp! Supergott!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|